2016-05-27 20:51 #0 av: Loris M

Tänk att det ska vara så svårt för en del att visa sitt stöd för HBTQ-personer. Vilar huvudet i handen

"Motionen om att hissa regnbågsflaggan under West Pride kom från bland annat Anders Olofsson, ledamot för Socialdemokraterna i kommunen.

– Vi har en flaggpolicy som är demokratiskt beslutad och vi skrev en motion för att ändra flaggpolicyn under Prideveckan. Förhoppningen var att fatta ett beslut utan att det var några konstigheter.

Istället blev det ett nej från Öckeröalliansen i torsdags kväll – där Krisdemokraterna, Liberalerna och Moderaterna ingår – de fick också stöd från Sverigedemokraterna. /.../ Anders Olofsson var besviken efter omröstningen.

– Öckeröalliansen hänvisade till att ska vi flagga under West Pride, så blir det även kanske kyrkliga aktiviteter och fotbollscuper. Vi tycker att det är en dålig liknelse. Man väljer inte sin sexuella läggning och det är en viktig symbol för vår kommun. Det finns mycket fördomar och intolerans, säger han och fortsätter:

– Det hade varit en mardröm om mina barn hade vuxit upp och kanske inte kunnat visa sin kärlek. Det är liten pusselbit i ett större pussel och en större förståelse för människors olika sexuella läggningar."

Källa 

De som röstade mot motionen menar att de bara följer en enkel och strikt flaggpolicy - de flaggar bara på flaggdagar och när någon i kommunen gått bort.