Rasism och främlingsfientlighet

Köttbullspoesi och GP-moment

2019-06-19 07:36 #0 av: Magi-cat

Ibland överträffar pinsamheterna varandra och GP verkar än en gång överskridit all rim och reson. För att inte tala om ha förflyttat sig över verklighetens gränser.

I en ledarkrönika förfasar sig en person över hurusom hon en sen kväll i Gävletrakten inte hittade annat än en kvällsöppen butik med skyltar på arabiska men ingen "svensk mat", inga köttabullar minsann. I sin djupa nöd fick hon tag på ett paket snabbmakaroner, ty allt annat var oätligt.

Hon klagar sålunda:

"”Jag är i Sverige, ett Sverige som inte känns svenskt. Och jag gillar det inte. Jimmie-moment, som min bekant skulle säga.”"

Man skulle kunna tro att detta är parodi, ett skämt, men icke.

Läs mer i länken nedan, och välkommen till verkligheten igen.Pustar

"   Men Dovstads Jimmie-moment tycks bygga på en kombination av djup okunskap och nostalgisk längtan till ett Sverige som aldrig har funnits. Så här skriver hon:

”Att inte kunna köpa vanlig mat en sen kväll i Gävle kan tyckas vara, och är, en småsak. Men tillsammans bildar småsakerna en helhet, en undran om Sverige förändras i mer än lagom takt.”

   Texten avslutas med att Kajsa Dovstad berättar att hon dagen efter äntligen lyckas hitta en ICA-affär med frysta köttbullar. Det är tydligen det som är ”vanlig mat”.

   Det är lätt att tro att GP-texten är en SD-parodi där de frysta köttbullarna fulländar pekoralen, men tyvärr är det inte så. Hon menar allvar.

   Och som om det inte vore nog har Dovstad nyligen rekryterats till Expressens ledarredaktion. Köttbullspoesi är onekligen efterfrågat."

https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/112567-ett-nytt-gp-moment/?fbclid=IwAR1uKmJv_JrS7_S9XXkjqCM1dAliaXEnjdnyyjittsUSsk_jDrEoXA2wbPs

Peace

Anmäl
2019-06-19 08:57 #1 av: Loris M

Tack Magi-cat för att du tar upp det här, det är viktigt! Blomma

Ja, någonstans hoppas man att det skulle var en parodi för det är så obegripligt att någon ens vill publicera en sådan krönika.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor Bokcirkel och Multikulturellt 

Anmäl
2019-06-19 10:42 #2 av: DesK

Det är förfärligt att sådant ens publiceras i en dagstidning!

Désirée

Anmäl
2019-06-19 15:45 #3 av: kamera0710

Jag tänkte gå på bio och se SVENSK film. Men det fanns bara amerikanska filmer att välja på.Oskyldig

Anmäl
2019-06-19 15:48 #4 av: Magi-cat

#3 Eländigt.

Annat var det förr. Oskyldig

Peace

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.