Annons:
Etiketterartikellika-villkor
Läst 4070 ggr
Loris M
2016-03-28, 21:38

Vad menas med "Lika villkor"?

I den här korta artikel förklarar jag varför jag valt att starta sajten Lika villkor, vem sajten vänder sig till och vilka ämnen kommer vi att avhandla här.

Att vi en dag kommer att leva i en värld som är rättvis och där alla människor har lika värde oavsett bakgrund, oavsett om de är män eller kvinnor, oavsett om de är funktionshindrade eller gamla, är inte rimligt att hoppas på. Men att önska och att aktivt arbeta för att världen ska kan bli lite mera rättvis och är både rimligt och något vi alla borde sträva efter.

Orättvisor kommer alltid att finnas och har alltid funnits, men de har genom tiden fått nya skepnader. Det är alltid vi själva som skapar mening och bestämmer vem som ska komma att betraktas som avvikare. För varje tid har sina avvikare. Och "avvikare" i dagens samhälle är kvinnor, HBTQ-personer, invandrare, funktionshindrade, mörkhyade, tiggare… för att nämna bara några. Och det är vi/de andra som är i majoritet som gör att dessa personer betraktas som avvikare och som ofta blir diskriminerade. På arbetsmarknaden, på bostadsmarknaden, i skolan/utbildning, på jobbet, inom vården. Det är också vi/de som är i majoritet som kan göra något för att alla dessa människor ska få leva i vårt samhälle på lika villkor.

Sajten vänder sig till alla som är intresserade av att diskutera politik, särbehandling, diskriminering, jämlikhet…. och hur vi tillsammans kan skapa en mera rättvis värld utan diskriminering, mobbning, våld och kränkande behandling. Min förhoppning med sajten är att vi kan sprida kunskap om olika former av diskriminering och kunskap om vad vi kan göra för att förebygga det. Jag hoppas att ni vill hjälpa mig med det genom att delta i diskussioner och bidra med era erfarenheter och er kunskap. Tack! ❤️

Bildkälla: Pixabay.com

  • Redigerat 2020-10-07, 19:16 av Loris M
Annons:
Magi-cat
2016-03-29, 09:06
#1

Så bra att kunna diskutera dessa frågor på en sajt som denna! ❤️


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

[NeferNefer]
2016-03-29, 12:48
#2

Underbar ny sajt 😍

Wowy
2016-03-30, 10:49
#3

Finfint! :)

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokus☀️

Upp till toppen
Annons: