Rasism och främlingsfientlighet

Om att förbjuda något som nästan inte finns

2019-03-07 09:20 #0 av: Magi-cat

Tänkvärd krönika om strålande glädje - från Carola i mello 1983 till Vellinges ordförande som nådde framgång med tiggeriförbud - och konsten att förbjuda det som inte är något problem. (En glädjens dag kan betyda olika saker.)

"Tiggeriförbudet i Vellinge är en framgångssaga. Förbudet har lett till att tiggeriet snart kommer att minska med hela hundra procent. Det fanns en tiggare i kommunen innan förbudet infördes. Hon heter Alina. Snart lämnar Alina Vellinge eftersom förbudet har lett till att människor skriker glåpord efter henne. Klimatet är så hårt att hon, enligt Sydsvenskan, inte längre vågar stanna kvar på platsen."

Varför förbud mot sådant som knappast finns? Jo, för att syftet är alltför uppenbart.

"  I täten bland förbudsivrarna ligger nog Staffanstorp som förutom tiggeriförbud och förbud mot böneutrop har kommit på att de kan förbjuda skolköken att servera alternativ till fläskkött, det vill säga förbjuda muslimer och judar att få den mat de vill ha.

   De säger det så klart inte rakt ut, men förbuden är naturligtvis till för att visa människor som inte gillar muslimer, att partiet i fråga heller inte gillar muslimer och att man därför tryggt kan rösta på dem"

Till slut, vem vill du - egentligen - vara?

"  I den där låten Carola sjöng strax innan hon strålade lika mycket av glädje som en moderat kommunpolitiker som fått göra inskränkningar i valfriheten finns följande rader med:

”Vem vill du vara? Kan du förklara det för mig?”

   Det känns som att orden skulle kunna vara riktade till kommunledningarna i Vellinge, Staffanstorp, Danderyd, Kungsbacka och andra rika kommuner som just nu sliter allt vad de kan för att göra platserna kända som problemkommuner. Och snart kommer de helt och hållet att associeras med det de hela tiden pratar om"

https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/54290-att-forbjuda-nagot-som-nastan-inte-finns/?fbclid=IwAR0yVp9SkD3t1d6oY_6LXF7yiqudVXzaJMbI_3qHfr2UcuLtrHIE8CDY00c

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-03-07 09:32 #1 av: Loris M

Tack för länken! Blomma

Mycket läsvärt.  Och alla dessa förbud som egentligen inte handlar om det som förbjuds utan om att exkludera vissa som inte är önskvärda. Vilar huvudet i handen

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-03-07 09:40 #2 av: Magi-cat

#1 Precis!

Ett parti som gick framåt i valet i vår kommun hade som ett av sina vallöften att förbjuda böneutrop. Den frågan har aldrig varit något problem eller ens aktuell, ingen har efterfrågat böneutrop, det finns inga moskéer osv.
Utan det är för att visa var de står, att de minsann...Vilar huvudet i handen

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.