Övrigt

Socialtjänsten ställde diagnos (Varberg)

2019-03-13 17:30 #0 av: Huygens

Socialtjänsten ställde psykiatrisk diagnos på mamman, vilket ej är möjligt. Diagnos kan bara ställas av en läkare. Sveriges Radio

I vilket fall som helst, då socialtjänstens socionom i Varberg ställt psykiatrisk diagnos på mamman, psykisk sjukdom, kunde barnet därefter tas från mamman och ges till den våldsmisstänkte pappan. Tanken var att "bevisa" att pappan inte misshandlade barnet, genom att ta ifrån mamman barnet, därefter placera barnet hos pappan, för att ta reda på om barnet blev slaget och misshandlat av pappan. Sveriges Radio

Jag ser det som ytterligare bevis för agendan som drivs framåt.


Anmäl
2019-03-13 18:19 #1 av: Magi-cat

Det låter ytterst tragiskt, minst sagt. Gråter Men fel begås utan att det är någon "agenda" på det sätt som #0 menar.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-03-14 07:00 #2 av: DesK

Det är mycket tragiskt när sådant händer. Dock finns det ingen ”agenda” bakom sådana här misstag/ fel som begås.

Désirée

Anmäl
2019-03-14 12:34 #3 av: Huygens

Socialtjänstens rapporter innehöll flera systematiska fel och direkta lögner om mamman och barnet. Dessutom mörkade socialtjänsten uppgifter som var till fördel för mamman. Socialtjänstens målsättning har varit att framställa mamman i dålig dager. Socialtjänstens rapporter låg till grund för bl a tingsrättens beslut om tvångsfråntagande av barnet från mamman. Sveriges Radio

När mamman påpekade felen, ignorerade socialtjänsten genomgående hennes påpekanden, troligen som led i en agenda.

Socialtjänsten lät felen stå kvar.

Alla kan göra fel. Det är sådana här misstag/fel som begås.


När socialtjänsten olagligt ställde den psykiatriska diagnosen Münchausen via ombud, på mamman och socialtjänsten även skriver att barnets allergier inte är särskilt problematiska, motsägs det av en barnläkare. Barnläkaren och annan vårdpersonal uppger att barnets allergier är så allvarliga att det kan leda till andningssvårigheter.

Socialnämndens ordförande, moderaten Erland Linjer, vill inte svara på frågor av sekretesskäl och hänvisar till tingsrättens beslut.


Lite relaterat:

I Storbritannien, Danmark och Norge är det vanligare än i Sverige att barn tas ifrån båda föräldrarna samtidigt, under minst sagt märkliga former. I synnerhet om föräldrarna krävt särskild assistans till barnet i skolan eller i hemmet, pga sjukdom eller funktionsnedsättning hos barnet. Den intresserade kan hitta mer detaljer om denne aktivt söker själv. Det är åtminstone en bekymmersam utveckling.

Tendenser till att myndigheterna vill genomföra dessa "omhändertaganden" finns även i Sverige.


Anmäl
2019-03-15 09:01 #4 av: Magi-cat

Alltså. OM det är precis så som det beskrivs i media, så är det fruktansvärt och felaktigt agerat med så ödesdigra följder främst för det lilla barnet.
Socialtjänsten ska inte ställa diagnoser. (Inte Försäkringskassan heller.)
Detta är helt självklart och det finns klara regler. Har någon brutit mot dem (vilket här synes ha hänt) måste felen rättas till.

Men att det skulle ligga någon medveten agenda bakom är synnerligen långsökt. Hur skulle det ha gått till? Har de blivit uppköpta i akt och mening att med dunkla syften slita småbarn från deras hem? 


De allra flesta i socialtjänsten är synnerligen plikttrogna och hårt arbetande och gör allt för att uppfylla socialtjänstlagen och att hjälpa alla behövande så mycket som det öht är möjligt till ett bra liv.


Sådan som inte gör fel finns dock överallt. Utan att det är någon "agenda".

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-03-15 15:26 #5 av: Huygens

Agendor implementeras bl a genom chefshierarkier. Lydnad, rädslor och auktoritetstro. Och ibland går makten avsikligt för långt för att testa allmänhetens reaktion. Du har hela historier som Macchiariniskandalen, hela Macchiarinirapportens underlag har "försvunnit" och du har Nya Karolinska Sjukhuset.

Ett utmärkt exempel är Transportstyrelsen där över 150 anställda ska har sagt till sina närmaste chefer och sina chefers chefer att Transportsyrelsen bröt mot svensk lag då alla svenska hemlisar i körkortsregistret gavs bort till okända och namnlösa "dataexperter" i östeuropa utan säkerhetsklassning. Hela körkortregistret med hemliga SÄPO-agenter, hemliga svenska stridspiloter, hemliga bepansrade bilar, säkerhetsklassad bäring på vägar, hemlisar och säkerhetsklassade egenskaper hos svenska hamnar samt alla skyddsklassade personer med hemlig identitet lämnades ut.

Transportstyrelsen skickade dessutom ett öppet brev via oskyddad epost över internet med dom exakta personuppgifterna på samtliga svenskar med skyddad identitet. Transportstyrelsen uppmanade "dataexperterna" att inte sprida dom skyddade identiteterna över internet. Radera dessa skyddade identiteter ur er fullständiga kopia av hela databasen, som inte får skickas oskyddat över internet.

Dom anställda beordrades till slut att "hålla tyst".

Lydnad, rädslor och auktoritetstro gjorde att folk åtlydde agendan. Dom allra högst placerade dataadminstratörerna på Transportstyrelsen har själva uppgett i vittnesmål att dom utländska, ej säkerhetsklassade "dataexperterna" kontinuerligt över internet, hade större access till datan i körkortsregistret än vad Transportstyrelsens egna högst placerade datapersonal hade.

Det rörde sej om ett omfattande lagbrott. Ändå valde dom anställda att lyda och hålla tyst. Agendan åtlyddes.


Du kan omöjligt ha undgått att se hur agendan utspelade sej och hur exemplarisk lydnaden var till det största sekretessbrott i svensk historia.

Du kan inte ha missat den delen av Bilderberggruppens agendan.

Det är en omöjlighet.

Omöjligt.


Anmäl
2019-03-15 18:01 #6 av: Magi-cat

#5 Jag som trodde det var socialtjänsten i Varberg och dess beslut vi talade om? Men nu har vi hamnat mitt i Östeuropa, Macchiariniskandalen, bepansrade bilar och jag vet inte allt. Galen

Skulle det vara möjligt att hålla sig något så när till trådens ämne?

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.