Massmedia

Hillary Clintons fake-news

2017-09-14 10:41 #0 av: Huygens

Hillary Clinton skriver i sin nya bok What Happened, att den moraliska principen i George Orwells bok "1984" handlar om att man ska lita på regimen, lita på myndigheterna och lita på traditionell massmedia. Analys av Ed. (YT/Outer Light, 2017-09-13, 15 min)

Lita på regimen. Lita på myndigheterna. Det är vad "1984" handlar om.

Traditionell media talar om sanningen för dej - "1984".

Lika Villkor - "1984".

.

Vad gör Fake News-media? Tja, Amazon har raderat nästan alla 1-stjärnebetyg på Hillary Clintons nya bok. Dock kan man se hur det såg ut innan Amazon raderade dom mindre smickrande betygen i WayBack (länk).

Analys av Ed. (YT/Outer Light, 2017-09-13, 15 min)

.

Nåja, Hillary Clinton är åtminstone ärlig på en punkt. Hon jämför sej själv med den psykopatiska mörderskan Drottning Cersei Lannister av Dom Sju Rikena i Game of Thrones. Analys av Ed. (YT/Outer Light, 2017-09-13, 13 min)

Hillary Clinton hade kunnat välja precis vilken annan historisk person som helst, men nej, hon valde att jämföra sej med den tyranniska Cersei Lannister.

Lika Villkor?

Likadana?

Anmäl
2017-09-14 11:02 #1 av: Magi-cat

#0 Jag fattar inte vad du menar.

"Lika Villkor - "1984""

Syftar du på något sätt på den här sajten (som heter Lika Villkor) eller vad för något?

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2017-09-14 12:11 #2 av: Huygens

Asymmetrin mellan begreppet Lika Villkor och Hillary Clintons maktbas täcker väldigt många områden, och rör faktiskt en så omfattande mängd maktaspekter att jag begränsar mej lite i svaret, men om du är intresserad, gör t ex en yt-sökning på "Hillary Fake News" och se vad du hittar. Som fd regeringsminister hos president Obama och som landets sk första dam under president Bill Clintons tid och därefter, har Hillary stått på en enorm maktbas.

Under dom pågående primärvalen (demokrater och republikaner) påpekade historikern Richard Dolan att aldrig tidigare hade en presidentkandidat haft all USA-massmedia av betydelse på sin sida. Normalt sett delade traditionell massmedia upp sitt stöd mellan olika presidentkandidater under primärvalen.


Om implikationen inte redan nu är klar, låt oss i så fall betrakta saken från andra hållet. Från hållet av boken "1984". I boken "1984" är all makt samlad hos myndigheterna, som dessutom har full kontroll över massmedia i en mycket hård och orättfärdig diktatur, med massövervakning i värsta NSA-stil. Det råder definitivt inte Lika Villkor gentemot befolkningen i "1984".

Om den USA-presidentkandidat som har hela det massmediala stödet under primärvalen, säger att boken "1984" handlar om att lita på regimen, lita på myndigheterna och lita på massmedia, på vems villkor uppmanas du i så fall "lita på"?

Anmäl
2017-09-17 20:43 #3 av: papa-bear

om man läser sammanfattningen på wikipedia om vad boken handlar om, kan man se vissa likheter med de totalitära staterna som ligger som en linje mellan västra europa och Ryssland, från Polen ner mot Turkiet och Syrien och de övriga religiöst styrda staterna. USA idag är närmare "1984" än någonsin, och att Hillary Clinton skulle ha en maktbas efter sin tid i Washington är nästan löjligt, hon är ju inte direkt populär, tanten.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.