Genus, feminism och jämställdhet

Teodora

2018-11-18 17:07 #0 av: Wonnalesan

Teodora blev dömd till 30 års fängelse efter att hon blivit misshandlad vid en busshållplats. Hennes graviditet var fullgången och hon ville ha sitt barn. Ingen ambulans kom då värkarna satte igång.

Den lilla flickan var död  då Teodora födde fram henne själv i hemmet och i El-Salvador blir man dömd för mord vid sådana händelser.

El-Salvador har ingen aborträtt alls, inte ens vid incest, pedofili eller våldtäkt. Fängelserna är fulla av dessa kvinnor, men Teodora kämpar för dessa saker efter 10 år i fängelse.

Tänk på det då ni röstar, män ska aldrig bestämma över kvinnors kroppar. Kolla noga partiprogram och tänk på att har man någon åsikt i den riktningen kommer det att bli hårdare om man ger makt åt sådana partier. Kvinnan vet bäst sina livsvillkor och möjligheter att bestämma om sin kropp.  Läs Aftonbladet så får ni läsa en gripande historia om ett kvinnoöde....Mvh/WLBallong

Anmäl
2018-11-18 18:09 #1 av: Magi-cat

Hjärta

Så bra att du tar upp det, Wonnalesan!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-11-18 18:22 #2 av: Wonnalesan

Magi-cat HjärtaKramas

Anmäl
2018-11-18 19:22 #3 av: [NeferNefer]

Så tragiskt, så fruktansvärt, och så onödigt. Så oerhört sorgligt Gråter

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-11-18 19:55 #4 av: Loris M

Tack WL för att du tar upp det här! Blomma

Otroligt viktigt att läsa mellan rader och tänka på att som du också skriver att det blir bara hårdare regler om sådana partier får makten. Ingen är så dum att de skriver rakt ut allt i sitt partiprogram men man kan ändå se på hur deras politiker uttalar sig, vilka frågor de driver.. och vill de begränsa kvinnan även om det är litet eller bestämma över kvinnas kropp så borde det ringa varningsklockor. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-11-18 19:56 #5 av: Novachan

Även för att ha sådana lagar känns det lite sjukt att hon blev dömd. Blir blivande mammor fängslad om de får missfall? eller om vården inte lyckas hålla den nyfödde vid liv om det uppstår komplikationer? eller om vården gör fel?

Anmäl
2018-11-18 21:34 #6 av: Tant Grön

Teodora har släppts fri efter 10 år i. Nu i november fick hon Per Anger-Priset. 

https://www.amnesty.se/aktuellt/teodora-del-carmen-vasquez-far-anger-priset/

Anmäl
2018-11-18 21:39 #7 av: Magi-cat

https://kulturtant.ifokus.se/discussions/5bc03f8f8e0e742fa2754ce5-teodora-del-carmen-vsquez-arets-per-angerpris?discussions-2

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-11-19 07:38 #8 av: Wonnalesan

Helt klart!

Om de kvinnofientliga partierna sade rakt ut hur de vill få makten över kvinnans kropp  och själ igen så skulle folk kanske se klarare. Men det smyger sig på. Men man känner löss på gången.

Vi måste fortsätta kampen för den fria kvinnans rättigheter. Min mammas generation hade män som naglade fast dom vid spisen.

Hade en släkting där mannen drog ner rullgardinen då hon tittade ut. Önskar så att de unga flickorna insåg alla saker där de bara ska behaga och göra om sig för att passa. Blir ledsen varje gång jag ser flickor med konstiga läppar, de är ju så fina ändå. Inte bli valda för sitt utseende utan för den dom är.

I hur många länder bär kvinnan skulden för en våldtäkt? Hur många flickor blir förvisade ut ur byn då de blivit våldtagna och med barn?

Teodora är en av många miljoner kvinnor som får bära skulden , vi får tänka på att hålla fast det vi vunnit genom århundradena, inte släppa taget. Mvh/WLBlomma

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.