Övrigt

Om att ha tilltro

2016-06-16 10:13 #0 av: Magi-cat

Tomas Sjödin i GP, om att välja att tro på människor man möter:

"Jag står sedan några år tillbaka mitt i ett arbete där människor från hela världen möts. Min vardag är en stor och underbar kulturkrock. Varje dag möter vi utsatta och hjälpsökande människor. En del av dem uppvuxna sedan barnsben i Kortedala eller Lunden, medan andra har gjort den långa resan tvärs över haven för att hitta ett hem värt namnet. Och varje dag återupptäcker man att vi på insidan är slående lika varandra. "

"Jag tar gärna risken att bli lurad. Tror hellre för mycket än för litet. Detta av det enkla skälet att jag vet att jag själv hade varit uträknad om det inte funnits människor som fortsatt att tro på mig under de perioder jag inte orkat göra det själv. Min fasta övertygelse är att uthållig tilltro förändrar oss alla, och att det i en sådan atmosfär med tiden blir allt svårare att lura eller svika. Detta tar ett liv att lära sig, och denna lördag är en utmärkt dag för att köra igång med träningen. "

http://www.gp.se/livsstil/tomas-sj%C3%B6din-tilltro-f%C3%B6r%C3%A4ndrar-oss-alla-1.2514251

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-06-16 14:01 #1 av: Loris M

Det var bra sagt! Tummen upp Möter vi människor med misstro och vågar inte lära känna dem, så förlorar vi själva på det. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-06-18 01:27 #2 av: [NeferNefer]

Så sant BlommaHjärta

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.