Massmedia

Därför tål Trump och Åkesson inte Greta

2019-09-29 09:41 #0 av: Loris M

"Greta Thunbergs globala klimatkampanj är historisk. Hon inger hopp världen över. Men hon får, som väntat, högernationalister att gå i taket. /.../

Vad står Greta Thunberg för? Motsatsen till Trump, konstaterar Gessen: ”Hon är ung och han gammal. Hon är ärlig och han en vanemässig lögnare. Hon förlitar sig på vetenskap och han på inget annat än sin mage. Hennes fokus är på den framtid vi kan se framför oss, han lever i ett slags inbillat förflutet.”/../

Normalt brukar SD-ledaren inte missa ett tillfälle att vara djupt oroad över samhällsutvecklingen, men klimatet ingår inte i orosrepertoarenVeckans larmrapporter om stigande havsnivåer höjer inte temperaturen hos SD. Det är invandrare, muslimer och det mångkulturella samhället som vi ska oroa oss för - liksom nu senast även hbtq-flaggor på stadshuset i Åkessons hemstad Sölvesborg. Bort med det fula! 

Bort från offentlighetens ljus ska också Greta Thunberg, för hon stör Jimmie Åkessons politiska projekt, och de allt mer ihärdiga försöken inom delar av svensk borgerlighet att förvandla SD till en kompis man kan äta köttbullar med och göra upp om Sveriges framtid.

I år har Jimmie Åkesson hunnit med att sprida vanföreställningen att Greta Thunberg är styrd av en pr-byrå i stället för av ett djupt känt personligt engagemang. Enligt Åkesson skulle Greta ha gjort mer nytta om hon stannat i skolan. Och i stället för att känna stolthet över att en ung svenska lyckats lyfta klimatfrågan till centrum av den globala diskussionen, ägnade Åkesson delar av sitt sommartal åt att angripa Thunbergs resa över Atlanten."

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-10-08 17:42 #1 av: gidget

Kommer aldrig att förstå hotet från ett barn för alla borde vara rädda om planeten vi bor på.

Vi är  alla rädda om vår jord och överlevnad ? allt annat är konstigt .

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.