Övrigt

Terrordrill Sverige

2019-04-27 19:33 #0 av: Huygens

Migrationsverket i Umeå genomförde två samtidiga "hotövningar" mot personalen i fredags. Dels släpptes ett vitt pulver ut i lokalen, och en anställd fick det vita "antraxpulvret" över sej.

Och dels genomfördes en samtidig "brandövning" för att testa personalens förvirring i den akuta situationen med ett hotfullt telefonsamtal, utan att informera personalen i förväg att det endast var en övning. SVT


Vi känner igen mönstret från USA där personal på administrativa arbetsplatser inte vet om dom är ofrivilliga delar av en terrordrill eller om det rör sej om en verklig terrorattack. Visst, somliga anser kanske att man ska ha förståelse för om USAs terrordrills görs helt oväntat på en militärbas där personalen är beväpnad till tänderna och hela tiden tänker i banor av att begå terrorbrott med avancerade vapensystem mot civilbefolkningar i andra länder.

Men på en svensk arbetsplats?

Verkligen?


Övningar görs annars för att träna och förbereda personal på faktiska situationer och övningarna sker då under kontrollerade, välförberedda former för att lära dom anställda hantera svåra situationer.

Syftet ska inte vara att skapa rädslor, misstro mot ledningen och ökad osäkerhet om vad som kan hända på arbetsplatsen. Nästa gången en "hotövning" genomförs och en maskerad person med automatvapen kliver in i lokalen, vad förväntas personalen göra då?

Hur ska du kunna skilja på "hotövning" och verklig terrorattack? Och vad gör du om det blir som i Storbritannien, där förmodade terrordrills plötsligt övergått i riktiga terrorattacker och ingen myndighetsperson i efterhand kan säga om det initialt rörde sej om en övning eller om det var ett faktiskt terrorangrepp från början, som plötsligt krävde skarp insats? T ex 77 Ripple Effect (yt-sök).


Migrationsverkets chefer påstår att dom informerat personalen att oplanerade hotövningar kan komma att genomföras. Personalen håller inte med om att dom informerats på det sättet.

Vi vet också att vid många falskflaggor har samtidiga terrordrills genomförts med exakt samma scenario som utspelat sej vid den verkliga terrorattacken. Nu har dessa "övningar" alltså börjat införas i Sverige. Ja, ni har säkert redan gissat vilken organisation jag tror ligger bakom, som svensk regering åtlyder.


Anmäl
2019-05-16 15:15 #1 av: Huygens

Terrordrill Stockholm utan förvarning, med skjutande poliser och exploderande bomber vars smällar skrämde boende. Agendan från USA har nu nått Sverige. Riksdagspolitikerna har lagt sej platta för att uppvisa lydnad mot överheten. SVT och SR

Givetvis mörkar polisen vad "övningen" egentligen gick ut på.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.