Övrigt

Dags att ställa om klockan!

2018-10-27 12:57 #0 av: Loris M

Natten till i morgon är det dags att ställa om klockan igen. Jag hittade en väldigt lång artikel där de ingående diskuterar för- och nackdelar med att ställa om klockan till vinter- respektive sommartid. 

"Snart är det dags igen. Dygnet den 25 mars får du klara dig med bara 23 timmar. Din smarta telefon hoppar över en timme av sig själv och förhoppningsvis också din dator, men klockan på mikrovågsugnen måste du ställa om manuellt. Kanske ser du fler gäspningar än vanligt omkring dig under de första dagarna.

I sju månader kommer du sedan att stiga upp en timme tidigare, och säga att klockan är sju fastän den enligt normaltiden bara är sex.

Så småningom lämnas den utlånade timmen tillbaka, i år den 28 oktober. Du tycker kanske att det är skönt att få en extra vilotimme på morgonen, men om du har små barn kan det vara svårt att övertyga dem om att det är en vilotimme. En jobbig bieffekt är också att kvällarna i ett slag blir mycket mörkare. En rullgardin dras ner över eftermiddagarna, och dagsljus efter jobbet blir det inte förrän framåt vårkanten."

https://fof.se/tidning/2018/3/artikel/dags-att-stalla-sommartiden

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-10-27 12:59 #1 av: Magi-cat

Åh, nu blir det mörkare...Cool

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.