Invandring- och flyktingpolitik

Idas sommarvisa, skolavslutning och riksdagsvalet

2018-06-11 11:55 #0 av: Loris M

Nu i dessa tider med skolavslutningar och den underbara "Idas sommarvisa" som nästan blivit ett måste på skolavslutningar runt om i landet och samtidigt ett riksdagsval om knappt tre månader, kan det vara värt att påminnas om....

Den älskade "Idas sommarvisa" liksom andra Astrid Lindgrens visor komponerades av Georg Riedel som kom till Sverige som flykting fyra år gammal. Han tonsatte även Lennart Hellsing och Barbro Lindgren samt skrev signaturmelodin till Alfons Åberg.  

Med SD-s politik hade han aldrig fått chansen! De hade skickat tillbaka honom till dåvarande Tjeckoslovakien , med motiveringen att "vi inte kan ta emot alla" som det brukar heta. Gör ett genomtänkt val och välj inte SD enbart för att du är kritisk till flyktingpolitiken. Även om det är frågan som SD profilerat sig med så är det inte deras enda fråga. De vill också inskränka aborträtten, införa samvetsfrihet för vårdpersonal som vägrar utföra aborter, ta bort pappamånaderna i föräldraförsäkringen, avskaffa genuspedagogiken i förskolan och införa sambeskattningen igen, en erkänd kvinnofälla som togs bort redan 1971.

Genom att rösta på SD röstar du också för och samtycker till allt det ovannämnda som är ett allvarligt hot mot jämställdheten och jämlikheten. 

Står upp för vårt Sverige! Stå upp för jämställdheten! Stå upp på allas rätt att leva ett värdigt liv! Stå upp för HBTQ-personers och kvinnors rättigheter! Hjärta

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-06-11 12:14 #1 av: [NeferNefer]

Mycket tänkvärt, och jag skulle aldrig lägga min röst på SD. Jag röstar bara på demokratiska partier (och här vill jag påminna om att bara för att ett parti har fått röster i demokratiska val betyder det inte att det är ett demokratiskt parti).

Jag vill också påminna om att inför förra valet lovade de att sänka pensionärernas skatt. Men när frågan kom upp röstade SD emot den sänkningen.

De lovade också att höja a-kassan, men röstade sen emot det förslaget.

Den som är nyfiken kan ju leta upp deras alla löften från förra valet och sen jämföra med hur de har röstat.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-06-11 12:26 #2 av: [NeferNefer]

David Lega: "Om Sverigedemokraterna hade styrt när jag föddes hade jag aldrig kunnat skapa det liv som jag nu har."

https://www.expressen.se/debatt/jag-hade-aldrig-lyckats-om-sd-suttit-vid-makten/

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-06-11 13:31 #3 av: Magi-cat

Jättebra skrivet, Nefer och Loris!Blomma

Bra att du tar upp det här, Loris! Hjärta

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-06-12 09:21 #4 av: DesK

Vi måste alla hjälpas åt med detta, så att vi får behålla vår demokrati. Jag vill också påminna om att bara för att ett parti har ordet demokrat i sitt namn, så betyder det inte att det är ett i grunden demokratiskt parti.

Désirée

Anmäl
2018-06-14 06:07 #5 av: Maria

Kan bara instämma med er alla.

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.