Övrigt

Vetenskapen när den är som värst

2016-09-26 19:46 #0 av: Loris M

Det här var verkligen en otäck läsning. IllamåendeUndrar hur mycket av diverse oetiska experiment som pågår även i nutid som vi inte vet om. Ledsen

"Ända in på 1970-talet utförde kända amerikanska läkare livsfarliga och cyniska experiment på människor. Personer med funktionsnedsättning, fångar och svarta var deras favoritoffer.På institutionen Willowsbrook State School barn med funktionsnedsättning i delstaten New York smittades cirka 60 barn avsiktligt med hepatit A. Det smittsamma viruset, som orsakar gulsot, magsmärta, trötthet och aptitlöshet, injicerades i barnen av läkaren Saul Krugman och hans kollegor på New York University från 1955 och ända in på 1970-talet. Föräldrarna gav sin tillåtelse till försöket eftersom läkarna sa att de studerade en ny metod som skulle kunna göra barnen immuna mot hepatit resten av livet.

Under åren 1956-1966 utsatte hudläkaren Albert Kligman totalt 75 fångar i fängelset Holmesburg Prison i Philadelphia för det farliga miljögiftet dioxin. Dioxin har flera skadliga verkningar på kroppen. Ämnet är bland annat cancerframkallande, hormonstörande och kan påverka förmågan att få barn. En av fångarna, Edward ”Yusef” Anthony, berättade efteråt om hur läkaren skalade bort ett tunt lager av huden på hans rygg och täckte den med okända substanser: “Jag sa “Åh Gud, min rygg brinner! Ta bort det” 

600 fattiga män med låg utbildning i den amerikanska delstaten Alabama ingick 1932 i ett syfilisexperiment under ett år utan att veta om det.399 av männen var redan smittade med syfilis, medan resten fungerade som kontrollgrupp. De smittade fick aldrig veta att de hade syfilis, utan blev bara upplysta om att de hade "dåligt blod".I slutet av 1940-talet blev penicillin standardbotemedlet mot syfilis, men deltagarna erbjöds aldrig den nya behandlingen. Försöket stoppade först 1972 då media avslöjade fallet. "

http://illvet.se/forntiden/historia/vetenskapshistoria/3-av-vetenskapens-vansinniga-forsok-pa-manniskan

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-09-26 20:27 #1 av: Temmy

Ja usch sånt här får en verkligen att tänka efter.LedsenVäldigt intressant läsning ändå som får en att undra vad som pågick i huvudet på de där läkarna.  Det är nästan svårt att ta in att det faktiskt hänt på riktigt, och att en del av experimenten dessutom lyckats hållas hemligt så länge. Hade de ingen skam i kroppen överhuvudtaget? 

Anmäl
2016-09-27 08:00 #2 av: [NeferNefer]

Tyvärr pågår sånt fortfarande. Plaststrupar, otestat influensavaccin som masstestas på befolkning och ger sömnsjuka ... undrar vad mer som pågår utan att vi får veta det?

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2016-09-27 16:42 #3 av: Magi-cat

...för att inte tala om hur man behandlat djuren. GråterAtt de ansågs inte kunna känna och rent av inte var annat än som maskiner, underlättade ju när man gjorde bestialiska experiment (som vivisektion) på dessa levande, kännande varelser.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-09-27 16:45 #4 av: Magi-cat

På tal om forskningsfusk:

Läs gärna: "Dödliga mediciner och organiserad brottslighet" av Peter Goetzsche.

"I Dödli ga medi ciner och organiserad brottslighet visar den danske professorn, läkaren och forskaren Peter C. Gøt zsche inte bara hur läkemedels företagen har korrumperat hälso- och sjukvårdssys te met, utan också hur de använder sig av samma olagliga metoder som den organiserade brottsligheten, maffian, för att kunna sälja än nu mera av sina (dödliga) läkemedel."

http://www.bokus.com/bok/9789187207372/dodliga-mediciner-och-organiserad-brottslighet-hur-lakemedelsindustrin-har-korrumperat-sjuk-och-halsovarden/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-09-27 17:03 #5 av: [NeferNefer]

Fryser

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.