Politik

"Varken feminist eller islamist!"

2016-12-22 19:13 #0 av: Loris M

Det är alltså Kristdemokratiska ungdomsförbundet nya kampanj som har fått det namnet och så här förklarar de vad de menar med det:

"– Vi vill beskriva KDU:s syn på jämställdhet. Och ett hot mot verklig jämställdhet är vänsterfeministernas krav på kvoteringar, som vi tycker är diskriminerande. Vänsterfeministernas mål är statistisk jämställdhet, säger Christian Carlsson, KDU:s ordförande.

På vilket sätt är det diskriminerande att ge dem som inte får lika mycket plats mer utrymme?

– Om man kvoterar jobb och uppdrag betyder det att alla inte får samma möjligheter, vilket strider mot jämställdhetstanken. "

De försöker ju så klart desperat hålla sig kvar och av deras nästa kampanj att döma försöker de använda samma kort som SD. Det fungerade ju för dem så det borde fungera för Kristdemokrater också. På frågan vad de menar med kampanjen "Välkommen till Sverige?", svarar de att de vill bestämma hur många flyktingar som kommer hit och att de inte vill ha bara starka, unga och flyktingar med pengar. Intressant! Somnar

  http://www.etc.se/inrikes/kdu-kvotering-ar-ett-hot-mot-jamstalldhet

Edit. De vill alltså välkomna fler som är gamla, sjuka och fattiga.   Funderar 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-12-22 19:16 #1 av: Calcifer

Logiken flödar, som vanligt.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2016-12-22 19:52 #2 av: mangemani4

att kopiera någon annans framgångsrika politik funkar inte. nog för att folk inte verkar vara de smartaste då de om och om igen går på gamelpartiernas struntprat, men så dumma så de inte fattar vad de kappvändande politikerna är ute efter när de helt plötsligt börjar att kopiera SDs politik när de ser sina väljare försvinna, är de inte, det förlorar de bara mer väljare och förtroende på och det gynnar bara SD mer:)

och ang jämställt, det är redan jämställt, allt det handlar om är om man själv är villig att kämpa för att komma dit som de andra som har kämpat kommit till. de som gnäller om att det inte är jämställt vill ha allt serverat på silverfat utan några som helst uppoffringar eller vilja att kämpa. gäller både feminister och migranter, finns fullt med kvinnor som har kämpat och blivit framgångsrika, mer framgångsrika än män och migranterna får allt de behöver här i sverige för att ha en stabil grund att stå på för att kunna bygga ett liv här i sverige, men nej, migranterna klagar på det de får och vissa väljer att bli kriminella och feministerna bara sitter på sina ändor och klagar istället för att börja arbeta och kämpa(som alla andra) för att bli framgångsrika. så ligger det till, men att få någon att kunna erkänna att det är så det är, ja det är mission impossible.

Anmäl
2016-12-22 20:39 #3 av: VildaVittra

Fast det är ett hot mot jämställdhet, det ger ju arbetsgivare möjligheten att hoppa över Abbe från Tunisien som är överkvalificerad för jobbet och ge det till Lisa från Svedala med motiveringen att hon är kvinna. 

Jag är inte feminist, utan ekvivalist, jag anser nämligen att jämställdhet inte nås genom att förtrycka en annan grupp.  Och jag vill inte få ett jobb pga att jag är kvinna, utan för att jag är mest lämpad. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-12-22 21:03 #4 av: Loris M

#2 Ärligt talat så tror jag inte tomten kommer till dig i år. Du är inte speciellt snäll du. Lipar

Vad har hänt med julfriden, empatin, medmänskligheten?.... du vet sådana där saker som brukar infinna sig i ens själ åtminstone så här års om inte annars. 

Orkar inte ens kommentera ditt inlägg och skriva att det är löjligt det du skriver. Att migranter inte är nöjda och inte vill jobba och feminister bara sitter på sina ändor. GapskrattarDu har missat jämställdhetsdebatten de senaste årtionden och då blir det svårt att diskutera. Du behöver uppdatera dig. 

Jag läste precis innan en artikel om en somalisk kvinna som arbetar vid högskolan Dalarna och som är blivande doktor. Forskar om kvinnors och barns hälsa. 

https://universitetslararen.se/2016/12/19/fatumo-jobbar-for-kvinnors-och-barns-halsa/

Vad gör du själv då? Betalar du skatt eller sitter du på ändan hela dagarna?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-12-23 06:49 #5 av: kamera0710

Som Jan Guillou skrev: "Kristdemokraterna - låt oss önska dem käpprätt åt helvete."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article20284121.ab

Anmäl
2016-12-23 06:52 #6 av: kamera0710

#2 Hävdar du att det är okunnighet som gör att många röstar på de "gamla" partierna? Har du i så fall någon undersökning att hänvisa till?

Apropå att vara smart börjar vi i svenskan meningarna med stor bokstav...

Anmäl
2016-12-23 15:32 #7 av: tarantass

Noterar att jag är feminist (det vill säga ekvalist, om man menar det ordet bokstavligt som jämställdhetssträvare) bland annat därför att jag inte anser att jämställdhet ska uppnås genom att förtrycka någon annan grupp.

Någon måste någon gång säga det, men egentligen orkar jag inte. (Och nix, jag tänker inte stå till svars för något dåligt på grund av det här inlägget, inte mer än en socialist behöver stå till svars för Stalin eller en borgare för Hitler.)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.