Övrigt

Gör egen våtmark för mångfald

2017-08-25 10:44 #0 av: [NeferNefer]

Så fint Kär

https://norrkoping.etc.se/inrikes/har-ska-bli-vatmark-okad-mangfald

"Den enskilt största orsaken att arter utrotas är att deras livsmiljöer försvinner. Jag tror det finns en stor omedvetenhet om hur allvarlig den biologiska utarmningen är. Det borde till mer politiska beslut för att skydda och återställa våtmarker och andra naturtyper."

"Grannen och grävmaskinisten Anders Andersson som Robert har anlitat för grävjobbet hittade dräneringsröret som ledde bort vattnet från ängen och grävde av det, vilket får regnvatten och vatten som rinner till att stanna kvar. Marken består av lerjord och släpper inte igenom mycket vatten så när grävningen är klar kommer vattnet sakta fyllas på. Hur lång tid det tar innan det är helt påfyllt återstår att se.

– Det ska bli spännande att se vilka vattenväxter och djurarter som vandrar in. Det kommer att bli olika trollsländor, kräldjur och grodor bland annat. Jag planerar att bygga ett fågeltorn i kanten på tomten, jag är ju gammal fågelskådare."

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-08-25 11:10 #1 av: 2Sirius

Tänk om fler tänkte som vi... 😍 💭 💕

Anmäl
2017-08-25 11:10 #2 av: [NeferNefer]

Ja, tänk Kär

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.