Funktionshinder

"Jag vill bara vara Torbjörn"

2016-07-03 19:59 #0 av: Loris M

"Jag har levt ett bra liv tycker jag. Förvisso mött lite motgångar i min uppväxt som hörselskadad, men jag kan ändå säga att jag har klarat mig bra. Men så kom den där dagen, den mörka olycksbådande stunden med ödesmättat innehåll. Tecknen på att det var något tokigt med min syn fanns där långt innan. Men när man till slut sitter mitt emot läkaren som tittar genom sina papper och försynt säger att ”du har något som heter Retinitis Pigmentosa och du kanske kommer bli BLIND” så rasar allt. ALLT. Käftsmäll vid 28 års ålder, småbarnsförälder och gift. Yrkesverksam som lastbilschaufför och med frihet inristat i hjärtat på det mesta jag gjorde.

Då efter diagnosen, i mitt fria fall från en värld som jag tappat fotfästet i, så hoppades jag på att bli fångad. Fångad av det samhälle som jag så innerligt trodde skulle finnas där. Ett jämställt samhälle där alla har samma rättigheter och där jämlikhet är ett ledord. 

Fyra år senare så kan jag intyga att det verkligen inte är så. Jag har slitit, kämpat och slagits för mina rättigheter. Jag är inte längre Torbjörn, bara en siffra som kostar pengar."

http://malmo.etc.se/debatt/jag-vill-bara-vara-torbjorn

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-07-03 20:00 #1 av: Loris M

Om ni vill läsa mer om Torbjörn och hans kamp, hittar ni hans blogg "Att leva med RP" här:

https://rpblogg.wordpress.com/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.