Massmedia

Trumps fake-newsfabrik

2017-08-27 10:35 #0 av: NeferNefer

Det här tror jag att vi alla redan visste, men visst känns det både obehagligt och skönt att få det svart på vitt?

http://trumpsfakenewsfabrik.story.aftonbladet.se/

"– Brad Parscale har ju varit öppen med hur de gjort det här. De bestämde sig tidigt för att inte gå efter ”the popular vote”. De sa: vilka stater ska vi fokusera på? Vilka grupper? Vad vet vi om dem? Har man svag etik och ett svagt partiprogram kan man hitta andra saker att hetsa upp folk kring, säger Gustav Martner, före detta ordförande i Sveriges Kommunikatörer och grundare av sociala medier-projektet Digital Reliance.

Team Trump använde Facebooks annonssystem för att rikta både Facebook-annonser samt negativa nyhetsartiklar (via Facebook-länkar) till personer som de kartlagt."

"Enligt Aftonbladets kartläggning skapade Trumps stab ett nätverk av sajter enbart för att pumpa ut falska, hårdvinklade eller ensidiga budskap om sin motståndare. Sajter som via ip-adresser, Facebook-pixlar, administratörer och servrar kan kopplas ihop med varandra.

De hade adresser som poorhillaryclinton.com, obamacosts.com eller lyingcrookedhillary.com."

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-09-01 21:54 #1 av: Huygens

Vad menar artikeln är Fake News?


Anmäl
2017-09-02 18:35 #3 av: Huygens

Reklam och politisk propagande kan såklart alltid deklareras vara Falska Nyheter, men ursprunget till begreppet Fake News kom som reaktion från Clintonkampanjen för att tysta ner Pizzagate.

Podestas och Clintons pedofilring i Washington med kannibalism i "Spirit Cooking"-ceremonier. Gå leta på nätet.

Under några veckors tid hårdlanserade Illuminatikontrollerad media begreppet Fake News och svensk lydmedia följde efter utan ett uns av ifrågasättande. Hur många nyhetsartiklar på svenska hittar du, där du kan säga att du på ett begripligt sätt får Pizzagate förklarat för dej av svensk traditionell media?

.

Ett annat mål med Fake News var att all media med en samlad hand skulle smutskasta Trump. Leta upp 3 nyhetsartiklar det senaste året i svensk traditionell media som skrivit positivt om Trump. Visa mej 3 positiva nyhetsartiklar om Trump från svensk stormedia senaste året.

Bara 3 artiklar.

Det kan väl inte vara så svårt.

Det rådde väl Lika Villkor mellan Clinton och Trump, massmedialt?

Eller hur?

.

Hur kunde Trump vinna presidentvalet? Gör så här. Gör en yt-sökning med orden: "Clinton Fake News"

Titta och lyssna på 10 videoklipp.

Vad hör du?


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.