Ålder och klass

Låg i avföring bredvid sin döda fru i 4 dygn

2018-02-22 09:34 #0 av: tlover

Den 72 åriga mannen låg i sin egen avföring, utan mat, vatten och mediciner bredvid sin döda fru i nästan fyra dygn innan polisen slog in fönstret för att dottern larmat.

Ambulanspersonalen körde däremot inte mannen till sjukhuset eftersom han "verkade vara vid god vigör" utan till ålderdomshemmet där han varken duschades eller fick dropp för att ersätta vätskorna. Mannen avled senare nästa dag.

Nu har dottern anmält händelsen

https://www.expressen.se/kvallsposten/72-aring-lag-i-avforing-intill-dod-hustru--dog-1/?utm_campaign=social_sharing&utm_medium=link&utm_source=facebook

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-02-22 09:48 #1 av: Magi-cat

Gråter

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-02-22 09:53 #2 av: Maria

Usch så förskräckligt.Ledsen

/Maria

 

Anmäl
2018-02-22 10:17 #3 av: Loris M

Så sorgligt! Och förskräckligt. Hur kunde de inte förstå att han behövde vård efter att han legat så hjälplös i fyra dygn?! Arg Han är dessutom förlamad från bröstet och ner. Det här är så upprörande när dottern berättar:

"– Dagen efter när vi kör till min pappa så får vi samtal från äldreboendet att vi ska ta med oss medicinerna, rullstol och madrass till boendet för de har tydligen inte själva ordnat fram några mediciner till honom. De har ej heller duschat honom när vi kommer för (att) de påstår att de inte har en duschstol på ett äldreboende. Hur kan man inte duscha honom efter att han legat i denna misär? frågar sig dottern i anmälan."

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-02-22 10:21 #4 av: [Rhonda]

Ambulanspersonalen ska sparkas från sitt jobb! Sådant får INTE hända!

Jag blir sååå förbannad o ledsen för familjens skull. 

Anmäl
2018-02-22 18:56 #5 av: Magi-cat

Det är så vidrigt när en gammal sjuk människa behandlas på det här respektlösa sättet! Dessutom helt utan medicinsk bedömning, bara att akuten var full och att han var vid "god vigör"... 

Gråter

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-02-25 12:38 #6 av: [NeferNefer]

Storgråter

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.