Rasism och främlingsfientlighet

Berättelsen om Mahdi

2019-06-08 10:21 #0 av: Magi-cat

Från Vi står inte ut men slutar aldrig kämpa, på FB: Gråter

***På tisdag går planet mot Kabul och då tvingas Mahdi sätta sig på det!!!***

Trots att Mahdi har hela sitt liv, en familj som älskar honom, vänner som älskar honom, skola som fungerar bra i Sverige, beslutar Migrationsverket sig för att verkställa utvisningen.
Trots att Mahdi under sina år i Sverige enligt lagen borde fått ett permanent uppehållstillstånd eftersom han är barn och inte har någon som kan ta emot honom i hemlandet, har Migrationsverket kringgått lagen och gett honom avslag med motiveringen att de INTE TROR att hans föräldrar inte finns, myndigheten vet inte, de har inte försökt ta reda på om föräldrarna finns, myndigheten nöjer sig med att de tror att de finns och ger därför avslag. 
De vet dock att de inte kan verkställa en utvisning om det inte står någon på flygplatsen och tar emot barnet, därför väntar de, de väntar i fyra år på att Mahdi skall fylla 18 år, då spelar det nämligen ingen roll om det står någon på flygplatsen och väntar, för då är Mahdi vuxen.
På Tisdag går planet mot Kabul och då kommer Migrationsverket tvinga Mahdi att sätta sig på det!

BERÄTTELSEN OM MAHDI

Mahdi är minderårig och har varit i Sverige i fyra år. Han har fått avslag på grund av sin Facebookprofil där han använt ett annat efternamn. Detta är orsaken till att Migrationsverket anser att han inte gjort tillräckligt för att eftersöka sin familj.

Läs den här berättelsen.

http://www.mynewsdesk.com/se/number-vistaarinteut/blog_posts/beraettelsen-om-mahdi-82182?fbclid=IwAR2Hb2ahfem4QxeYRXZ-u3iY6x7I6HEFF_L3jqsE7rmYCiblGeEbJ9n_Els

Migrationsverkets måste ta sitt förnuft till fånga! Det är BARN med trauman och som fått genomgå så mycket elände att det är svårt att ta in!
Det här är Mahdi och berättelsen om honom, det finns flera...

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-06-12 08:02 #1 av: Magi-cat

"MIGRATIONSVERKET TVINGAR MAHDI ÅKA "FRIVILLIGT" TILL KABUL PÅ TORSDAG. 

LÄS HÄR HUR: 
#räddaMahdi

Som många andra har han fått ett brev skrivet i jag-form och på engelska med Migrationsvekets logga på att ta med till Afghanistans ambassad för att visa att han åker "frivilligt".

Mahdi, som vi berättat om tidigare, ska utvisas på torsdag. Läs hans berättelse http://www.mynewsdesk.com/…/blo…/beraettelsen-om-mahdi-82182

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10162119639070314&id=709810313"

Från Vi står inte ut men slutar aldrig kämpa.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-06-12 09:22 #2 av: DesK

Tyvärr är Mahdi inte ensam om att bli så här illa behandlad! Arg

Désirée

Anmäl
2019-06-12 09:56 #3 av: Magi-cat

#2 Nej, tyvärr. Gråter

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-06-15 07:32 #4 av: Magi-cat

Från Vi står inte ut men slutar aldrig kämpa:

"Den kritiserade tillfälliga begränsingslagen, som är stor orsak till att Mahdi kan andra barn hamnat i denna situation ska debatteras och beslutas om ev. förlängning på tisdag 18 juni.

Följs med oss till Riksdagen och visa att det finns plats för medmänsklighet och humanitet i Sverige. 
**NU FYLLER VI RIKSDAGEN**
Event: https://www.facebook.com/events/446700959223140/ 
När våra folkvalda riksdagsledamöter ska debattera och besluta om att förlänga den tillfälliga begränsningslagen är det åter dags att vi visar vår kraft.

Vi fyller läktarna 18:e juni!"

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-06-15 07:33 #5 av: Magi-cat

Det handlar om barnen...Gråter

"Ensamkommande barn som flytt till Sverige utan sina föräldrar kläms mellan lagar och Migrationsverkets praxisändringar. De omfattas inte av vare sig gamla eller nya gymnasielagen. Praxisändringarna har lett till att barn som tidigare skulle fått permanent uppehållstillstånd hamnat i en limbosituation där de blir illegala utan egen förskyllan och utvisas när de fyller 18 år."

http://www.mynewsdesk.com/se/number-vistaarinteut/pressreleases/det-handlar-om-barnen-2849400?fbclid=IwAR2XV6tGl4RAU_7iAQIrqBIAzuKYaH33U60bHvZ7SJUvApDkOmCxe-Z3NK0

Barnkonventionen!!!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.