Övrigt

Nya Karolinska - ett nytt Nuon-fiasko?

2018-01-03 08:16 #0 av: Magi-cat

Hela historien med Nya Karolinska sjukhuset är bedrövlig.

Samtidigt som förlossningskliniker läggs ned i landet Sverige och underbemanning äventyrar säkerhet på sjukvårdsinrättningar, finns det vissa som kommer i åtnjutande av, som det verkar, obegränsade skattemiljoner.

Karolinska sjukhuset skulle bli ett sjukhus "i världsklass". Det blev ett monument över skrytsam prestigehunger, en nutidens "pyramid".

"Men det handlar inte bara om stora egon utan också om brist på professionalitet. Att landstingspolitikerna blivit upplurade på läktaren av Skanska är uppenbart. Bara det faktum att projektet NKS lånar pengar till betydligt högre räntor än landstinget borde vara tillräckligt för att få vilken räknekunnig person som helst att reagera. Det offentliga lånar alltid billigast, svenska staten just nu till negativ ränta. Med andra ord har landstinget skänkt bort skattemedel helt i onödan"

"Är det okej att miljarder av medborgarnas pengar slarvas bort på grund av amatörmässighet och fåfänga? Om svaret är nej börjar det bli hög tid att agera."

(Läs den svidande kritiken i SvD. Citat ur samma källa)

Kritiken är massiv. Osäkra larmsystem och undermålig sjukhusdesign. En dyr och kontroversiell sjukhusorganisation har tillägnats resurser medan sjukvårdsköerna ökat och patienter måste vänta oacceptabelt länge på livsviktiga operationer.

"Ett flygplan med ett lika bristfälligt larmsystem som NKS skulle få startförbud. Bygg ett kärnkraftverk med NKS-standard på larmsystemen och försök få verksamheten godkänd av Kärnkraftsinspektionen. Tror någon att man skulle få driftstillstånd?"

"Dessa dystra fall är ändå bara toppen på ett isberg av onödigt prolongerat lidande orsakat av dålig sjukvårdsplanering. Förlossnings-, neuro-, barn- och cancersjukvård är några av de verksamheter vars tillkortakommanden går som en följetong i medier"

källa; undertecknad av Överläkare, Karolinska universitetssjukhuset.

Läkare starkt kritiska till Karolinska. (källa)

För er som vill veta mer rekommenderas också boken "Sjukt hus" av Ennart/Mellgren.

"Nya Karolinska-projektet har nämligen skräddarsytts av multinationella finansföretag som i en ständig jakt på större vinster siktat in sig på de miljarder skattekronor som enligt OECD behöver investeras i hela världens sjukvård de kommande åren. Med en gnagande oro och växande insikt tar författarna oss med på en resa som tar avstamp i Sverige och som efter flera omskakande mellanlandningar leder oss till det svårt hiv-drabbade Lesothos landsbygd. Den affärsmodell som redan kostat svenska skattebetalare miljarder ska nu gå på export till världens fattigaste länder.

Henrik Ennart och Fredrik Mellgrens artikelserie i SvD om Nya Karolinska Sjukhuset belönades med Guldspaden 2016."

https://www.adlibris.com/se/bok/sjukt-hus-globala-miljardsvindlerier-fran-lesotho-till-nya-karolinska-9789170379222

Inte så konstigt att resurserna "inte räcker" till BB i Sollefteå eller en säker och bra förlossningsvård i landet, eller en värdig vård för våra gamla, eller....
Pengarna finns, men hur och till vad används de?


Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2018-01-03 10:34 #1 av: Sindri

Att Skanska överhuvudtaget kan få uppdrag efter detta är obegripligt. De borde ställas i skamvrån i flera år framöver. Fattar de inte att detta är badwill och spär på "allas" uppfattning om byggbolag och hantverkare i allmänhet.

Anmäl
2018-01-03 23:05 #2 av: Huygens

Löfven är antagligen glad och stolt.

Anmäl
2018-01-04 13:51 #3 av: NeferNefer

#2: När avtalet slöts satt inte Löfven vid makten.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-01-04 14:21 #4 av: Huygens

#3 Precis. Men Löfven kan ta åt sej äran när Bilderberggruppen applåderar.

Anmäl
2018-01-04 14:22 #5 av: NeferNefer

#4: Okej ... varför tror du att han kan eller vill det? Och varför applåderar Bilderberggruppen? Funderar

Jag håller med TS om att det hela är en fruktansvärd skandal, och det finns säkert mer som vi inte har fått veta än.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-01-04 14:45 #6 av: Huygens

#5 Därför att Löfven har fått som arbetsuppgift av Bilderberggruppen att driva igenom projektet med Karolinska.

Varför mörklägger SVT och svensk media nästan all rapportering om Bilderberggruppens årsmöten? Varför flockas EU:s ledare från Tyskland, Frankrike, Storbritannien tillsammans med svenska toppolitiker till Bilderberggruppens möten? Är det bara för att EU-politikerna är sugna på att möta Obama, president George Bush, eller dåvarande utrikesminister Hillary Clinton?

Varför är journalister förbjudna på Bilderberggruppens möten?

Varför får statsminister Löfven inte filma Bilderberggruppens möten, varför får Löfven inte göra ljudinspelninger och varför får han heller inte göra anteckningar på Biderberggruppens möten?

Varför är Löfven förbjuden att uttala sej om vad som sagts på Bilderberggruppens årsmöte?

Varför förbud?

Varför utför militärer kroppsvisiteringar på journalister som finns i området runt Bilderberggruppens möten? Kroppsvisiteringar som ibland rapporterats ha genomförts med 10 minuters mellanrum + genomsökning av journalisternas bilar. Varför utförs kroppsvisiteringarna inte av vanlig ordningsmakt, dvs polis?

Varför finns alltid fyra mobila militära radaranläggningar runt Bilderberggruppens möten? Och nej, det är inte dom där små anläggningarna, utan stora pjäser till en kostnad av 750 miljoner kr/st, ibland 2 miljarder kr/st.


Varför är det total mörkläggning kring alla beslut som Bilderberggruppen genomfört? Min misstanke är att det beror på att Bilderberggruppens beslut är till skada för allmänheten i dom länder som drabbas, dvs dom länder som sänder sina statsministrar, presidenter och utrikesministrar till Bilderberggruppens årsmöte.

Och det är därför som både Reinfeldt och Löfven stenhårt, utan förskonan driver sabotageprojektet mot Karolinska Sjukhuset.

Ett mål.

En multinationell fascistorganisation som koordinerar världens toppolitiker.

Anmäl
2018-01-04 18:00 #7 av: Magi-cat

Kan vi nu hålla oss till frågan om skandalen med Nya Karolinska? Det räcker nog rätt bra till diskussion...

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2018-01-04 19:31 #8 av: Tjeja

Historien om Nya Karolinska är så hemsk så man vill bara gråta! Det är så galet över allt! Samtidigt får personalen... dvs de personer ÄR själva vården inte bara usla löner utan deras häftga nya "arbetsredskap" är katastrofalt infunktionella. Patientsäkerheten existerar knappt ö h t på vissa avdelningar där. Men byggnaden är som ett sci-fi- näste att gå in i. Storgråter

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-01-05 12:37 #9 av: papa-bear

skall vi namedroppa, var det väl dåvarande statsministerns fru som höll i trådarna för det här bygget, och beställaren, som vid alla offentliga byggen av den här typen, var det landsting, eller region som det heter nu för tiden, och det är regionerna som  ansvarar för det som sker med sjukhusen. det är typiskt för huygens att som vanligt komma med sina konspirationsteorier som inte har någon som helst knutpunkt till verkligheten. så att nuvarande regering och löfvén skulle ha något med det här att göra är något som foliehattstomtarna kommit på.

Anmäl
2018-01-19 08:03 #10 av: Magi-cat

Inte ens larmsystemet fungerar bra...Oberörd

"I november ledde bristerna i larmsystemet till att en patient dog, enligt SvD. Något som sjukhusledningen inte har vare sig bekräftat eller dementerat än, utan hänvisar till patientsekretess. Jarl Ehrenberg berättar:

– Det som hände i november var att systemet för hjärt-arytmi inte fungerade. De radiosänder EKG på patienten och den enhet dit de sänds slutade fungera och agera på larmen. Så när den här patienten fick hjärtstopp tog det upp till fyra minuter innan man upptäckte det. Det är jätteallvarligt.

Efter den händelsen tillsattes en nödlösning för att förhindra att något liknande ska inträffa igen.

– Man satte dit folk som har läkarutbildning, men saknar svensk legitimation, som sitter utanför intensiven och granskar EKG manuellt genom att titta på skärmar, dygnet runt. Och om något inte fungerar så larmar de själva. Det har varit så sedan i november."

https://www.etc.se/ekonomi/larmsystemet-pa-nya-karolinska-ar-ett-gigantiskt-fiasko

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2018-01-19 10:24 #11 av: Huygens

Det är enligt plan att Nya Karolinska inte fungerar. Det är uträknat. Precis som skogsbränderna i Kaliforninen som förstör 1000-tals hus och lämnar träd och buskage relativt oskadade, är systemkollapsen på Karolinska enligt plan.

Karolinska är dysfunktionellt inte pga slump eller inkompetens. Det är för många fel, för systematiska fel för att det ska vara "dålig planering". Tvärtom, det är bra planering som resulterat i alla felen. Noga avvägd brottslig planering.

Förutom att göra Nya Karolinska till en penningko för storföretag, är Karolinska del av en större sabotageplan som i förlängningen rör hela samhället, hela Sverige. Saker som i årtionden fungerat bra på alla svenska sjukhus, saboteras och sätts ur funktion på Karolinska för att uppfylla Bilderberggruppens agenda.

Syftet är att skapa ett samhälle som är instabilt. Ett samhälle som balanserar på en knivsegg och som kan vältas omkull med en lätt knuff av maktens frontfigurer.

Hur kommer det sej att ingen vet varför Karolinska ej fungerar? Hur kommer det sej att ansvariga företag inte krävs på pengar utan istället dränks i miljarder, dränks i ett guldregn?

Anmäl
2018-01-19 10:34 #12 av: Magi-cat

#11 Hur det kommer sig? Det är så ett kapitalistiskt samhälle fungerar, helt enkelt. Mer profit åt de rika, på bekostnad av de fattiga- men inte för mycket så de blir sura eller inte kan arbeta.

Det är klart att ansvariga måste ställas till svars för att saker som upphandling inte fungerat som tänkt är, t.ex.

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2018-01-19 11:13 #13 av: Huygens

Jag vet inte hur ett "kaptialistisk" samhälle fungerar. Är det genom konkurrens eller genom dolt, långsamt samhällssabotage?

Man kan stirra sej blind på varje enskild defekt på Karolinska och ignorera det större perspektivet eller så kan man fundera på om inte Karolinska Sjukhuset bara är en liten, liten del av en mycket större systemsabotageplan.

Du ser väldigt lite av kritik från toppolitiker mot hanteringen av Karolinska (eller t ex rikspolischefens sabotage av ordningsmakten). Inte ens oppositionen säger särskilt mycket, troligen pga att 80 % av alla toppolitiker manipuleras av makthavare utanför Sverige. Reinfeldt och Anders Borg gavs ju fina välavlönade jobb på storbanker efter att ha genomfört delar av Bilderberggruppens agenda med lagstiftning som möjliggjorde lönsamma räntesnurror för storföretagen. Löfven satte sej i Wallenbergs knä och flög fjäskresa till Saudirabien.

Nuon och dom dyra köpen av olönsamma utländska kraftverk är också del av planen att låta Sverige blöda. Del av planen att försvaga Sverige.

Och som någon påpekade, en annan Reinfeldt var djupt insyltad i planeringen kring Nya Karolinska. Det är ingen slump att Karolinska Sjukhuset blivit så dåligt. Det är helt enligt plan.

Agenda 2030

Anmäl
2018-01-19 12:41 #14 av: papa-bear

med risk för att bli avstängd, men ändå, så måste jag fråga om det är 2 olika som skriver under namnet huygens, eller 2 olika personligheter, för ibland så är det riktigt bra diskussioner som man kan föra med huygens, men sedan kan det barka iväg ända in i kaklet med de här konspirationsteorierna, och vill ni se mer av det, kan ni gå till utomjordiskt. som sagt, jag bara undrar.

Anmäl
2018-01-19 14:45 #15 av: Huygens

#14 Ett litet personangrepp, en tillämpning av Dispatch 1035.

Anmäl
2018-01-19 22:03 #16 av: papa-bear

jo men jag måste fråga, för som jag skriver, så går det bra att diskutera med dig emellanåt, men när det blir de här trådarna då du svarar dig själv med teorier och länkar som när man läser dem säger emot det du för fram, då funderar åtminstone jag, och som sagt, det är många gånger jag funderat om det är olika personer som skriver under namnet huygens.

Anmäl
2018-01-30 22:57 #17 av: Huygens

Systemsabotaget är oerhört välplanerat för "felen" kommer slag i slag och många gånger rör det sej om enkla saker som aldrig skulle förekomma i den omfattningen på andra byggen, inte ens på rejäla fuskbyggen.

Felbyggda badrum på Karolinska där golven utformats så att vattnet ej kan rinna ut och istället ansamlas i en pöl mitt på golvet. Felet med badrummen är systematiskst, grundligt och genomgåendem helt enligt Bilderberggruppens agenda. Dessutom är det en typ av byggfel som aldrig skulle uppstå på andra liknande stora byggen. Kostnaden för att åtgärda felen i badrummen motsvara dubbla kostnaden för att renovera ett badrum, hur det nu är möjligt, 100 000 kr/badrum. SVT

Det är heller ingen slump att skandalerna med strupoperationerna arrangerades av dom ansvariga på just Karolinska. Svenska rättsapparaten har fått sina instruktioner, troligen direkt från Reinfeldt/Löfven och frikände givetvis efter rättegången, så att systemsabotaget kan fortsätta. Sveriges Radio gjorde ett program där det framkommer att sjukhusledningen trakasserar och bestraffar visselblåsarna. Jag hittar inte länken nu, men är en annan länk från SVT.

Nu ska åklagare utreda vållande till annans död då ledningen på Karolinska låtit cancerpatienter dö, istället för att låta operera cancerpatienterna på andra sjuklhus som erbjudit sej att ta emot patienterna. Givetvis kommer Löfven- eller en Moderatregering att i hemlighet gå in och blockera fällande domar i en ev rättegång. Det är så regeringspolitikerna arbetar när dom lyder sina makthavare i det dolda. SVT och SR


Sabotaget mot Karolinska är planerat, inte slumpmässigt:

Det är koordinerat, inte kaotiskt.
Det är utfört i det dolda, inte synligt.
Det är sanktionerat, inte bara framslarvat.
Det är genomfört systematiskt, inte oordnat.

Det är initerat av makthavarna, inte av fotfolket.
Det har stöd av rättsapparaten, inte motverkat av juridiken.
Det är beslutat i hemliga grupper, inte formulerat i öppna möten.
Det är genomdrivet av högutbildade kriminella, inte av vanliga brottlingar.

Det är sprunget ur ickemänskliga varelsers makthunger, inte ur homo sapiens.

Anmäl
2018-02-07 08:37 #18 av: Magi-cat

Nya problem för Nya Karolinska:

Nu måste man stänga ner it-systemet för en dag. Det fungerar nämligen dåligt.

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/02/06/nya-karolinska-stangs-ett-dygn/

Hjärtövervakningen har inte fungerat så bra.  En bugg i systemet...

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/01/08/nya-tekniska-problem-pa-karolinska/

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2018-02-10 05:24 #19 av: Huygens

IT-system och hjärtövervakning som fungerat utmärkt i årtionden på andra svenska sjukhus, har enligt plan slagits ut av maktens företrädare, helt enligt Bilderberggruppens agenda.

Minst en hjärtpatient har dött av det havererade IT-systemet och ansvariga vill helst inte prata om saken. Hjärtpatienter som väntat 6 månader på operation på Karolinska, skicks nu till Norge för att spara pengar. DN, 2018-02-10

Sverige har egentligen tillräckligt med specialistsjuksköterskor, men arbetsvillkoren på Nya Karolinska är så usla och verksamheten är så aktivit saboterad av politiska figurer i skuggorna, att specialistsjuksköterskorna inte stannar kvar. Exakt som Löfven- och Reinfeldt-regeringarna planerat, helt i linje med utländska makthavares målsättning.


I den politiska charad som är en del av frontfasaden till skådespelet kring systemförstörelsen av Nya Karolinska fälls Macchiarini och tre forskarkollegor för ännu ett fall av forskarfusk. Det handlar om en akut lungskadad man, som skulle få andas med en konstgjord lunga, fick behandlingen som hade inte testats på djur och mannen dog. SR, 2018-01-31

Anmäl
2018-02-10 08:15 #20 av: Magi-cat

Nu hör det inte till träden, men jag måste kort kommentera den uppgift som någon anledning ofta sprids, nämligen att Macchiarini inte använde djurförsök. Det gjorde han och de har klandrats:

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2017/10/18/macchiarinis-djurforsok-klandras/

http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2017/10/Macchiarinis-djurforsok-far-kritik-i-rapport/

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2018-02-14 10:02 #21 av: Magi-cat

Också barnen drabbas.Gråter

"IVO bedömer att Nya Karolinskas vårdavdelning för barn genom att inte försäkra sig om att personalen följt fastställda rutiner, inte har säkerställt att hälso- och sj

http://www.lakemedelsvarlden.se/ivo-riktar-kritik-mot-nks-barnavdelning/

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2018-02-14 10:06 #22 av: NeferNefer

Gråter

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.