Ålder och klass

Rätt till rastning

2016-08-11 14:43 #0 av: Magi-cat

Det är bäst att passa på att njuta av vinden mot kinden och solen i sitt hår medan man är ung. När man blir gammal måste man ta strid mot kommunen för att få utevistelse tre gånger i veckan...

Den här stridbara damen, 95 år ung, ville trots sina krämpor komma ut tre gånger i veckan istället för beviljade en gång. Hon har alltid rört på sig och vistats mycket ute förut, men så satte krämporna in. Och åldern. Och kommunens principer. Hon hade inte styrkt sitt behov, hette det...

Men hon vann!Pokal Och är självklart jättenöjd! Heja henne! Blomma


(Och är man nöjd och får motion så är det bra för hälsan, så alla vinner...)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/godanyheter/article23320745.ab

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-08-11 15:10 #1 av: [Tibonnanj]

Tycker det är väldigt konstigt att hon bara hade rätt till en timme i veckan när staten rekommenderar 30min motion om dagen.

Hade det varit en fråga om personalbrist eller brist på finansiellt stöd så hade det kanske varit lite mer förståeligt men nu va anledningen att hon inte "styrkt sitt behov av aktivitet tre gånger i veckan" och aktivitet i det här fallen innebär motion och frisk luft... Vem är inte i behov av det mer än 1 timme i veckan?

Sen är det löjligt att ledsagarservice inte kan komma och hämta henne i lägenheten om det nu är det hon behöver. Lika löjligt som den äldre kvinnan som satt och åt på en genommöglig macka medans kvinnan från hemtjänsten bara satt och tittade på för att maten inte ingick i hennes arbetsuppgifter.

Anmäl
2016-08-11 15:31 #2 av: Magi-cat

Mycket som är märkligt när det gäller omsorg om äldre människor...

Eller kvinnan vars katt dog en plågsam död av svält i lägenheten medan hon var inlagd på sjukhus. Enbart pga av paragrafrytteri eller möjligen brist på vilja och mod att ta ansvar.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.