OT

Facebook - kan blockad person se inlägget?

2017-10-22 15:23 #0 av: Loris M

Det här med Facebook är relativt nytt för mig. Jag har envisats under många år med att inte går med, men kände mig allt mer utanför när kollegor eller vänner pratade om och kommenterade  det de sett där. Jag har skaffat ett konto för ett tag sedan och inser att det inte var så tokigt ändå men jag har ännu inte lärt mig alla funktioner. 

Min fråga är:

Kan en person som jag blockat men som har samma FB-vänner som jag se mina inlägg om jag taggar våra gemensamma vänner eller skriver på deras tidslinje? 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-10-22 15:27 #1 av: Loris M

Eller, vilket är viktigare..... kan personen kommentera? 

Att hen kan se gör egentligen inte så mycket, men jag vill inte att personen ska kunna kommentera eftersom hen visat märkliga och extrema åsikter som jag inte vill ha på min sida.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-10-22 15:53 #2 av: Magi-cat

Vad jag vet kan den inte kommentera. Men jag är ingen expert på FB...

Det finns inställningar man kan göra också, som reglerar hur mycket som kan ses av andra utom tillagda vänner. När man postar ett inlägg kan man också ställa in vilka som ska kunna se det.

Det där blev du inte vidare hjälpt av. Skrattar Men bra fråga, jag är också med på FB och har undrat ibland...

Hjärta "It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness, that is life". (Cpt Picard)

Anmäl
2017-10-22 16:02 #3 av: Lia

De man blockat kan inte se någonting av det man skrivit alls. Vilket också betyder att om en gemensam vän gör ett inlägg och du kommenterar så kommer ditt inlägg inte synas för den blockerade, och det kommer se ut som om den gemensamma vännen pratar med sig själv.

De som är blockerade kan alltså inte se inlägg du gör någonstans, inkluderat på andras tidslinjer. Så ur bådas perspektiv är det som om den andra inte ens skulle ha facebook. Man kan ju inte heller gå in på varandras profiler.

Sen kan man som #2 säger göra allt innehåll man publicerar endast synligt för ens vänner. Oftast är det ju inställt på vänners vänner, men det kan man alltså ändra.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2017-10-22 16:26 #4 av: Loris M

Tack för era svar! Blomma Då vet jag. Glad

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-10-22 17:40 #5 av: [knagg-annett]

Nyhetsflödet kan vi inte blockera helt så det finns läckor överallt på facebook tyvärr men blockerade vänner kan inte se din status däremot kan du taggas och då syns inlägg under taggning i vänner och vänners vänner.

Anmäl
2017-10-22 17:46 #6 av: Loris M

#5 Men de kan väl inte kommentera även om de ser inlägget, eller?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.