Genus, feminism och jämställdhet

Vi måste våga prata om Buddhism och våldtäkt

2016-05-09 11:32 #0 av: MelodyX

Tycker den här krönikan säger det mesta att det är inte religion som står bakom sexuellt ofredande och våldtäkter världen över - det är (oftast) MÄN som är den gemensamma nämnaren. 

Länk

Anmäl
2016-05-09 18:15 #1 av: tarantass

För den som inte orkar läsa artikeln kan den kanske sammanfattas ungefär:

Att våldtäkt är kopplad till religion har ju blivit en offentlig sanning. Tittar man ut över världen ser man att våldtäkt mycket riktigt är kopplad till både (åtminstone) islam, kristendom, buddhism, hinduism och frånvaro av religiös bekännelse. Det gäller bara att välja rätt land att titta på.

Det är ju en gedigen lista. Att våldtäkt kan vara kopplad till något annat än religion – som manligt kön eller manlighetsnormer – måste därför betraktas som uteslutet. Djävlas

(Mätmetod har då inte varit våldtäktsanmälningar, eftersom sådana är opålitliga pga. mörkertal, lagstiftning, stigmatisering och annat, utan grov skattning utifrån djupintervjuer och liknande.)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.