Politik

De passar inte in i Sverige

2018-09-12 21:16 #0 av: Loris M

Bland det bästa jag läst på länge. Tummen uppHjärta

Skrivet av Ursula Garro:

"Efter Jimmy Åkessons angrepp i fredags tänker inte jag hålla tyst längre.

En privilegierad man som har fått TUREN att födas i ett av världens rikaste land, som är uppvuxen i en vanlig tätort i Blekinge, som kommer från en medelklass familj, som inte har gjort klart högskolan, som inte haft ett riktigt jobb innan politiken... Ska den personen tala om för mig, en invandrare, som kommer från Peru, ett land där inbördeskrig, korruptionen och terrorism har präglat samhället, som kommer från ett fattigt område i Lima, som är ett skilsmässobarn, som har två högskoleutbildningar, som pratar tre språk flytande, som har haft olika jobb från 15 års ålder, som har haft olika jobb i Sverige, som har varit engagerad i frivilligorganisationer, som är en stolt bärare av min peruanska kultur och identitet... Ska HAN tala om för MIG hur man lyckas få jobb i Sverige? Ska han tala om för mig att jag kommer aldrig passa in i Sverige för att jag inte är svensk, för att jag inte assimilerar den svenska kulturen? 

Jag kommer aldrig blir svensk och har inte som mål att bli det heller. Men jag är svensk medborgare, bor här, arbetar här, älskar här och tänker inte sluta med det. Jag bidrar till det här samhället med både min kultur och mina prestationer. Jag försöker inte förinta svenska traditioner. Hemma hos oss firas det jul, midsommar, påsk, det äts köttbullar och julskinka. Vi firar också Perus nationaldag och äter ceviche. Senaste VM hejade vi både på Sverige och Peru och vi alla hejade på båda lag vid sista vänskapsmatchen mellan Peru och Sverige för vi visste att vi skulle vara vinnare oavsett resultat. 

Jag är inte ett hot mot svenska traditioner. Jag berikar dem och förstärker dem. En invandrare behöver inte ge upp sin kultur för att älska Sverige och anamma den. 

Det är möjligt att leva i fred med sig själv och låta andra leva i fred. Vi kan alla vara vinnare.

SD utnyttjar människors okunnighet och rädsla för sådant som är främmande för att få makt. Men det jag har lärt mig av Sverige är att det inte finns något mer svenskt än kunskap, tolerans och solidaritet. SD behöver integreras med majoriteten av Sverige och behöver anpassa sig till den moderna multikulturella Sverige.

Allt detta talar jag om gärna för Jimmy Åkesson."

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-09-12 21:29 #1 av: Magi-cat

Tänkvärt! Blomma

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-09-12 22:35 #2 av: Carrosh

Men vänta nu här.. När andra partier säger samma sak (att man måste hjälpa de här människorna att integreras osv.) så är det helt ok? Hänger allt på orden man säger eller är det bara när det kommer från Jimmie Åkesson som det är rasistiskt? Alla partier säger ju exakt samma sak, fast med olika ord: att alla som kommer hit behöver integreras i samhället - att det är vägen till jobb. Hur läser alla in så mycket extra i vad han säger hela tiden? Det tolkas hit och dit - men det gör det inte med någon av de andra partiledarna.. Det tycker jag är ganska så märkligt, om jag ska vara ärlig.

Anmäl
2018-09-12 22:48 #3 av: Calcifer

Väldigt tänkvärt. Jag har träffat på mängder med invandrare både genom jobb och skola och privat och inte en enda har någonsin haft något mål med att förinta den svenska kulturen. En muslimsk klasskamrat till mig var väldigt mån om sina rötter, men när hon och hennes man fick en dotter så ville de att hon skulle känna till den svenska kulturen också, så de började fira jul och midsommar och sådär. Och även om hon använde hijab så var det för att hon ville, inte för att hennes föräldrar tvingade henne. Hennes lillasyster använde inte en, t:ex, för hon ville inte. Ingen som klagade över det inom familjen.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-09-13 03:27 #4 av: [NeferNefer]

Mycket tänkvärt, och det är just den uppfattningen jag också har av mina egna vänner från olika länder. Mina muslimska vänner firar faktiskt också jul och har julgran och alltihop, inte för att de tror på tomten och Kalle Anka utan för barnens skull och för att det är mysigt. De hoppar gärna groda runt midsommarstången också. Varför välja, när det går att få allt det goda? Tummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-09-13 07:12 #6 av: Loris M

#2 Att andra partier säger "samma sak" stämmer rätt dåligt. Att de ska integreras, skaffa jobb och utbildning och bidra till vårt samhälle, JA. Andra partier säger det och det är inget konstigt på något sätt.  Men det är inte vad Jimmie säger. Han säger att de inte passar in och att de inte kan få jobb för att de inte är svenskar. Svårigheten ligger alltså i deras bakgrund. Förstår inte hur du kan få det till att vara samma sak. Han vill inte "hjälpa dem", utan han vill helst slippa se dem här.

Många av de här människorna ÄR svenskar, känner sig som svenskar och älskar Sverige precis lika  mycket som vi.  Man kan vara både svensk och peruan och man behöver inte ge upp sin identitet, den man är och sitt medborgarskap, något som Jimmie och SD till skillnad från andra partier inte tror på. De vill upphäva dubbla medborgarskap. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-09-13 07:34 #7 av: Pyttelite

Varför tog du bort mitt inlägg?

Är inte artikeln i högsta grad uteslutande. Människor är inte leka värda. Infödda lågutbildad svenskar kan kvittas mot högutbildade invandrare inklusive Jimmy.

Det är klart att vi ska ha en viss procent invandring, en del arbetskraftsinvandring och en del baserade på humanitära skäl men ställ dom inte mot varandra och applådera inte personangrepp. 

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

2018-09-13 08:12 #8 av: Loris M

#7 Nej, det är det inte. Försök inte vinkla det till som att hon är negativ mot lågutbildade. Det är hon inte. Hon menar bara att någon som Jimmie som fått allt gratis och haft turen att födas i ett land som Sverige har ingen rätt att tala om för henne om hon passar eller inte passar in i Sverige. Hon har fått slita för allt, jobba, utbilda sig...  Hon passar visst in. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-09-13 08:18 #9 av: Loris M

.... och som vanligt, de som förskönar Jimmie och SD missar ofta poänger i inlägg vi publicerar här och/eller vinklar det till att handla om något annat. Vilar huvudet i handen Börjar undra om det är medvetet. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-09-13 08:37 #10 av: Pyttelite

Ok! Jag förstår poängen men det som står i artikeln kan användas för sympatier för Jimmy och det var väl inte syftet?

Det är inte ok med personangrepp? 

En nyanserad bild hade funkat bättre typ debattören har ett viktigt budskap även om det blir tokigt i början, annars får man faktiskt den uppfattning att du håller med  om utbildningsläget hos våra politiker. 

De som är utan högre utbildning ska heller inte vara politiskt engagerade. 

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-09-13 08:52 #11 av: Tant Grön

#10 Om du förstår poängen, varför då vinkla till det som du gör Funderar

Det ger intryck av att sd-sympatisörer inte kan debattera utan att vinkla och slingra sig och vränga till allt till något annat.  Ger mig obehagskänslor och får mig att känna bara mer avsky för sd.

Anmäl
2018-09-13 08:59 #12 av: Magi-cat

#11 Instämmer, Tant Grön. Blomma

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-09-13 09:07 #13 av: Tant Grön

Jag vill kunna lita på folk, och de gör jag inte om dom vränger till allt.

Anmäl
2018-09-13 10:17 #14 av: Hayabusa

Ur min synvinkel handlar frågan om misslyckad integration - vilket även medges av vår Samordningsminister Ibrahim Baylan: 

"Med en ny utvärdering om de senaste 25 årens borgerliga och socialdemokratiska insatser mot segregationen i bakfickan säger samordningsminister Ibrahim Baylan (S) att "det är tydligt att vi har misslyckats". Han pekar på att insatser satts in för sent, för kortsiktigt, utan samordning och han vill att barnfamiljer i riskzonen ska följas upp med uthålliga sociala insatser redan från BB."

Anmäl
2018-09-13 14:28 #15 av: Novachan

Denna artikel postades om i politikifokus, skulle vilja höra era tankar om den: https://www.expressen.se/debatt/vad-gor-vi-med-dem-som-inte-vill-integreras/

(Blev osäker på om den borde lägga i egen tråd(?).

Är fler artiklar postade på politikifokus som jag skulle vilja höra era åsikter om också. Jag vill höra åsikter, tankar och tolkningar från båda sidor av olika ämnen)

Anmäl
2018-09-13 14:50 #16 av: Hayabusa

#15 Det är inte alla som vill integreras i samhället. Det bör vi förstå. För övrigt är Mustafa Panshiri väl värd att lyssna på, han har mycket vettigt att säga. Erfarenheter från verkligheten också. 

Anmäl
2018-09-13 18:26 #17 av: Pyttelite

#10 

Inom argumentationsteknikens grunder som jag utgår från att alla som skriver debattartiklar i bevandrad i så tillhör den här typen av argument gruppen argumentationsfel och leder inte debatten vidare.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Argumentationsfel

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-09-13 19:34 #18 av: vallhund

#3 I SDs budget finns inga pengar avsatta för omhändertagandet av flyktingar eller för den delen integration. Finns inte ens pengar budgeterade för att låsa in folk som skall avvisas då de inte fått asyl.

JÅ har flera ggr sagt att Sverige inte skall ta emot FNs kvotflyktingar, ca 4 000 personer per år av de mest utsatta i hela värden.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-09-13 19:43 #19 av: Hayabusa

Är det av intresse (för denna sajt) att diskutera integration?

Anmäl
2018-09-13 19:49 #20 av: Calcifer

#18 Det var riktat till mig, varför?

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-09-13 20:21 #21 av: vallhund

#20 Är du  Carrosh ?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-09-13 20:43 #22 av: Calcifer

#21 Vem skrev inlägg #3?

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-09-13 21:16 #23 av: vallhund

#22 OOps, avsåg #2 , sorry!

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-09-13 21:36 #24 av: Calcifer

#23 Ingen fara, då behöver jag inte vara förvirrad längre. Skrattar

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-09-13 21:37 #25 av: vallhund

Tummen upp

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-09-14 12:41 #26 av: vallhund

"Jag har full respekt för att många uppfattade budskapet som en hotfull flirt med fascismen. Själv skrattade jag rakt ut. Inte ens om någon hade bett mig att skriva en satirtext med SD som avsändare hade jag lyckats fantisera ihop så mycket nationalistisk kitsch på så lite utrymme. 

Mattias Karlssons visdomsord påminde mer än något om när Nordiska Motståndsrörelsen, partiets militanta kusiner, firar blot och lovar evig trohet till den ariska blodslinjen. Det var ett sorts sentimentalt gyckel med lika delar rashygieniska och statsbärande ambitioner."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/4deWRV/karlsson-blev-en-liten-pojke-som-vill-leka-krig 

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-09-14 20:36 #27 av: Carrosh

#18 Det är ju för att de inte vill ta in några fler. Men det har inte riktigt med saken att göra och det var inte det jag heller skrev - det jag skrev var att det hela tiden tolkas in saker och man skriker "rasist" varenda gång JÅ säger något, istället för att man lyssnar på vad det är han säger. Det gör man aldrig med något av de andra partierna. T.ex. när Liberalerna ville införa krav på att lära sig svenska för att bli svensk medborgare var det ingen som sa något, men hade det förslaget kommit från SD hade det vart annat ljud i piporna.

Jag säger inte att man måste hålla med JÅ eller någon annan för den delen, jag säger bara att alla förtjänar att få prata klart utan att bli stämplade innan de avslutat och förklarat vad de menar.

Anmäl