Rasism och främlingsfientlighet

Intressant program

2018-11-18 17:14 #0 av: Tant Grön

Kommer ett intressant program nu kl. 17.35 på kunskapskanalen.

Hur ser världen ut från insidan av det högerextrema partiet Gyllene gryning? Hur rättfärdigas våld och hat mot invandrare och judar? Norske filmaren Håvard Bustnes går bakom kulisserna på Greklands femte största parti. Med ledare och nyckelpersoner i fängelse är det fruar och döttrar som nu företräder partiet. Vad tänker de när ingen ser på?

Anmäl
2018-11-18 19:48 #1 av: Loris M

Synd att jag missade. Var inte inloggad och såg inte ditt inlägg. Såg du programmet Tant Grön?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-11-18 20:37 #2 av: Tant Grön

Eftersom det var på kunskapskanalen så kanske dom visar det igen. Skrämmande vad som händer nu, fick dom inte nog av diktatur under 60-70-talet?
Visste inte det var så illa i Grekland. En av kvinnorna hade ett hakkors i köksfönstret, men nazist, nej det var hon inte, sa hon. Deras flagga liknade naziflaggan i färg och form på symbolen. Kalla hårda ögon hade dom. Dom nekade hela tiden till att dom var nazister, dom var sååå oskyldiga.
Se gärna programmet om det kommer i repris.

Anmäl
2018-11-18 20:50 #3 av: Loris M

Det där har vi sett på sina håll - förnekelse: "Nej vi är inte rasister, nazister... vi är bara realister. Är man rasist så fort man vill berätta hur det egentligen är?" o.s.v. Vilar huvudet i handen

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.