Invandring- och flyktingpolitik

Olof Palme om invandringen

2017-07-09 20:13 #0 av: DesK

"Fördomen har alltid sin rot i vardagslivet. Den gror på arbetsplatsen och i grannkvarteret. Den är ett utlopp för egna misslyckanden och besvikelser. Den är framför allt ett uttryck för okunnighet och rädsla. Okunnighet om andra människors särart, rädsla för att förlora en position, ett socialt privilegium, en förhandsrätt. En människas hudfärg, ras, språk och födelseort har ju ingenting med mänskliga kvaliteter att göra. Att gradera människor med sådan måttstock står i bjärt kontrast till principen om människors lika värde. Men den är skamligt enkel att ta till för den som känner sig underlägsen - på arbetsplatsen, i sällskapslivet, i konkurrensen om flickan eller pojken."

Désirée

Anmäl
2017-07-22 12:49 #1 av: Loris M

Bra sagt! Tummen upp

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-07-28 09:40 #2 av: Magi-cat

Tummen uppBlomma

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-07-28 16:24 #3 av: tarantass

Känner tyvärr för att stämma in i körerna "var finns de stora politikerna numera? Vart går de som skulle ha blivit det?" och "vad i h*****e ska det vara så svårt för alla andra än ny-"liberaler" och ännu värre höger att klämma fram några visioner för?"…

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.