Jämlikhet

Sverige är ett av världens bästa länder

2017-02-04 10:39 #0 av: Loris M

Heja Sverige! Tummen uppHjärta

Bildresultat

"Sverige når en hedrande tredjeplats i den kanske mest ambitiösa studien som gjorts över världens bästa länder. 

Vårt land har en förmåga att komma högt upp när olika länders kvaliteter listas. Bara i år har en brittisk konsultbyrå slagit fast att Sverige har bäst rykte i världen och amerikanska tidningen US News & World Report sätter Sverige på femte plats på en lista över världens bästa länder.

Det är hobbyundersökningar jämfört med den kanske mest omfattande studien någonsin av livskvaliteten i olika länder som publiceras i den ansedda forskartidskriften The Lancet. Nästan 2.000 forskare i 124 länder har tillsammans med stöd av Bill och Melinda Gates stiftelse kartlagt 33 indikatorer för att visa hur väl olika länder uppfyller FN:s mål för hållbar utveckling.

Det handlar om uppenbara faktorer som fattigdom, rent vatten och utbildning, men också social jämlikhet och innovation har vägts in. När resultaten sammanställts visar det sig att Island är bäst på att uppfylla FN:s mål, följt av Singapore och Sverige."

Topplistan:

1. Island
2. Singapore
3. Sverige
4. Andorra
5. Storbritannien
6. Finland
7. Spanien
8. Nederländerna
9. Kanada
10. Australien
--------
11. Norge
16. Danmark
27. Japan
28. USA

http://www.di.se/nyheter/sverige-i-topp-pa-tyngsta-listan/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-02-04 13:24 #1 av: landsbygdsbo

Så mycket av de bråk vi upplever här hemma är, i en internationell jämförelse en storm i ett vattenglas Cool

Anmäl
2017-02-04 13:39 #2 av: Loris M

#1 Ja, det skulle man kunna säga. Vi är på många sätt privilegierade men det är lättare att se sådant som inte fungerar och som vi är missnöjda med, än att vara tacksam över allt som är bra. Medan andra kämpar med att få mat på bordet varje dag, kämpar för att alla ska ha rätt att gå i skolan, har inte tillgång till rent vatten m.m. sitter vi och gnäller över att det finns så många som vill komma hit till vårt fina land. För tänk om det blir lite mindre pengar över till "de våra". Att vi har möjlighet och resurser att rädda andra från säker död och ge barnen möjlighet att utbildas är något att vara stolt över och inte något att gnälla över. Tänker jag. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-02-04 15:14 #3 av: landsbygdsbo

#2

Ja vi ska hjälpa, och vi hjälper. Både på individuellt plan och via skattsedeln genom våra myndigheter.

Men samtidigt måste vi se till att vi behåller vår priviligierade ställning, att vi behåller vår standard och vårt system. För förutom att ge oss en dräglig tillvaro ger det oss möjlighet att hjälpa.

Vi sitter i en båt och vi kan på lång sikt bara hjälpa till viss utsträckning, sedan sjunker vår båt med.

Anmäl
2017-02-11 16:03 #4 av: DesK

Heja Sverige! Glad

Instämmer med dig, Loris M!

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.