Politik

SD: beröringsskräck eller utpressningsskräck?

2018-09-23 16:30 #0 av: [NeferNefer]

Ja, säg det. Själv anser jag att det inte alls handlar om beröringsskräck utan ryggrad. Oavsett vilket är det intressanta åsikter att ta del av.

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/darfor-bor-alliansen-inte-ge-sd-en-utpressarroll/

(...)

Valet 2018 kommer sannolikt att gå till historien som SD-valet. Det är nu det ska avgöras om Sverige ska gå den danska vägen - och släppa in högerpopulisterna i värmen - eller den tyska vägen och bilda oheliga allianser över blockgränsen.

Båda vägvalen har sina risker och möjligheter. Men en förutsättning för att kunna väga dessa mot varandra är ärlighet om vad ett aktivt SD-stöd egentligen innebär. Många på den borgerliga kanten låtsas som att det bara handlar om att kunna samtala med alla partier i riksdagen och att släppa beröringsskräcken inför SD. Det är förstås rent önsketänkande.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-09-23 16:31 #1 av: [NeferNefer]

Slutklämmen! Den här nämnda storkoalitionen är inte den enda tänkbara lösningen, men förvisso ett bättre förslag än att släppa in SD till makten.

"SD är ett värderingsmässigt och säkerhetspolitiskt opålitligt parti. Partiets projekt går långt bortom att strypa invandringen. Det är nationalismen som är både mål och medel för SD. Hur partiet utvecklas över tid är svårt att sia om, men i dagsläget framstår en storkoalition mellan S och M som en mycket mer ansvarsfull lösning på det politiska dödläget.

Därför bör borgerligheten stå emot frestelsen att försätta sig i en utpressningssituation gentemot Åkesson & Co."

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-09-23 16:59 #2 av: Hayabusa

Oavsett politisk hållning så är det ett faktum att traditionellt TV-tittande har förändrats dramatiskt under senare år. I och med att Internet blev tillgängligt för allmänheten så inleddes en förändring som på senare tid allvar drabbar "gammel-TV" - framförallt då Public Service.  Även om Sverige skulle komma att ha en vänsterregering under lång tid framöver så kommer även Public Service här att drabbas. Konkurrensen utifrån via diverse olika plattformar har ökat dramatiskt och lär inte minska i styrka. Dagens "TV-tittare" hämtar sin info, nyheter, nöje, sport etc. på ett helt annat sätt än förut. 

Inget är så konstant som förändringar (gäller nog i synnerhet media & public service). 

Anmäl
2018-10-02 08:45 #3 av: [NeferNefer]

Jag anser fortfarande att det snarare handlar om ryggrad än beröringsskräck. Den stora majoriteten av svenskarna röstade faktiskt på demokratiska partier, och det är trots allt väljarnas röst som ska avgöra.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.