Politik

"Antiterrorlagar får inte skada demokratin"

2017-04-19 07:52 #0 av: Magi-cat

Amnesty International uttalar sig i ett öppet brev till Sveriges politiker med anledning av diskussionen om ny lagstiftning och andra åtgärder för att förhindra terrorhandlingar.

"Amnesty International anser att terrorism är ett verkligt och allvarligt hot som ska bekämpas. De metoder som används måste dock alltid vara förenliga med rättsstatens principer (rule of law). Åtgärderna får inte inskränka andra grundläggande rättigheter på ett oproportionerligt sätt. Och åtgärderna får inte leda till att det kan uppfattas som att misstänkliggörande av flyktingar eller av människor i andra utsatta grupper sanktioneras."

"I Sverige kommer nu frågan om terroristhot och hur man försvarar sig mot dessa att diskuteras. Sannolikt kommer utredningar att tillsättas och lagförslag presenteras. Vi vill med dessa rader förmedla vikten av att arbetet sker i full överensstämmelse med rättsstatens principer och med full respekt för grundläggande mänskliga rättigheter och alla människors lika värde."

https://uttryck.amnesty.se/ord-med-betydelse-oppet-brev-till-sveriges-politiker/?utm_source=FBPAGE&utm_medium=social&utm_content=20170418065623&utm_campaign=Amnesty&post_ID=862591442

Jag tycker det är bra att detta tas upp. Det är viktigt att politikerna även i det fortsatta arbetet har rättsstatens principer för ögonen och inte nu drar iväg i ivern att visa handlingskraft och "hårdare tag".
Ord HAR betydelse!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-04-19 11:48 #1 av: kamera0710

Jättebra att detta tas upp. Vet att Amnesty även kritiserade Västtyskland när Röda Arméfraktionen härjade som värst, det innebär inte att Amnesty stöder terrorism.

Anmäl
2017-04-19 20:25 #2 av: Loris M

Bra! Att stifta lagar i ren panik och rädsla utan att ordentligt tänka på konsekvenserna och genom att bryta mot andra lagar, är nog inte det bästa sättet att bekämpa terrorismen. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.