Rasism och främlingsfientlighet

Nu räcker det! Stoppa utvisningar till Afghanistan

2019-11-12 08:13 #0 av: Magi-cat

Nu räcker det!!! Den senaste tiden har mängder av utvisningar av ungdomar genomförts till Afghanistan, ett av världens farligaste länder! Ungdomar som rotat sig i Sverige, lärt sig språket, går i skolan, deltar i idrottsverksamhet, har familj och vänner  utvisas till en minst sagt osäker framtid i Afghanistan! En del av dem har inte ens växt upp där och har ingenting, absolut ingenstans, att egentligen "återvända" till!

Hur kan detta få ske, hur kan det få fortsätta!? Om inte annat, se till Barnkonventionen!!!

.

Från #Vi står inte ut men slutar aldrig kämpa, #Dom som stod kvar:

"Imorgon tvångsutvisar Sverige ett stort antal ungdomar till Afghanistan. De flesta kommer att ha handfängsel, en del kläs i så kallad spotthuva och några kommer att ha injicerats med lugnande medel - så brukar det vara.

Flera är garanterat åldersuppskrivna med stöd av den osäkra medicinska metod som regeringen i snart ett år har sagt att man avser att utreda - utan att något händer. Sannolikt är flera av dessa inte vuxna utan i själva verket barn.
Många har aldrig varit i Afghanistan utan har vuxit upp i Iran och har i princip inga utsikter att klara sig i landet där de är medborgare. "Tillspillogivna" är Afghanistankännaren Anders Fänges målande beskrivning av deras prognos.
Samtidigt försämras säkerhetsläget ständigt i landet."

En namninsamling för en speciell person som har det alldeles extra svårt:

"På ett förvar i Sverige sitter just nu en kille och väntar på att utvisas.. Han om någon uppfyller ömmande skäl. M har en svår och komplex psykisk ohälsa som trots nästan 4 år i Sverige inte kunnat diagnostiserats eller behandlats. Den innebär stora funktionshinder för honom och han har inte klarat att gå i skolan eller ha annan aktivitet under 2 år. Han har svårt att ens klara av att äta, duscha, vara i sociala sammanhang osv. Migrationsverket, socialtjänsten och boenden har ända sedan han kom till Sverige lyft och uppmärksammat hans psykiska ohälsa. Ändå har han inte fått hjälp att söka och få vård. När vi träffades för 2 år sedan var jag den första som hjälpte honom med detta. Efter ett suicidförsök i augusti 2017 fick han äntligen kontakt med psykvården. Men det har varit en kamp. Vi har fått kämpa otroligt för hans rätt till vård, ibland tillsammans, ibland har jag fått kämpa för oss båda. Trots flera beslut om LPT, suicidförsök och besök på psykakuten fick han ingen behandling förutom de tabletter läkarna skrev ut, först för att han var asylsökande och senare för att han var för sjuk för att orka ta emot vård... Han uppfyller alla krav för nya gymnasielagen utom 1, han väntade på sitt första beslut 1 vecka för lite.. "

https://www.skrivunder.com/stoppa_utvisningen_av_m?fbclid=IwAR0NTrZ2UxTTN82ND3FCbbekgtEPMzny6Cknp4l2u5KrBIxaaB7DWs7T2xA

Peace

Anmäl
2019-11-12 09:13 #1 av: DesK

Ja, stoppa dessa utvisningar nu! Varje dag ser jag skräcken hos flera av mina killar. De kan inte sova om nätterna och mår dåligt över den förfärliga väntan där hopp och bottenlös förtvivlan avlöser  varandra. Jag har tappat räkningen på hur många nätter jag har suttit med dem och försökt lugna deras ångest. 

Désirée

Anmäl
2019-11-12 09:49 #2 av: Wonnalesan

Ja vad ska man säga?

All medmänsklighet försvinner mer och mer, tänker på underhållsstödet till alla handikappade och särbegåvade som ska skickas till AF.

Såg - allt för Sverige, denna unga man som rotat sig så bra här och vilken tillgång han blev för byn. Vi måste hålla fast vid solidaritet, jämlikhet och empati...Mvh/WLBlomma

Anmäl
2019-11-12 17:27 #3 av: Ford -57

Men kriminella utifrån dom får stanna å utöva sina gärningar, d e ruttetArg

Anmäl
2019-11-12 20:41 #4 av: Magi-cat

"Amnesty International Sverige :

 · 

Idag lyfter ett flygplan med destinationen Afghanistan. Ombord finns personer som sökt asyl i Sverige men fått avslag på sin ansökan, med motiveringen att individuella asylskäl saknas. Några av dem har aldrig varit i Afghanistan. Andra hänvisas till en del av landet där de saknar socialt nätverk. Afghanistans myndigheter förmår inte att skydda sina medborgare, allvarliga människorättskränkningar sker dagligen och den pågående väpnade konflikten skördar civila offer. Läget i landet har under året försämrats ytterligare och ingen kan idag se när och hur en förbättring kan ske.

Amnesty International har i ett flertal rapporter och artiklar krävt att Sverige och andra länder slutar att återsända personer till Afghanistan med tvång, bland annat på grund av den mycket allvarliga och instabila säkerhetssituationen i landet. Vårt krav är detsamma då som nu: Att Sverige slutar tvångsåtersända personer till Afghanistan!"

Peace

Anmäl
2019-11-12 21:01 #5 av: DesK

När ska Sverige anamma Amnestys krav?

Désirée

Anmäl
2019-11-13 07:06 #6 av: Wonnalesan

Stackars människor som inte har ett hem någonstans i världen. Man behöver inte mycket fantasi för att förstå hur det måste kännas. Känner sorg! Mvh/WLBlomma

Anmäl
2019-11-13 09:02 #7 av: Magi-cat

Uppdatering om M:

"M:s UTVISNING STOPPAS IGEN!

I sista stund har vi fått veta att M:s utvisning är tillfälligt stoppad. Den Afghanska ambassaden fortsätter att stå emot Svenska gränspolisen och migrationsverket och utfärdar inte resehandlingar för M.

Vi är lättade men märkta av de 5 månader som M varit förvarstagen samt av de senaste dagarna då vi åter igen tvingats kastats mellan hopp och förtvivlan.

Vi vet ännu inte vad det här betyder för M.

På många orter i Sverige samlas vi i dag för en tyst manifestation ”Circel of silence”
Titta i länken om din ort finns representerad.

Gå och tänd ett ljus för M eller för någon annan ungdom som riskerar utvisning till Afghanistan eller andra länder där det råder krig och konflikt eller där du riskerar att utsättas för fara på grund av din tro/ din icketro/sexuella läggning eller din könsidentitet.

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10156342794986199&id=673606198&set=a.10150089853126199"

Peace

Anmäl
2019-11-13 11:30 #8 av: Magi-cat

Tar det aldrig slut? Gråter När visar sig förnuft och medmänsklighet?

"JAWAD ÄR EN AV DE 55 SOM SKA DEPORTERAS IMORGON 😢

Skriv gärna en hälsning eller kommentar till honom på hans sida♥️

" Varför har vi skapat den här sidan åt Jawad?
Jo för att visa det som är så tydligt för oss nära Jawad att Jawad lever utanför normen och inte kan dölja det.

Jawad berättade tidigt i sin asylprocess om sin sexuella läggning för migrationsverket. Migrationsverket har valt att misstro honom och ger honom inte möjligheten att söka skydd för detta. Migrationsdomstolen går på migrationsverkets underlag men tycker ändå att det är värt att påpeka att han lever utanför normen på ett sätt som iallafall inte kan accepteras i Afghanistan. Men ändå ger inte heller migrationsdomstolen honom möjlighet att söka skydd för detta.

Alla myndigheter är överens om att homosexualitet och ett liv utanför normen inte är möjligt att leva i Afghanistan. Alla myndigheter är överens om att det är belagt med dödsstraff i Afghanistan, ett av totalt ca 10 länder i världen som har det, att leva utanför normen. Sverige har även skrivit på FN:s konvention för mänskliga rättigheter som säger att alla har rätt att få älska vem man vill och att kunna få visa det öppet om man vill.

Jawad kan inte dölja vem han är och det sak han inte behöva försöka göra heller. Det är att inskränka hans mänskliga rättigheter."

#Vistårinteut
#Vistårkvar"

Peace

Anmäl
2019-11-13 11:49 #9 av: Magi-cat

Protester i bl.a. Kalmar igår:

"– Det är två kompisar till oss som är här som deporteras. En av dem har aldrig satt sin fot i Afghanistan tidigare, och trots att han är född i Iran räknas han som Afghansk medborgare. Många här har gått tillsammans på Ölands folkhögskola."

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/manifestation-mot-deportationer-pa-larmtorget/?fbclid=IwAR2yDORNQCb_5JUs2-dR4EKR0E-K1OOz-LvikitXlO98J17WIqVSAATQMB0

Hur kan man utvisa någon, en ung människa, till ett land han aldrig varit, ett land man avråder från resor till? Arg

Peace

Anmäl
2019-11-13 12:48 #10 av: Wonnalesan

Ja det är helt galet, vad ska de göra, bo, arbeta med, hur ska de försörja sig. Ingen bryr sig som det ser ut? Vilken värld, detta kommer att diskuteras precis som baltutlämningen i framtiden. Då ansågs vi vara helt okänsliga, vad är regeringen nu då? Mvh/WLBlomma

Anmäl
2019-11-13 15:15 #11 av: Magi-cat

Exakt!!!!
Man blir så upprörd och vanmäktig...

Peace

Anmäl
2019-11-14 10:54 #12 av: Magi-cat

Från #vi står inte ut men slutar aldrig kämpa:

"UTVISNINGAR TILL AFGHANISTAN EN SKAM FÖR SVERIGE

Ungdomar som bott i Sverige i flera år deporteras till en säker undergång i Afghanistan. Regeringen har fastat i en skamlig populistisk retorik, skriver Jan Stattin pensionerad skolledare och universitetslektor, Gävle.

De ställs mer eller mindre på gatan i Kabul. Några av dem känner jag till och vet att de är människor som skulle vara till stor nytta i vårt land. Säkert gäller det dem jag inte känner också."

Gråter

Peace

Anmäl
2019-11-14 11:00 #13 av: Wonnalesan

Jag tänker på mina barn om de skulle fraktas till annat land och bara dumpas där. Det gör så ont i hjärtat, medmänsklighet börjar bli en bristvara, samvetet grundare och humanismen krymper. Mvh/WLBlomma

Anmäl
2019-11-14 11:20 #14 av: Magi-cat

Hjärta

Peace

Anmäl
2019-11-20 11:28 #15 av: Magi-cat

"TA INTE HONOM IFRÅN OSS. GE FAN I ATT TA HONOM IFRÅN OSS"

Från "Vi står inte ut men slutar aldrig kämpa" Gråter

"Han går i skolan i Kungälv, han jobbar med människor som har upplevt krig och oroligheter under sin livstid och han spelar fotboll i Kode på fritiden. I framtiden drömmer han om att om att bygga ett typiskt Svenssonliv med villa, Volvo och vovve. Han gör allt rätt och har alltid gjort allt rätt, men det räcker tydligen inte.

Ni kallar det systemkollaps när människor flyr hit. Ni kallar det systemkollaps när vi beviljar flyktingar asyl. Ni kallar det systemkollaps när människor inte lär sig språket, seder, normer eller er kultur så fort de satt sin fot i vårt land. Men vill ni veta vad som är en riktig systemkollaps? Att ni vill utvisa laglydiga, drivna och genuint goda människor. För att låta Faizullah stanna är ingen systemkollaps. Tvärtom. Det är ett bevis på att Sverige vågar vara humanitärt och medmänskligt. Att vi möjliggör för människor att få bygga upp ett nytt liv och en ny fristad i fred och frihet.

På pappret är Faizullah bara en i mängden. Men för mig, för oss, för hans nya familj, är han vår. Ta inte honom ifrån oss. Ge fan i att ta honom ifrån oss."

https://kungalvsposten.se/debatt/hur-svensk-maste-man-bli/

Peace

Anmäl
2019-11-25 09:55 #16 av: Magi-cat

Ännu ett fruktansvärt beslut! Hur tänker de???

"Bahareh är 22 år och har bott i Sverige sedan hon var 18. Hon bar sina syskon under flykten mot Sverige. De får stanna, men hon ska utvisas ensam till Afghanistan.

”Om de ska skicka mig dit så kan de hellre skicka mitt lik”, säger hon till Dagens ETC."

https://www.etc.se/inrikes/hon-ska-utvisas-ensam-till-afghanistan?fbclid=IwAR2bi2O8o-dw6T7oace1pznQ3GkTNC8vzpVZDJOt2BDdpYnVgh_Lv5VBPpU?fbclid=IwAR2bi2O8o-dw6T7oace1pznQ3GkTNC8vzpVZDJOt2BDdpYnVgh_Lv5VBPpU

Peace

Anmäl
2019-11-25 10:38 #17 av: Wonnalesan

Nej! Vilken människobehandling! Man blir så ledsen.

Men förvånad,-nej- där jag trodde att humanism fanns visar rädslan för allt utifrån sitt fula tryne.  Jag blir mer och mer fundersam över vad som rymmer sig i människors hjärtan. -Vi och dom- gäller för många som man trodde fattade bättre.

Om vi visste hur många lärare som även har dessa tankar, för mig var det en ögonöppnare. Mvh/WLBlomma

Anmäl
2019-11-26 08:02 #18 av: Magi-cat

Kom igår:

"Tredje gången gillt?!
I morgon försöker de utvisa ”M” igen

2 gånger tidigare har gränspolisen försökt att verkställa utvisningsbeslutet för M. Vi står inte ut skrev då och berättade om M och hans svåra situation

M har dubbla funktionshinder och stort behov av vård och stöd.

Under 6 månader har M varit förvarstagen. Under de 6 månaderna har han dessutom vid upprepade tillfällen förvägrats den vård han är i behov av för sin mycket omfattande och komplicerade skada i ena armen.
Hittills har den afghanska ambassaden vägrat att utfärda resehandlingar på grund av att han anses vara för sjuk. Vi vet fortfarande inte om ambassaden utfärdat resehandlingar men enligt polisen kommer de nu ändå att försöka verkställa utvisningen.

M har för 3 gången ombetts att packa sina saker.

Det här är psykisk tortyr! Både för M, för hans svenska familj och för alla andra som likt M får genomgå utvisningssituationer som snarare liknar skenavrättningar.

M och hans svenska familj är utom sig av oro och förkrossade över hur M och andra förvarstagna behandlas.

De vädjar om att M ska släppas ur förvaret och ges tillgång till den vård han så desperat behöver.

Stoppa utvisningen av ”M”
Namninsamling"
https://www.skrivunder.com/stoppa_utvisningen_av_m

#Vistårinteut
#Vistårkvar
#Domsomstodkvar
#Låtdeungastanna
#AmnestiNu
#Svarttisdag
#CircelofSilence
#Civilsamhälletsröst

Peace

Anmäl
2019-11-26 08:38 #19 av: Wonnalesan

Har skrivit på, men jag har svårt att se så jag hoppas det blev rätt...Mvh/WLBlomma

Anmäl
2019-11-26 08:39 #20 av: Magi-cat

Hjärta

Peace

Anmäl
2019-11-26 20:50 #21 av: Magi-cat

RIP Nathanael. 

Det här var i Finland, en kille som gjort allt för att få stanna. Han tog sitt liv efter att ha fått avslag på asylansökan för andra gången.Gråter

https://arenan.yle.fi/1-4587431?fbclid=IwAR0fb4LP5m-d2P30uDi4k8nPfNUlKoD_KWVEANGwQsanvj4u0y5ifDNnzKg

Peace

Anmäl
2019-11-26 20:58 #22 av: DesK

#21 Så fruktansvärt! Jag har samma situation här hemma Ledsen

Désirée

Anmäl
2019-11-26 21:47 #23 av: Magi-cat

#22 GråterHjärta

Peace

Anmäl
2019-11-27 06:34 #24 av: Wonnalesan

   # 22.Brustet hjärtaLedsen

Anmäl
2019-11-27 20:32 #25 av: Magi-cat

"Det kom ett nytt meddelande till oss idag om M 😢😢😢

Det blev tredje gången gillt för ”M”

Vi har mötts av uppgifterna att polisen i morse verkställde utvisningen av M

Vi hade hopp in i det sista då det svar som vi fick från det Afghanska flyktingministeriet gav sken av att Afghanistan återigen skulle säga nej till att utfärda resehandlingar och nej till att ta emot M

Vi har fortfarande inte fått kontakt med honom och vi är mycket oroliga över hans hälsa.

Vi, hans svenska familj är utom oss av sorg. Det är för oss oförståeligt hur Sverige kan utvisa M trots hans stora behov av vård och stöd. Vi ställer oss också oförstående till hur utvisningen kunde få genomföras trotts att Afghanistan i 6 månader sagt nej till att ta emot M.

/.../

M,s skador var omfattande och under hans tid på förvaret begärde vi upprepade gånger att han skulle få träffa sin specialistläkare. Men han nekades konsekvent vård.

Vi är bestörta men vi vill ändå tacka er som läst om M, som kommenterat och delat, er som skrivit under namninsamlingen och er som haft oss i era tankar."

Peace

Anmäl
2019-11-27 21:02 #26 av: DesK

Sorgen och förfäran är olidlig!

Désirée

Anmäl
2019-12-06 11:42 #27 av: Magi-cat

Ny demonstration, Stockholm, Stadshuset, 10 dec:

Look at Sweden Now - Stop deportations 10 dec 2019s foto.
DEC10

Look at Sweden Now - Stop deportations 10 dec 2019

Peace

Anmäl
2019-12-11 09:01 #28 av: Magi-cat

Hjärtskärande. Brustet hjärta

"ABBAS FRÅN KABUL: - VÄRRE ÄN JAG TRODDE

"Konvertiten Abbas överraskades av poliser som handfängslade honom på förvaret och satte honom på ett plan till Afghanistan. Nu gömmer han sig hos en kompis, med målet att ta sig ut ur landet.

- Han säger att det är en värre mardröm än han kunde föreställa sig, berättar Maria Linder, pastor i Missionskyrkan Linköping.

- Vi trodde det skulle ske under måndagen, det var de indikationerna vi fått efter att ha sett besluten på avvisningen, konstaterar Maria som också äger en fullmakt för Abbas.

Istället dök polisen under söndagen oanmälda upp på det förvar Abbas tillbringat de senaste nio månaderna i väntan på deportation. Enligt uppgifter klev de rakt in i datorsalen där Abbas satt, bad honom identifiera sig vid namn och satte sedan handfängsel på honom. Abbas fick i motsats till hur det brukar gå till ingen tid på sig att packa sina egna grejer. Istället såg polisen till att hans väska kom med och körde honom sedan direkt till flygplatsen för att sätta honom på planet till Kabul.

- Jag förstår inte hur det kan få gå till så här. Även Abbas advokat har fått dåligt med information och det hela känns så dåligt, menar Linder."

Skriv på "Inte ett år till": https://www.mittskifte.org/…/inte-ett-ar-till-civilsamhalle…

#Vistårinteut
#Domsomstodkvar
#Civilsamhälletsröst

https://www.sandaren.se/abbas-fran-kabul-varre-jag-trodde"

"Jag förstår inte hur det kan få gå till så här."

Nej det går inte att förstå! Gråter

Peace

Anmäl
2019-12-12 07:45 #29 av: Magi-cat

Avslagen är inte etiskt försvarbara!

"Ansvariga politiker måste inse och erkänna att de passerat en medmänsklighetens gräns när det gäller ensamkommande. Skadan måste omedelbart minimeras, skriver Philip Lalander vid Malmö universitet tillsammans med en rad kollegor"

https://socialpolitik.com/2019/12/11/avslagen-har-passerat-en-grans/?fbclid=IwAR0LJIFhNP5iYuSbhRhxJ1i34ZqSdEkEK3Lt0oeY1yJ67XVAVVdj628BUn0

Viktigt ställningstagande, hoppas berörda myndigheter lyssnar ...

Peace

Anmäl
2019-12-12 08:27 #30 av: Wonnalesan

Som mamma med tre söner så gråter hjärtat varje gång man ser program om dessa pojkar som rotat sig här och pratar bra Svenska, sedan ska de utvisas till ett land de aldrig sett. Man gråter, blir arg över denna otroliga känslolöshet och dumhet.

Jag ber för dom , för alla barn i vår värld som står där helt utlämnade till vuxna som inte verkar bry sig alls om dessa barn och ungdomar. Nej fram för empati och medmänsklighet. Vi ska inte måla upp en sådan framtid för våra barn utan måla den i hoppets och kärlekens färger. Mvh/WLBlomma

Anmäl
2019-12-12 08:36 #31 av: Magi-cat

Hjärta Så fint uttryckt, Wonnalesan!

Peace

Anmäl
2019-12-12 09:31 #32 av: Wonnalesan

Lider ett barn, lider alla! Tack och kram Magi-cat!KramasHjärta

Anmäl
2019-12-14 07:30 #33 av: Magi-cat

Från "Vi står inte ut men ..."

"SVERIGE HAR FÖRSTÖRT DERAS CHANSER TILL ASYL

"70 procent av de afghaner som söker asyl i Frankrike får det – mot endast 37 procent i Sverige. Många av de som fått nobben i Sverige tar sig därför till Frankrike och ansöker där.
– Men det är ett lotteri, säger Sara Brachet som hjälper de svensktalande afghanska ungdomarna i Paris.

Fram till i somras jobbade hon på Svenska kyrkan i Paris med att hjälpa de svenskafghanska ungdomarna som sökte sig till kyrkan för att få hjälp.

– Det som gör mig mest irriterad är att Sverige faktiskt tog emot dem 2015. Man lät dem bo i Sverige och integrera sig, och fyra år senare skickar man ut dem. De kunde språket, hade skola och fritid. Många ville studera vidare. Men nu kommer de inte kunna göra det. De kan inte franska och skolsystemet har de inte tillgång till för att de är över 18. Det är ett enormt slöseri med resurser."

https://www.dagen.se/nyheter/hjalparbetare-sverige-har-forstort-de-unga-afghanernas-chanser-till-asyl-i-eu-1.1631911?fbclid=IwAR1KDN8LZeu1a-VxiDJEK-vJj8EhEdBjh7CUTI8KLfwoMbuCtX0U5D2AmmQ

Peace

Anmäl
2020-01-21 09:12 #34 av: Magi-cat

"Dom som stod kvar" - viktig bok av Thord Eriksson!

"Thord Erikssons Dom som stod kvar handlar om de svenskar som klivit fram och hjälpt ensamkommande asylsökande barn och unga. Ja, den handlar rätt mycket om dessa unga, också. Boken hade kunnat heta Vi som stod kvar, Thord och hans fru tillhör de som ställde upp när samhället drog sig undan. Men även om de förekommer i boken, fokuserar han inte särskilt på sin egen gärning:

– Det är en mäktig, solidarisk rörelse vi har sett i Sverige de senaste åren. Tyvärr har dess generositet och vilja att hjälpa mötts av kallsinne av staten och ofta av misstänksamhet och smutskastning i den allmänna debatten, säger Thord Eriksson."

https://ordfrontmagasin.se/han-som-stod-kvar/?fbclid=IwAR2m-Nmjr1cTMb1h9NaTtD0ceZWLPZIs4lLpJh3Qpyv6leka7jfBRnwj6ks

Peace

Anmäl
2020-05-07 08:19 #35 av: Magi-cat

Det här inhumana vansinnet måste stoppas!

"AREF HOTAS AV UTVISNING - JAG VILL BERÄTTA FÖR DIG OM HONOM

Det känns som mitt hjärta sprängs i tusen bitar när jag ser denna otroligt fina, sympatiska unga man stå inför en så oviss inhuman framtid. Och att det är det land jag lever i och är född i som har bestämt att han ska utsättas för denna tortyr. För jag hittar inget bättre ord. Jag ser ingen bättre liknelse.

Först ger vi Aref ett nytt liv, en ny chans att skaffa sig nya vänner, en sorts familjesituation, ett arbete han trivs med och är mycket uppskattad på. Han har lärt sig svenska och pratar det helt flytande och har integrerat sig väl i den svenska kulturen. Sen drar vi bort allt detta. Vi är många som älskar Aref och vill ha kvar honom här som vän och familjemedlem och det känns ofattbart sorgligt att om vi skulle mista honom nu. Inte minst för hans egen del.

Han är rädd för att åka till Afghanistan. Som anpassad västerlänning som inte kan deras kultur eller språket klarar han sig mycket dåligt där. Han är rädd att bli infångad av militären och för hur han ska klara sig där helt ensam."

Från Vi står inte ut men slutar aldrig kämpa!

https://www.etc.se/kultur-noje/aref-hotas-av-utvisning-jag-vill-beratta-dig-om-honom?fbclid=IwAR0mOZ2fnkQ18GrDhMg6x6hhDirMj9AY9b_G4i8KzvcFWDYwBonhLzIUTbA

Peace

Anmäl
2020-05-07 08:40 #36 av: Wonnalesan

Man blir helt mållös och vanmäktig över alla dessa inhumana beslut. Så står de där och pratar så fint, men det är oftast tomma ord.

Man kan inte skicka människor till länder de inte har någon som helst anknytning till. Det är misshandel och vi borde ha straff för det i så fall.

Om jag begår dessa brott , hets mot folkgrupp, psykisk misshandel, brott mot barn och övergrepp skulle jag få fängelse. Men om staten gör samma sak så går de fria. Rimmar illa i mina öron. Man tror man sett allt , men man häpnar varje dag över omänskliga behandlingar av människor...Mvh/WLBlomma

Anmäl
2020-05-07 09:03 #37 av: DesK

Det är vedervärdigt! Jag instämmer med dig Wonnalesan Hjärta Nu diskuteras det i riksdagen att de som har fått avslag på sin asylansökan måste vänta mycket länge innan de kan göra ett nytt försök! Det blir bara värre och värre!

Désirée

Anmäl
2020-05-07 09:21 #38 av: Magi-cat

#36 Man kan inte skicka människor till länder de inte har någon som helst anknytning till. Det är misshandel och vi borde ha straff för det i så fall.

Exakt! Hur kan detta bara få fortgå??!!

#37 Jag trodde först inte mina öron när jag fick höra det där. LedsenGråter
Vad kan någon tro blir bättre av det?

Peace

Anmäl
2020-05-16 08:04 #39 av: Magi-cat

I Finland verkar man ha betydligt rimligare lösningar:

"FINLAND UTVISAR INTE TILL INTERNFLYKT UTAN NÄTVERK I AFGHANISTAN

Hasan hade två års skolgång i Afghanistan.
Efter 5 års studier (grundskolan läste han på 6 månader) tog han studentexamen i Finland med bra betyg.

2017 fick han utvisningsbeslut, men eftersom Finland inte utvisar till internflykt utan nätverk fick han i stället flyktingstatus."

(Från Vi står inte ut men slutar aldrig kämpa.)

https://yle.fi/uutiset/3-11341840?fbclid=IwAR3PpgZmRL9sDJiD4wkRkkVHu1S6D0WUwEoeCTXtYEWCEBey531SXghh3xY

Hjärtskärande och underbart! 

Lycka till Hasan! BlommaBallong(Min uppriktiga beundran för er som lär er behärska det finska språket!Blomma)

Peace

Anmäl
2020-06-10 08:15 #40 av: Magi-cat

Hur t ä n k e r Migrationsverket???

Abbe och Sami har rest runt i Sverige och föreläst om hur det är att vara ung och homosexuell i Afghanistan.

I år tilldelades de utmärkelsen Ungt kurage från Raoul Wallenberg Academy:

"Med mod, empati, handlingskraft och kreativitet har de agerat och tagit ställning för ett medmänskligare samhälle. Utmärkelsen Ungt Kurage vill uppmärksamma unga som med små resurser gjort medmänsklig skillnad och visat prov på civilkurage och engagemang vilket Abbe och Sami verkligen har gjort."

Nu riskerar Abbe utvisning. Migrationsverket resonerar som så att även om han är trovärdig så är det ingen som vet om det i Afghanistan så han riskerar ingenting. Galen

"Trots allt.

Hoppet lever och i detta nu skrivs som sagt ett klagomål mot Sverige till FN:s kommitté för mänskliga rättigheter avseende Abbes utvisningsbeslut. Även Samaiullah Amiri har ett utvisningsbeslut, vilket nyligen är överklagat till domstolen."

https://www.mynewsdesk.com/se/number-vistaarinteut/pressreleases/raoul-wallenberg-pristagare-riskerar-utvisning-3006199?utm_campaign=channel&utm_source=facebook&utm_medium=referral&fbclid=IwAR2wSdE-bYjH6_SZYJRuHI6X_AmdZ1wtcJ2IIv-7h2OYyGMk4_OV6hI-vXQ

Peace

Anmäl
2020-06-10 08:39 #41 av: Wonnalesan

Det är ingen som kan förstå hur de resonerar? Det känns godtyckligt alltsammans. De slår bara ifrån sig all kritik. Sorgligt! Brustet hjärta

Anmäl
2020-06-10 08:59 #42 av: DesK

Det är en skam för Sverige att det utvisas människor till ett av världens absolut farligaste länder! Dessutom kör Migrationsverket ett riktigt fult spel. Ungdomarna var barn när de kom hit, men nu är många unga vuxna och då anser Migrationsverket att de kan utvisas till ett av världens farligaste länder. I praktiken utvisas de till en säker död! De flesta av dessa ungdomar har acklimatiserat sig och anpassat sig till vårt samhälle. De har utbildat sig inom bristyrken och när de är nästan färdiga med sin utbildning, då utvisas de! Det är ett gigantiskt mänskligt lidande och ett lika stort slöseri med våra resurser och skattemedel! Detta är fullt jämförbart med baltutlämningarna!  

Désirée

Anmäl
2020-06-10 09:40 #43 av: Magi-cat

Instämmer, och att detta får fortgå! ArgGråter

Peace

Anmäl
2020-06-10 17:43 #44 av: [Shamanens Ljus]

Kan inte annat än känna tragik samtidigt som det alltid finns dom som utnyttjar system men det finns överallt och  att det drabbar oskyldiga det kan jag inte ta in Ledsen låt inte dom  få lida Hjärta

Med vänliga hälsningar Shamanens Ljus   Hjärta

Anmäl
2020-06-24 08:11 #45 av: Magi-cat

Det finns inga ord. Gråter

Från "Vi står inte ut men slutar aldrig kämpa":

"SVERIGES EXTREMT SKAMLIGA BETEENDE FORTSÄTTER -

20 AFGHANSKA MEDBORGARE UTVISAS IKVÄLL

Läs journalisten och författaren Thord Erikssons FB inlägg.

Ikväll planerar gränspolisen att utvisa ett tjugotal afghanska medborgare, de flesta unga pojkar. Afghanistan tar inte emot utvisade under pandemin. De som förväntas kliva ombord på planet på Arlanda har skrivit under ett formulär där de försäkrar att de återvänder frivilligt, då förmodas det gå bra.

Texten i formuläret är skriven på engelska.

Jag pratade nyss med en kille, född 1999, som förklarade att han inte förstår engelska och att ingen förklarade innebörden i texten på formuläret för honom innan han skrev under.

20-åringen tolkade sedan ett samtal med en drygt 30-årig man som tvärtom visste vad han skrev under, men förklarade att han i just den stunden var beredd till vad som helst bara för att bli utsläppt ur förvaret där han har suttit i över fem månader.

Den svenska strategin är uppenbarligen att få ut folk ur landet genom att utnyttja bristande språkkunskaper eller den psykiska utmattning som några månaders inlåsning för med sig.

(Hur gränspolisen resonerar kring risken att sprida corona från det svårt smittdrabbade Sverige till ett land med begränsad tillgång på sjukvård är en annan fråga att begrunda.)"

Peace

Anmäl
2020-07-06 07:49 #46 av: Magi-cat

Gymnasielagen ställer omöjliga krav!

Rädda Barnen, Dalarna:

"Vi talar om en begränsad grupp personer om endast cirka 7000 unga människor. Vi på Rädda Barnen anser:

• Att kommunerna tillsätter extra resurser för att säkerställa att alla ungdomar klarar av sin skolgång. I detta stöd ingår tillgång till datorer, internet, lunch och individuellt stöd.

• Att unga i och med covid-19 ska ges extra tid att avsluta sina gymnasiestudier med fortsatt möjlighet till förlängt uppehållstillstånd.

• Att kravet på anställning ändras till ett krav på sysselsättning. Detta kan vara högre studier, kortare eller längre anställningar och även anställningar med lönebidrag för de unga som behöver det på grund av funktionsnedsättning."

https://www.dt.se/artikel/debatt-gymnasielagen-staller-omojliga-krav-ge-ungdomarna-permanent-uppehallstillstand?fbclid=IwAR2lQFaib1Wg4iDWefmjRxkN4qJw441ees7dAzFLuiLIU1rsRMpb-NFsEZs

Verkligen högst rimligt!

Peace

Anmäl
2020-07-06 08:37 #47 av: DesK

Det är mycket viktigt att vi stöttar dessa ungdomar på alla tänkbara sätt och vis.

Désirée

Anmäl
2020-07-07 17:39 #48 av: Vandrar

#46 Läste det där och nu blir det inte lätt för någon med tanke på den höga arbetslösheten som kommit med Corona.

Rättvist känns det inte med tanke på hur många som verkligen har kämpat och gjort sitt allt för att få stanna här men vi är också i en oerhört speciell situation som drabbar oss alla så det här kommer att kosta för oss alla på olika vis oavsett vi är Svenska medborgare eller ej så har vi alla globalt en svår tid framför oss när pandemin förhoppningsvis lagt sig.

Det känns tungt att tänka på alla dom unga som kämpar oavsett dom är från andra länder eller födda här i Sverige, vi går en svår arbetslöshet till mötes och i dag är den 9,1 vilket kommer att stiga innan det här är klart.

Visst ska vi vara rädda om dom här ungdomarna som verkligen gör sitt absolut allt och som studerar under svåra förhållanden samtidigt ska vår ekonomi hålla så vi står uppriktigt inför en oerhört svår situation och utmaning hur vi ska lösa allting  så det blir rätt för alla globalt för just nu befinner vi oss alla i en oerhört svår situation genom Corona som kommer att ha enorma följder  och  konsekvenser under en lång lång tid ekonomiskt.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.