Invandring- och flyktingpolitik

Alla talar idrottens språk!

2016-05-10 20:22 #0 av: Loris M

I den här tråden har jag berättat om "Specialpedagogikens dag" i Stockholm och samma dag lyssnade jag på en annan föreläsning som handlar om hur vi på ett enkelt sätt (och med hjälp av idrotten) kan få nyanlända att känna sig inkluderade och delaktiga utan att krångla till det. 

"Oavsett om man pratar dari eller göteborgska så kan man ändå passa bollen, säger Magnus Berg från Alvik Basket som förra året tog in ensamkommande ungdomar i klubben. Han ger oss fyra enkla tips på hur man kan arbeta med idrott som ett universellt språk som knyter samman människor."

Här kommer ni till en knappt 15 min. lång video med Magnus!

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-05-10 20:26 #1 av: Loris M

.... och en annan föreläsning som jag lyssnade på samma dag var om integration genom körsång.

"Jämtlands musikskola växte med hundra körmedlemmar när Jonas Hagström startade integrationskören "The Rockin Pot's" för de asylsökande på en flyktingförläggning utanför Östersund. Han menar att dessa möten har varit oerhört betydelsefulla för de asylsökande som fått ett starkt nätverk och bidragit till en lättare språkinlärning. Här ger Jonas en demonstration direkt på plats av hur körsång kan förena."

Här kommer  ni till en 20 min. lång video! 

Det var faktiskt rätt så häftigt att vara med. Jag gillade skarpt Jonas sätt att få oss alla i publiken att stå upp, dansa och sjunga. Skrattar

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.