Politik

Svenska utlandssoldater kommer med viktigt budskap

2018-09-01 09:53 #0 av: Loris M

All heder åt svenska veteraner som tydligt tar avstånd från rasismen och SD under hashtaggen #avbryt. Tummen uppHjärtaBlomma 

"För oss veteraner som tjänstgjort som soldater vid konflikter runt om i världen sitter vårt land för alltid djupt inne i våra hjärtan och vi är stolta att få ha tjänstgjort med svenska flaggan på våra uniformer.

Vi är många, vi är olika, vi ser olika ut och vi tycker olika – men vi förenas och står alltid upp för Sverige. Demokrati, rättvisa och välfärd är ord vi väljer när vi stolt pekar på vår flagga.

Vi har till skillnad från företrädare för främlingsfientliga partier som nu skränar på torg och gator riskerat våra liv under denna flagga. Att de tror att de kan definiera svenskhet är ett hån mot oss och Sverige. Att med svenska flaggan skandera, uppträda aggressivt, visa hat och uttrycka främlingsfientliga åsikter är falskt och ett en skymf mot Sverige och våra demokratiska värden. /.../

Vi veteraner har sett liknande händelseutvecklingar vid konflikter på fler platser runt om i världen. När vi ser främlingsfientliga politiker sätta på sig kostymer och bänka sig i riksdagen blir vi mycket oroade. Vi har sett att det börjar med små grupper av nationalistiska extremister, men att det kan sluta med Srebrenica och fullskaligt inbördeskrig."

https://asikt.dn.se/asikt/debatt/vi-som-ar-krigsveteraner-uppmanar-valjarna-att-rosta-bort-framlingsfientliga-krafter/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-09-01 09:54 #1 av: Loris M

En Röst Mot Rasism skriver på sin FB-sida om artikeln:

"Det här är nog ett av valrörelsens viktigaste debattinlägg!

Svenska utlandssoldater tar avstånd från rasism i valet under hashtaggen #avbryt! De har erfarenhet av vad konsekvenserna kan bli om främlingsfientlighet och rasism inte motarbetas.

SD-svansen har mycket svårt att förhålla sig till detta. Deras vanliga hat och hån funkar inte mot svenska veteraner. Problemet är att de då istället blir passiva. De delar naturligtvis inte och de gillar inte och kommenterar inte.

Facebooks algoritmer kommer därför att lägga det längst ner i deras flöden och utanför deras bubbla, och istället får de läsa inlägg som bekräftar deras rasism och villfarelser. Hjälp dem gärna ta del av detta!

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-09-02 06:36 #2 av: Magi-cat

Mycket bra! Tack för det! ⚘

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.