Massmedia

Trumps fake-newsfabrik

2017-08-27 10:35 #0 av: [NeferNefer]

Det här tror jag att vi alla redan visste, men visst känns det både obehagligt och skönt att få det svart på vitt?

http://trumpsfakenewsfabrik.story.aftonbladet.se/

"– Brad Parscale har ju varit öppen med hur de gjort det här. De bestämde sig tidigt för att inte gå efter ”the popular vote”. De sa: vilka stater ska vi fokusera på? Vilka grupper? Vad vet vi om dem? Har man svag etik och ett svagt partiprogram kan man hitta andra saker att hetsa upp folk kring, säger Gustav Martner, före detta ordförande i Sveriges Kommunikatörer och grundare av sociala medier-projektet Digital Reliance.

Team Trump använde Facebooks annonssystem för att rikta både Facebook-annonser samt negativa nyhetsartiklar (via Facebook-länkar) till personer som de kartlagt."

"Enligt Aftonbladets kartläggning skapade Trumps stab ett nätverk av sajter enbart för att pumpa ut falska, hårdvinklade eller ensidiga budskap om sin motståndare. Sajter som via ip-adresser, Facebook-pixlar, administratörer och servrar kan kopplas ihop med varandra.

De hade adresser som poorhillaryclinton.com, obamacosts.com eller lyingcrookedhillary.com."

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-09-01 21:54 #1 av: Huygens

Vad menar artikeln är Fake News?


Anmäl
2017-09-02 18:35 #3 av: Huygens

Reklam och politisk propagande kan såklart alltid deklareras vara Falska Nyheter, men ursprunget till begreppet Fake News kom som reaktion från Clintonkampanjen för att tysta ner Pizzagate.

Podestas och Clintons pedofilring i Washington med kannibalism i "Spirit Cooking"-ceremonier. Gå leta på nätet.

Under några veckors tid hårdlanserade Illuminatikontrollerad media begreppet Fake News och svensk lydmedia följde efter utan ett uns av ifrågasättande. Hur många nyhetsartiklar på svenska hittar du, där du kan säga att du på ett begripligt sätt får Pizzagate förklarat för dej av svensk traditionell media?

.

Ett annat mål med Fake News var att all media med en samlad hand skulle smutskasta Trump. Leta upp 3 nyhetsartiklar det senaste året i svensk traditionell media som skrivit positivt om Trump. Visa mej 3 positiva nyhetsartiklar om Trump från svensk stormedia senaste året.

Bara 3 artiklar.

Det kan väl inte vara så svårt.

Det rådde väl Lika Villkor mellan Clinton och Trump, massmedialt?

Eller hur?

.

Hur kunde Trump vinna presidentvalet? Gör så här. Gör en yt-sökning med orden: "Clinton Fake News"

Titta och lyssna på 10 videoklipp.

Vad hör du?


Anmäl
2018-04-21 15:23 #8 av: Huygens

Demokratiska Partiet slår nu tillbaka mot Trumps trollfabrik i ett rättsfall, för att Hillary Clinton förlorade presidentvalet år 2016. NBC

Konspirationsteorin bygger på att Trump, Wikileaks, Ryska Arméns generaler och Rysslands säkerhetstjänst orsakat Demokratiska Partiet skador för miljoner dollar bl a för att Trump vann presidentvalet.

Demokratiska Partiets ordförande anser att konspirationsteorin rör sej om att Trump och hans kumpaner begått "an act of unprecedented treachery", en handling av oefterlikneligt förräderi.

Självklart måste oefterlikneligt förräderi straffas.


Anmäl
2018-10-17 18:52 #9 av: Huygens

Donald Trumps trollfabrik beskylls för att ha skapat 100-tals konton med bilder på sk NPC meme. The New York Times, 2018-10-16

Twitter har nu blockerat 100-tals sådana konton, där användarbilden föreställer en NPC meme, för att det anses vara en (rasistisk?) högerextrem reklam för Donald Trump i syfte att skada Hillary Clinton och Demokratiska Partiet.


Av någon anledning vill inte The New York Times lägga skulden på Donald Trumps ryska Putinlojala agenter, utan uppger istället att dessa 100-tals trollkonton med NPC meme, skapats av andra användare (amerikaner?).

NPC är en förkortning i dataspel för Non-Playing Character, en figur som inte spelas av någon fysisk person utan administreras internt av datorn. NPC som begrepp har sedan spridit sej till att beteckna "själslösa" (?) individer. Det gör det lite svårt att förstå varför Donald Trump-anhängare använder en bild på en NPC meme som sin egen personliga presentationsbild (avatar).

Av någon anledning anses det högerextremistiskt eller Donald-Trump-aktigt på twitter och av The New York Times med dessa NPC meme, streckfigurer med grå ansikten och kontona har därför blockerats.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.