Politik

Den svenska extremhögern

2019-02-16 09:33 #0 av: Loris M

"Vad är det egentligen med den grevliga ätten von Rosen och extremhögern? Samtliga fyra barn och flera av barnbarnen till greve Carl Gustaf von Rosen och Ella von Rosen slutade nämligen som finansiärer av och medlemmar och aktivister inom den svenska extremhögern vilket torde vara rekord även inom den svenska överklassen och aristokratin.

Greve Eugène von Rosen på Örbyhus slott i Uppland och överceremonimästare på Stockholms slott var den som 1905 grundade, finansierade och ägde den antisemitiska tidningen Uplands-Posten med författaren Mauritz Rydgren som redaktör. Eugènes ene bror Eric von Rosen på Rockelstad slott i Södermanland finansierade både Nationalsocialistiska blocket och Svensk samling och var medlem i Riksföreningen Sverige-Tyskland och Svensk-tyska föreningen och den andre brodern hovstallmästare Clarence von Rosen i Djursholm och ursprunglig ägare till von Rosenska palatset på Strandvägen i Stockholm var likaså medlem i Riksföreningen Sverige-Tyskland och Svensk-tyska föreningen liksom i Gymniska förbundet, Svensk-Finlands vänner, Hjälpkommittén för Tysklands barn och Svensk opposition och han finansierade även Dagsposten och lindholmspartiet.

Den tredje brodern generallöjtnant Reinhold von Rosen, bosatt på Fituna säteri liksom i Rosenborgshuset på Östermalm i Stockholm där Stieg Larsson f ö förlade sin högerextrema underrättelseorganisation i Milleniumtrilogin, var medlem i Gymniska förbundet, Riksföreningen Sverige-Tyskland, Sveriges nationella förbund och Försvarsfrämjandet och även han stöttade Dagsposten och Maud von Rosen slutligen, d v s det fjärde syskonet, var medlem i Sveriges nationella förbund och Svensk-tyska föreningen"

https://tobiashubinette.wordpress.com/category/von-rosen/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-02-18 13:25 #1 av: DesK

Det är den här typen av människor som äventyrar vårt fina land!

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.