Invandring- och flyktingpolitik

Emerich Roth

2018-09-01 08:41 #0 av: DesK

SD är ett dolt nazistparti

https://nyheter24.se/debatt/913054-emerich-roth-sverigedemokraterna-ett-dolt-nazistiskt-parti

Désirée

Anmäl
2018-09-01 08:51 #1 av: Loris M

Ur artikeln:

"I snart sagt varje europeiskt parlament finns invalt ett parti med rötter i den nazistiska ideologin. I Sverige har vi Sverigedemokraterna. Vi har således gjort vad tyskarna gjorde i Tyskland 1933, valt in ett nazistiskt parti i parlamentet. Det som sedan hände i nazityskland är ingenting som händer från ena dagen till den andra.

Grogrunden till det hade funnits i flera generationer. Hitler fungerade som en framkallande faktor för det hatet som länge legat latent och grott. Hittills har denna grogrund inte funnits i Sverige, åtminstone inte i sådan omfattning som krävs, för att det som hände i nazityskland ska kunna hända här. Men detta håller på att ändras. Sverigedemokraternas framfart i väljarkåren har medfört en förskjutning av moralen, så att det otänkbara har blivit tänkbart och det omöjliga möjligt. 

Klarsyn har grumlats till skumögdhet, och många verkar inte se vad som håller på att ske. Men jag, som faktiskt har upplevt Förintelsen, ser allt för många likheter mellan nu och då, för att kunna känna mig trygg. Jag är mycket oroad."

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-09-01 08:57 #2 av: Loris M

... och det här ovan som jag klistrat in från artikeln är mycket viktigt och något som många verkar inte förstå. Många skrattar åt oss som varnar för SD och menar att de inte är så farliga och inte kan få så stor makt och göra allt de vill. Nej, de kan inte göra alla förändringar på en gång, det är det ingen som tror heller. Det sker steg för steg precis som med Hitler, tills vi inte längre har någon makt att påverka eller stoppa det vi röstat fram.  

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-09-09 09:31 #3 av: [NeferNefer]

Steg för steg ...

Bort med dubbla pass.

Judar och samer kan inte vara svenska.

Invandrare "passar inte in".

Tjänstemän på regeringskansliet rensas ut om de inte är SD-anhängare.

Public service får starkt minskade anslag och nya förhållningsregler.

... och så vidare.

Steg för steg, precis som Emerich Roth säger.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.