Genus, feminism och jämställdhet

Förakt och misstro mot forskare

2018-12-22 08:32 #0 av: Loris M

Det har blivit allt vanligare att genusforskare blir utsatta för hot och hat.

"Ett allt öppnare kunskapsförakt riktas mot humaniora och samhällsvetenskap – och forskning anklagas för att vara ideologiskt driven eller ovetenskaplig. Det menar ledningen för humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet.

– Det finns ett kunskapsförakt och en misstro mot akademin och mot forskare och lärare inom universiteten, säger Marie Demker, professor i statsvetenskap och dekan vid humanistiska fakulteten i Göteborg.

I tisdags hittades en misstänkt bomb vid Nationella sekretariatet för genusforskning i Göteborg. Det visade sig vara en ofarlig dynamitattrapp, men samtidigt vittnade anställda om att de länge utsatts för omfattande hat och hot. Marie Demker ser en generell tendens av öppen ilska inte bara mot genusvetenskap, utan mot samhällsvetenskapliga och humanistiska vetenskaper i stort."

https://www.svt.se/kultur/professor-varnar-for

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-12-22 08:35 #1 av: Magi-cat

Verkligen illa....Ledsen

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-12-22 08:44 #2 av: Loris M

Ja. Jag tror tyvärr att det är den effekten som de senaste årens politiska utvecklingen haft. Det har blivit allt mer accepterat att hata och förakta. Nu plötsligt är antirasism en ideologi och inte något som alla borde kämpa för. Mittuniversitetet har haft en socionomprogram med kritisk och antirasistisk profil och nu har de infört antagningsstopp eftersom det tydligen finns de som inte tycker att antirasism och kritik är bra. 

https://www.arbetaren.se/2018/12/19/mittuniversitetet-anmals-till-jo-och-jk-av-personal/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.