Goda nyheter

Skänker lönen till hemlösa

2017-12-22 12:50 #0 av: Loris M

HjärtaTummen upp

"Personalen på Sibyllakiosken i Borlänge vill göra sitt för att hjälpa behövande i jul, något som Dalarnas tidningar var först att skriva om.

I vanliga fall håller restaurangen stängt på julafton, men sedan två år tillbaka har de bestämt sig för att ha öppet och bjuda hemlösa och utsatta människor på mat. Personalen som jobbar skänker dessutom hela sin intjänade lön och omsättningen till verksamheten Ria, som hjälper människor som har det svårt.– Vi drog igång det här för att belysa att man faktiskt kan göra stor skillnad, berättar Tarek Malak som driver restaurangen.

Restaurangen brukar knappt ha någon omsättning under jul, men när folk hörde talas om initiativet bestämde de sig för att ta en sväng förbi Sibylla mitt i julfirandet.

– Det kom folk från hela Borlänge som kände att de ville komma hit och köpa en korv för att skänka en slant, berättar Tarek. Förra året drog restaurangen in ett femsiffrigt belopp som de donerade till förmån för hemlösa.

För Tarek Malak är initiativet en självklarhet. Trots att han själv inte firar jul tycker han att många har tappat bort den verkligan anledningen till att vi firar jul och att det nuförtiden istället handlar om att köpa mycket presenter till varandra."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P3RVG6/personalen-pa-sibylla-skanker-lonen-till-hemlosa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-12-22 13:41 #1 av: Magi-cat

Vilken underbar nyhet! Hjärta

Man blir glad och rörd! Blomma

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-12-22 14:38 #2 av: Calcifer

Gud vad fint!

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2017-12-23 05:55 #3 av: [NeferNefer]

Så vackert Kär

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.