Barn och skolverksamhet

Klockor tas bort i brittiska skolor

2018-05-05 23:45 #0 av: Huygens

Vanliga klockor med visare tas bort i brittiska skolor och ersätts med digitala. Motiveringen är att brittiska skolbarn inte kan avläsa klockor med visare vid examensprov. The Telegraph, 2018-04-24

Är det inte skolans uppgift att lära ut vissa grundläggande kunskaper?


Anmäl
2018-05-05 23:50 #1 av: VoxBauers

Håller med britterna! Fram för digital tid!  Skrattar

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl
2018-05-06 06:48 #2 av: Loris M

Jag blir förvånad måste jag säga och undrar hur läget är här hos oss. Jag vet att de fortfarande lär ut analog kloka i lågstadiet. 

Det står i artikeln bl.a. att elever kan bli stressade av analoga klockor och så vill lärare slippa frågor om hur lång tid det är kvar vid prov. Kan det verkligen vara så illa att tonåringar i  Storbritannien inte kan klocka? Funderar

Nästa fråga blir kanske om de behöver kunna det. Digitala klockor har tagit över och analoga försvinner allt mer. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-05-06 09:02 #3 av: Magi-cat

Det låter konstigt, tycker jag. Det är väldigt praktiskt med analoga klockor. De fungerar i alla länder, i alla miljöer och även om det är strömavbrott! Tummen upp

Jag tycker man kan ifrågasätta om det är rätt att ta bort de analoga klockorna och jag litar på ungdomarnas kompetens och förmåga att lära sig avläsa dem!

(Blir de så stressade av analoga klockor att de måste tas bort är det kanske något mer som är fel.)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-05-06 10:38 #4 av: Huygens

Kan man räkna, tror jag det tar ganska kort tid att lära elever klockan. En 9-klassare borde kunna lära sej en klocka med visare på 5 minuter. Det skapar ett ojämlikt samhälle om vissa blir visarklockanalfabeter.

Många klockor utomhus är fortfarande med visare.

Det förbryllar mej också på mer än ett sätt. Dom flesta jag känner har lärt sej klockan med visare av sina föräldrar, innan dom började grundskolan. Har föräldrarna slutat lära ut sånt?


Anmäl
2018-05-16 11:34 #5 av: oh-la

Kan det vara så enkelt att de analoga klockorna är svårare att se, framför allt om du kanske har nedsatt syn, i ett stort klassrum. Digitala ger större och tydligare siffror.

Anmäl
2018-05-16 12:40 #6 av: Magi-cat

#5 Som jag förstod av länken utfördes åtgärden inte främst för att eleverna har svårt att se klockan, utan orsaken var en annan.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-05-27 13:43 #7 av: papa-bear

om det inte fungerar på en vägg, eller var nu klockan sitter, hur skall det då fungera med de allt mer moderna armbandsuren som har kommit tillbaka på bred front? de har ju visare de med.

Anmäl
2018-06-05 19:11 #8 av: ivanhoe81

Det är fel då jag känner folk som inte klarar av digitala klockor eller de klsrar av dem fram tills att klockan blir 1 på eftermiddagen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.