Genus, feminism och jämställdhet

Kvinnliga piloter landar plan.....

2016-04-24 20:58 #0 av: Loris M

.... i länder där kvinnor inte ens får köra bil. Tummen upp

"Czarena Hashim, Dk Nadiah Pg Khashiem och Sariana Nordin från Brunei har skrivit historia. De är det första helt kvinnliga teamet piloter som landat ett plan för flygbolaget Royal Brunei Airlines, skriver the Telegraph. Det var ett plan av typen Boeing 787 Dreamliner från Brunei till Jeddah som markerade händelsen. Och att kvinnorna flög till ett land där de inte ens är välkomna att köra bil gjorde bara omständigheten ännu större, rapporterar The Telegraph.

Czarena Hashim, Dk Nadiah Pg Khashiem och Sariana Nordin gjorde sin första flygtur ihop för närmare två månader sedan, och det tog inte lång tid innan historien fick fart på sociala medier. Över en natt gick de från att ha uppnått sina egna drömmar till att få brev från unga kvinnor som skrev att piloterna var hjältinnor och stora inspirationskällor. De själva är så klart mycket stolta, både över sina yrken och över att kunna inspirera.

– Det handlar om att kunna visa den yngre generationen kvinnor att de kan uppnå vad de drömmer om."

Källa 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-04-25 09:12 #1 av: Magi-cat

Tummen upp "Över en natt gick de från att ha uppnått sina egna drömmar till att få brev från unga kvinnor som skrev att piloterna var hjältinnor och stora inspirationskällor. De själva är så klart mycket stolta, både över sina yrken och över att kunna inspirera."

Det har varit/är liknande överallt; kvinnliga piloter har varit föregångare men verkat i det tysta, utan erkännande.

Som under andra världskriget.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-04-27 11:26 #2 av: [helga21]

Förstår inte allmänheten att det faktisk går lika bra och till och med bättre ibland med kvinnor?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.