Barn och skolverksamhet

"Fråga oss istället för att smygfilma!"

2017-04-06 09:50 #0 av: Magi-cat

Uppståndelsen blev stor efter Kalla Fakta-inslaget där tjejerna och killarna går in genom olika dörrar i skolbussen.

Stefan Löfven kallar händelsen "avskyvärd" och Gustav Fridolin sade att det är "oacceptabelt".

Men frågade någon efter elevernas syn på saken? Hur fungerar det egentligen på skolan?

Här säger eleverna själva att det från början var på tjejernas initiativ de började sitta bak i bussen och sedan har det fortsatt men ingen tvingar dem. De verkar också besvikna på rapporteringen och säger att det är ett missförstånd. Skolan upplever de som underbar, inte alls avskyvärd.

"Man kan fråga oss istället för att smygfilma, vi hade gärna berättat. Det är sämre att smygfilma för då får man inte all information, säger Sundus Burhan."

(Och det kan man ju bara instämma i...)

"De berättar att de flesta tjejer och killar brukar börja umgås mer tillsammans när de blir äldre. I klassrummen sitter de blandat.

– På lektionerna säger lärarna att det är jätteviktigt att tjejer och killar samarbetar med varandra eftersom man måste göra det på gymnasiet och när man jobbar, säger Sumaya Hussein."

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/eleverna-efter-kritiken-mot-al-azharskolan-kom-och-fraga-oss-istallet/repqde!GNnyh5j3bKHuNoUSyCL4Uw/

På fredagarna har man fredagsbön och då sitter flickor och pojkar åtskilda, precis som i moskén. Det fungerar bra för att det blir lättare att koncentrera sig då, tycker de tillfrågade eleverna.

(Personligen tycker jag inte det är det största problemet här, utan att religiösa inslag förekommer i svenska skolor. De borde vara helt separat från skolan.)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-04-07 09:22 #1 av: Roslagen.

Skolan vägrade prata med media efter TV programet, sen skyllde dom på  fritidsledarna som delade upp eleverna. Och nu är det eleverna själva som säger dom satts sig frivilligt längst bak i bussen.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6666954

Någon håller inne fakta om vad som har hänt.

Anmäl
2017-04-07 09:38 #2 av: Magi-cat

#1 Eller så är det som eleverna säger? Det är inte ovanligt att någonting börjar av en orsak och fortsätter av en annan.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-04-07 10:05 #3 av: Roslagen.

#2 Eller så har skolan helt enkelt gjort fel och vill inte erkänna det.

Dom försöker ju vinkla det till medias fel.

"– Har man hittat ett problem - fine då pratar vi om det. Men med rådande samhällsklimat när man vet att muslimer är en utsatt grupp så undrar jag varför man gör det på det här sättet. Vill man skapa sämre förutsättningar för barnen? För det är precis så det har blivit, säger Manja Ciber."

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/foraldramote-pa-al-azharskolan-politiker-och-medier-ni-maste-lyssna-pa-oss/repqdf!jMMEFGK5YShbnHk@I1wnA/

Ska inte media granska skolorna?

Anmäl
2017-04-07 10:09 #4 av: Magi-cat

Nu är föräldrarna till skolbarnen oroliga.

" Många är oroliga för sina barns säkerhet efter att två personer från det högerextrema nätverket Soldiers of Odin kommit till skolan." Ledsen
Inte underligt de känner sig utsatta.

Vem frågar kvinnorna?

"– Vi blir utmålade som förtryckta kvinnor som inte kan något eller vet vårt eget bästa. Och som sätter våra barn i en "sån här" skola för att indoktrinera dem. Varför frågar ingen varför vi väljer den här skolan? Varför vi tycker att den är bra?

Den goda skolmaten, kompetenta och engagerade lärare och elevernas årliga skidresa som skolan betalar. Samarbetet med Folkuniversitetet som ger elever i årskurs åtta och nio möjlighet att delta i en engelskakurs med studiebesök till David Game Collage i London. Fina studieresultat och det faktum att barnen trivs. Det finns många svar på de frågorna här ikväll."

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-04-07 10:20 #5 av: Roslagen.

Mycket illa att rasister tar sig till skolan och försöket ta poäng på det här.

Anmäl
2017-04-10 16:05 #6 av: kamera0710

Håller helt med att religionsutövande inte ska förekomma på skoltid. Läs gärna länkad artikel från Humanisterna.

http://humanisterna.se/nyheter/humanisterna-satter-barnens-rattigheter-i-fokus/

Anmäl