Jämlikhet

Fyra "Donald Trump-typer" som varje kvinna mött

2016-11-06 16:13 #0 av: Loris M

"It's no surprise when Donald Trump opens his mouth and offends an entire group of people anymore. The presidential candidate has aimed his misogynist target at women various times calling them insulting and vial things, particular in the past year where he has described them as "crazy," " flat-chested" and "pigs". In 1992 he told New York Magazine that women had to be treated "like shit." 

Men det finns många Donald Tramp där ute som varje kvinna träffat många gånger under sitt liv. Första gången du mötte honom var du ett barn: 

"He was a kid in your first grade class. He did things that other teachers and parents told you were because "he liked you" like pulling your hair and making fun of you because your underwear stuck out of your pants. Your teachers had to tell you and the other girls to "ignore" him calling you ugly because "were they true? Then why get upset?". He made fun of the girls in your class who weren't white and teased anyone who wasn't packing the "American" lunch his mother made him. Like Pizza. Peanut butter sandwiches. Hot dogs. (Note: All food items aren't from the USA, ya jerk.)"

Källa

Har du träffat någon/några av dessa fyra typer?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-11-06 16:34 #1 av: Anonym783

Har inte träffat någon av de fyra typerna än, tack och lov

Anmäl
2016-11-07 01:10 #2 av: vendelay

Ja, och det är en så stor anledning till varför jag aldrig kommer förstå varför någon skulle kunna rösta på honom.

Han fanns när jag var liten - slogs, drogs i håret, kastade sand, kastade en sten i mitt ansikte (allvarligt, det gjorde jätteont). Lärarna gjorde inget för det är ju bara att "ignorera honom" och "han gillade ju dig bara".

I mellanstadiet / högstadiet när tjejerna började med bh var det oerhört roligt att knäppa upp bh:ar, äckla sig över mens, prata högt och fördomsfullt om "hororna" / "slamporna" och de "pryda" tjejerna.

På ett av mina första jobb hade jag en sån chef, men det känner jag inte för att berätta om. Har haft manliga gymnastiklärare som gav alla tjejer högsta betyg (inklusive mig - som aldrig var med på lektionerna...) och alla killar knappt godkänt (fastän de var de enda som var intresserade). Om det berodde på våra studsande bröst i tajta linnen eller för att vi tjejer är så oerhört svaga och veka vet jag inte.

Hur kan någon någonsin rösta på en man som tror att bara för att han är känd kan han "grab 'em by the pussy" när han känner för det? Som gör narr av en kvinna som argumenterar mot honom genom att säga att hon har "blood coming out of her everywhere" (<-- mens). Som gör narr av personer med funktionsnedsättningar? Som på fullaste allvar tror att de kan bygga en mur vid gränsen till Mexiko som Mexiko själva ska betala för??? Som säger att han kan skjuta någon på en öppen gata och inte förlora anhängare??? SNÄLLA HJÄLP MIG FÖRSTÅ.

Jag tycker inte att Clinton är ett bättre val, det finns andra att rösta på men de har mindre pengar och kan därför inte göra lika mycket reklam för sig själva. Tycker att det är så tråkigt att folk i USA är så absurt olärda och ovilliga att läsa på om någonting som kommer påverka dem så sjukt mycket. Vad sjutton gör vi när Clinton utlöser tredje världskriget? Eller när Trump böjar avrätta alla dessa "våldtäktsmän som Mexiko skickar till USA"?

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-07 01:41 #3 av: tarantass

#2: jag tror mycket av förklaringen finns åt sådana håll som Michael Moore pekar ut:

http://michaelmoore.com/trumpwillwin/

Sedan finns ju alltid också konservativa kvinnor (eller medlemmar av vilken undertryckt grupp det nu gäller) som menar att deras egna bara är lata och gör sig till offer, för själva har de minsann aldrig haft några problem eller det är bara att bita ifrån, eller att skit är vad man får ta om man sviker sin naturliga bestämmelse som gör dem själva så lyckliga (stå vid spisen och föda barn). Det finns moderna människor i USA också, men förväxla inte landet som helhet med ett modernt europeiskt. (Förväxla inte heller moderna europeiska länder med vad de var för några år sedan, men det är en annan historia…)

Anmäl
2016-11-07 07:43 #4 av: Magi-cat

Såg ett TV-inslag igår kväll som var beklämmande...
Arbetarklassen hade bytt sida från traditionellt Demokrater till Trumpister. Det var hemskt att höra intervjuerna. Trump var en bra karl, jaadå, han hade inte BARA snackat skit om kvinnor, inte. Och så skulle han "röra om i grytan" i olika tonarter, det skulle bli så kul att se vad det blev...I alla fall var vilken röra som helst bättre än den nuvarande,.

Och framför allt, den här reko killen skulle stänga gränser och bygga murar, säger de med trosviss beundran. Herreminje.

Och jodå, det finns Trump-frön både här och där. Det gäller att inte ge dem grogrund att växa.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-11-07 16:07 #5 av: tarantass

#4: precis som stora delar av den europeiska arbetarklassen har blivit extremhöger. (Tar delvis tillbaka det där om att de europeiska ländernas politiska omvandling skulle vara en annan historia.)

Anmäl
2016-11-07 16:12 #6 av: Magi-cat

#5 Visst är det sorgligt. Det kunde man inte sia om.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-11-07 17:37 #7 av: tarantass

#6: eller så kunde man men ville inte. Det har ju hänt förut.

Anmäl
2016-11-22 06:38 #8 av: kamera0710

Ursäkta om jag tjatar, men jag tror fortfarande att det som händer i politiken kan sammanfattas ganska bra med dessa ord av Åsa Linderborg: 

”Väljarna ser inte längre skillnad på partierna och orsaken är att demokratin abdikerat för marknadskrafterna, vilket föder en känsla av vanmakt hos dem som har det sämst. Handlingskraft får man visa i frågor som bistånd, abort, kriminalitet, bensinpris, skolungar som inte kan sitta still och ’de som inte gör rätt för sig’ - invandrarna. I brist på en alternativ ekonomisk politik tar väljarna fasta på andra frågor än de ekonomiska. Arbetarklassen ligger långt till höger om vänstern i värdefrågor; man har föga förståelse för bögar, feminism, miljöpolitik och invandrare (man inte känner). Däremot ligger arbetarna långt till vänster om socialdemokratin i ekonomiska frågor; man vill ha progressiv fördelningspolitik, arbetsplatsdemokrati, ökat gemensamt ägande och skattefinansierad välfärd.” 

http://www.celanders.se/hogerpop.htm

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.