Annons:
Etiketterpolitikfrämlingsfientlighet
Läst 855 ggr
Loris M
2021-02-12 20:21

Härifrån drivs SD:s propaganda-tv

Ser att det länkas till SD:s webb-tv-kanalen Riks lite här och var och att många verkar tro att det är bara en vanlig "nyhetsförmedlare". Det är inte lätt att veta, dels är de nya, dels vill de inte gärna uppge vilka som står bakom satsningen. Varken på deras hemsida eller Youtubekanalen står SD eller Dick Erixon som avsändare utan Samtid och Framtid AB. Flera som blivit kontaktade för intervjuer fick inte heller veta vilka som ligger bakom Youtubekanalen. De påstår att de driver "konservativ nyhetsförmedling" men det är tydligt att de spelar på folks rädslor och fördomar. Deras gäster är noga utvalda och kommer s.k. alternativmedia.

"Nästan alla slår ett slag för SD:s hjärtefrågor. Det handlar om ”gräddfiler för illegala invandrare”, IS-terrorister, ”räkmacka till migranter”, islamistiska förskolor, ”bestialiska våldtäkter”. Det sägs att Socialdemokraterna struntar i löntagare, att konservativa röster censureras, att regeringen inte följer folkets vilja. Och så vidare." /…/

Den aggressiva tonen förvånar kanske den som fastnar i att Riks kallar sig ”nyhetsförmedling”. Mer begriplig blir tonen för dem som känner till programledarnas bakgrund.

Emmie Mikaelsson, Rebecka Fallenkvist och den tredje programledaren Isabelle Eriksson har alla varit aktiva i Medborgerlig samling, Ungsvenskarna eller Konservativa förbundet, som alla förenas i invandringsfientlighet – Katerina Janouch kandiderade till exempel 2018 till riksdagen för Medborgerlig samling – och politisk konservatism."

https://www.etc.se/inrikes/harifran-drivs-sds-nya-propaganda-tv

Ämnena känns igen, men varken tittare eller gäster informeras om att det är SD som ligger bakom den nya tv-satsningen Riks. Nu tar partiet klivet in i medievärlden – och kommande valrörelse.
Annons:
DesK
2021-02-12 20:32
#1

En sak är säker och det är att nazisterna är duktiga på att försöka dölja att de är just nazister!

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Loris M
2021-02-12 20:38
#2

Sant, för ingen vill följa nazister eller rasister. Därför måste de köra andra metoder än att tala klarspråk som att skrämmas, ljuga, vinkla och hjärntvätta tills de har andra i sitt grepp.

Vixxen
2021-02-12 21:33
#3

Viktigt att veta!

Loris M
2021-02-18 19:24
#4

Mer om Riks…

"Även om känslan av parti-tv är tydlig i Riks videor – där SD-företrädare förekommer flitigt och SD:s åsikter okritiskt lyfts fram – så får tv-tittaren inte veta att det är SD som står bakom kanalen.

Taktiken är inte ny.

Redan 2015 kunde Expressen avslöja att SD, parallellt med sitt vanliga framgångsrika arbete i sociala medier, drev flera sidor på Facebook där de, utan synbar koppling till partiet, spred sina budskap. På en av sidorna spreds exempelvis artiklar från hatsajten Fria Tider – en sajt som partiet utåt sett brännmärkt som ”neofascistisk”. Partiets kommunikationschef Joakim Wallerstein förklarade då den dolda avsändaren med att ”ibland är det lättare att få till en dialog om vårt namn inte står med”.

Viljan att föra fram åsikter utan att berätta om partikopplingen märks också i de många skandaler med SD-företrädare som anonymt spridit näthat. Bland dessa finns flera SD-anställda som jobbat med press- och kommunikationsfrågor för partiet. De har under påhittade namn uttryckt sig nedsättande om muslimer, skrivit ”Deportera packet till deras sophögar till länder” om personer på Rosengård i Malmö och kallat araber för ”jordens avskum”.

Hur inflytelserikt Riks kommer att bli inför valet 2022 är svårt att säga. Klart är i alla fall att konkurrensen är hård."

https://www.expressen.se/kronikorer/sds-nya-youtube-kanal-visar-inte-att-man-star-bakom/

Sverigedemokraterna satsar stort på egenproducerad parti-tv i Youtube-kanalen Riks.
Upp till toppen
Annons: