Politik

Stärk stödet till lantbruken

2018-09-09 09:06 #0 av: [NeferNefer]

Jag håller med, till hundra procent!

https://www.vansterpartiet.se/stark-stodet-till-lantbruken/

Sommarens torka har gett stora problem för vårt lantbruk. Extremväder kommer att bli allt vanligare som en effekt av klimatförändringarna och kraftigare åtgärder krävs för att både minska våra utsläpp och förbättra vår klimatanpassning. En rimlig slutsats av sommarens krissituation är att Sverige bättre måste värna om vårt jordbruk och våra jordbrukare för en hållbar livsmedelsförsörjning även i framtiden.

Klimatförändringarna kommer att kräva förändringar för en mer hållbar konsumtion och för en livsmedelsförsörjning som även fungerar under tider av kris.

För att rusta för en sådan omställning anser Vänsterpartiet att Sverige måste stärka vår självförsörjningsgrad av livsmedel som i dag endast ligger runt 50 procent.

Sverige bör därför anta en långsiktig nationell målsättning om att självförsörjningen bör uppgå till minst 80 procent. Kan Finland uppnå det så kan även vi. För några decennier sedan hade även vi en självförsörjning i nivå med vårt grannland.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-09-09 09:13 #1 av: Magi-cat

Precis! Vi borde titta mer på Finland, i flera frågor. Glad

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-09-09 09:14 #2 av: [NeferNefer]

Ja, verkligen Tummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.