Rasism och främlingsfientlighet

Sprider sig en iskyla i landet?

2017-10-04 08:01 #0 av: Magi-cat

Är det så illa? Sprider sig iskylan i detta underbara land vi är/varit så stolta över?

Marianne Rundström skriver inkännande om att färre bryr sig, en 106-årig kvinna ska kastas ur landet och en synskadad ung kille som tar sitt liv hellre än att skickas "tillbaka" till Afghanistan. Gråter

"Öppna dörrar och hjärtan har ersatts av förslag på förslag om hur vi ska stänga till och skicka tillbaks människor som, i dom flesta fall, tvingats hit. Hur vi ska bli av med dom, slippa hjälpa människor i nöd.

Har människor verkligen blivit mer hårdhudade, egocentriska och mindre medmänskliga? Sprickor i den moral som förenat oss i det svenska folkhem jag blev vuxen i? Är det en tillfällig förändring i en osäker tid? Bäst att värna om sitt. Eller har någonting varaktigt förändrats i hur vi förhåller oss till nästan?"

http://www.news55.se/kronikor/iskylan-sprider-sig-i-landet-jag-varit-sa-stolt-over/?utm_source=news55&utm_medium=Facebook&utm_campaign=kronikor%2Fiskylan-sprider-sig-i-landet-jag-varit-sa-stolt-over%2F

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-10-04 08:51 #1 av: Magi-cat

Visst kan man misströsta ibland, men det är inte iskyla som är förhärskande, utan det är även värme som sprider sig. Även om förslagen och besluten många gånger är idiotiska och hjärtlösa, finns det så många engagerade människor som gör enorma insatser i stort som i smått..

Länken ovan kom från "Vi står inte ut men slutar aldrig kämpa." 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-10-04 14:15 #2 av: [NeferNefer]

Hjärta

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.