2019-02-08 09:46 #0 av: Loris M

En dokumentär om artisten R. Kelly och de många övergrepp som han utsatte unga kvinnor och barn för. Hans familjemedlemmar, hans manager, bakgrundssångare m.fl. berättar bl.a.  om hans äktenskap med den minderåriga artisten Aaliyah som R. Kelly träffades när hon var 12 år och gifte sig i hemlighet med när hon bara var 15 år. De berättar hur de hjälpte honom att förfalska Aaliyahs födelsebevis och ändrade hennes ålder till 18. De berättar också hur R. Kelly kom undan med allt även när allt avslöjades. 

Länge hyllad som en av världens främsta R&B-artister - nu pekas artisten R. Kelly ut av flera unga kvinnor som en förövare. De träder fram efter år av tystnad, och delar berättelser om sexuellt, mentalt och fysiskt våld. Trots tidigare vittnesmål så har han inte blivit dömd. Men nu kliver inte bara fler kvinnor fram än någonsin, utan även hans innersta krets av familj och anställda berättar sina historier. Vittnesmål om inspärrningar, övergrepp och ett eskalerande kontrollbehov. Medverkande: musikerkollegor som John Legend, exfrun Andrea Kelly, #metoo-aktivisten Tarana Burke, bröderna Cary och Bruce Kelly. 

https://www.svtplay.se/video/20904115/vi-overlevde-r-kelly/vi-overlevde-r-kelly-en-superstjarnas-morka-hemlighet?start=auto