Invandring- och flyktingpolitik

Oetisk människohantering

2017-02-16 18:12 #0 av: DesK

Den hantering av unga flyktingar, som nu pågår är oetisk och borde inte få förekomma i vårt land, eller något annat land heller. Här skrivs ungas ålder upp  hur som helst av totalt okunniga personer, som ofta inte ens har träffat den ungdom, vars ålder de skriver upp. Detta måste få ett slut!

Flyktingar tvingas flytta runt i landet, utan någon direkt påtaglig anledning. Så länge de unga är under 18 år, så får de bo i familjehem, asylboende eller liknande. Många av dessa unga har bott i Sverige i mer än ett år, ofta flera år. De flesta kämpar med att lära sig svenska, har fått kompisar, går i skolan, bedriver en eller flera sporter och är ordningsamma och skötsamma unga människor. Alla har sömnproblem och /eller andra psykiska problem, beroende på att de inte vet om de får stanna i Sverige. Naturligtvis också därför att de har upplevt hemska saker på sin väg hit. Alla säger att deras liv är slut, om de inte får stanna här, många har redan gjort processen kort och tagit sina liv.

Jag anser att alla som har kommit hit till Sverige, ska få stanna här. Det finns en mängd olika grupper på bl a Facebook, där vi som hjälper och vill hjälpa flyktingar kan delta. Min berättelse om vad jag gör kommer i ett separat inlägg.

Tyvärr kan jag inte länka just nu men en stor grupp heter Vistårinteut - men vi slutar aldrig kämpa! 

Denna oetiska deportering av unga, som nu sker måste få ett stopp omgående!

Désirée

Anmäl
2017-02-16 18:24 #1 av: Loris M

#0 Tack för att du tar upp detta viktiga ämne! Blomma

Jag tycker att det är så sorgligt att vi gör skillnad på barn och barn. Sverige har kommit så långt när det gäller barns rättigheter och barns delaktighet i samhället. Mycket längre än många andra länder och det är något som vi kan vara stolta över. Men det gäller bara så länge vi pratar om "de våra". När det gäller andras barn behöver vi tydligen inte visa samma omtanke. Vi kan utsätta de för misstro, missförhållanden, driva med dem o.s.v. Ledsen

Jag har länkat till den FB-gruppen i ett annat inlägg och jag blir så stärkt av det arbete de gör och det engagemang de visar för dessa barn. HjärtaDet ger mig hopp. Här står info om gruppen:

http://vistarinteut.org/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-02-16 18:32 #2 av: DesK

Visst är det sorgligt! Det talas om att de ska återvända hem. Bara det är ju skandal, de har inget hem och många av dem har aldrig varit i det som migrationsverket kallar för deras hemland!

Désirée

Anmäl
2017-02-16 18:37 #3 av: Calcifer

#2 Ja, just den delen avskyr jag. Vadå hem, liksom? Tekniskt sett är min styvsysters hem ett annat land om vi ska vara så krassa då hon blev adopterad som ettåring, men inte fan är det hennes hemland på något vis! (Nu menar jag inte att hon skulle kunna skickas tillbaka, men det är ju ändå en relativt logisk jämförelse. Det landet är inte hennes hemland bara för att hon är född där, lika lite som ett flyktingsbarns hemland är där de är födda om de aldrig levt där.)

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2017-02-16 20:47 #4 av: DesK

#3 Ja precis! Ännu värre är ju alla dessa unga människor som deporteras till ett land som de aldrig har varit i och ej heller är födda i. Föräldrarna flydde alltså innan barnet föddes, så barnet är fött i ett annat land, än det som föräldrarna är medborgare i, men barnet skall ändå deporteras till "hemlandet"!

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.