Genus, feminism och jämställdhet

"Varken hora eller kuvad"

2018-03-13 08:21 #0 av: Magi-cat

Varken hora eller kuvad är en feministisk och antirasistisk gräsrotsrörelse. Grundare är Amineh Kakabaveh, rikdsagsledamot för Vänsterpartiet.

Så här skrev man 8 mars:

"Vi på Varken Hora eller Kuvad vill att alla flickor och kvinnors röster ska få höras och lyftas! Framför allt vill vi lyfta de röster som av olika medel annars blir tystade." http://vhek.se/

I en debattartikel av Amineh Kakabaveh hörs flera flera kvinnoröster om manliga enklaver med hederskulturer i vissa förorter.

"Muslimska kvinnor med andra livsstilar än islamisterna får ständigt synpunkter på hur de lever - till och med på vilken mataffär de handlar från.

Och i skolan tillrättavisas Seves barn av fundamentalisternas."

"Förra veckan blev en av hennes väninnor som inte bär slöja tillsagd på jobbet med orden att den som inte följer Allahs lagar förtjänar att dö."

"De flesta är oroliga för att fler kan rekryteras till jihadrörelsen Daeash/IS, men tycker att engagemanget är litet från myndigheterna."

Emligt Amineh gör myndigheterna alltför lite.

Det positiva i sammanhanget är gräsrotsrörelsen "Varken hora eller kuvad", med tre fullt genomförbara förslag på förändringar som måste ske nu:

"* Uppdraget för nämnden för Statligt stöd till Trossamfund måste ses över. Skattemiljoner kan inte finansiera uppbyggnaden av könssegregationskulturer, där kvinnliga präster är förbjudna, homosexualitet ses som synd och oskuldsetiken påtvingas medlemmarna.

 * En omfattande utredning bör snarast tillsättas efter alla rapporter om "balkongolyckor", hedersmord som beskrivs som olyckor.

* Vi behöver en medborgarrättsminister, nu när könssegregation och etnisk segregering breder ut sig i Sverige. Medborgarrättsministern skall ha en klar uppgift att avskaffa könsapartheid på förorterna och i skolorna och se till att alla människor ska få samma rättigheter."

https://www.expressen.se/debatt/i-fororten-vaxer-mannens-diktatur/?utm_campaign=social_sharing&utm_medium=link&utm_source=facebook

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-03-14 21:17 #1 av: vallhund

Vi har en lustigkurre som brett ut sig inne på Psykologi.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-03-23 21:20 #2 av: eskils

Bra jobbat Amineh m fl! Utmärkta förslag. Tummen upp


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.