Jämlikhet

Vilka start-ups ger högst avkastning?

2018-06-30 09:44 #0 av: [NeferNefer]

Ja, det är de som investerarna satsar minst på ...

https://www.va.se/nyheter/2018/06/28/ny-bcg-rapport-kvinnliga-startups-ger-dubbelt-sa-hog-avkastning--men-ratas-av-investerare/

"Investeringar i bolag som grundats eller medgrundats av kvinnor fick i genomsnitt 935 000 dollar i finansiering. Det är mindre än hälften av de 2,1 miljoner dollar som investerades i bolag grundade av manliga entreprenörer.

Trots mindre uppbackning har bolagen som grundats eller medgrundats av kvinnor varit klart bättre investeringar. För varje investerad dollar har de gett tillbaka 78 cent, att jämföra med 31 cent för männens bolag.

BCG skriver att upptäckterna är statistiskt signifikanta. De har tagit hänsyn till faktorer som kan påverka de investerade beloppen, som entreprenörernas utbildningsnivå och kvaliteten på deras pitchar."

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-06-30 09:59 #1 av: Niklas

Det står ”trots” mindre uppbackning. Jag skulle vilja påstå att det lika gärna kan vara tack vare mindre uppbackning. Om kvinnorna lyckas driva företagen snålt och ändå tjäna lika mycket som männen, blir avkastningen mycket högre. Det är sannolikt att männen slösar mer eftersom de har mer att röra sig med.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Hitta runstenar nära dig med Sveriges runkarta. 🎈

Anmäl
2018-06-30 11:33 #2 av: [NeferNefer]

Ja, det är ju faktiskt också tänkbart Tummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.