Övrigt

Det handlar inte om yttrandefrihet...

2017-09-24 12:08 #0 av: Magi-cat

...att låta nazister marschera på gator och torg!

Bl. a. det här är vad nazismen konkret handlar om,  smärtsamt väl beskrivet av Elaine Eksvärd på FB:

""Nazisterna gasade ihjäl personer med funktionsvariation. Nazister har fått tummen upp att marschera genom Göteborg nästa vecka. Personer som tycker att jag och Evelyn hör hemma i gaskammaren. Jag för mitt mörkare pigment, Evelyn för att hon saknar 27 gener.

Detta tänker jag på nu och det är skälet till att jag inte kan sova. Somliga säger att, att inte låta dem marschera är att vara emot yttrandefrihet. Jag säger att, att låta dem marschera är att säga att Evelyn inte får vara här. Evelyn och alla andra barn med funktionsvariation. Och många fler såklart.

Ni får inte säga att Evelyn inte ska få finnas.

Ni får inte säga att hennes mamma inte ska få finnas för att hon har ett mörkare pigment.

Inte heller min mamma, som gjorde allt i sin makt för att skydda mig från min pedofilpappa. Ni får inte säga att hon inte ska få finnas för att hon är svart. Och min pedofilpappas vita hud gör inte honom bättre eller mer förtjänt av livet för att han är vit.

Hej älskade Göteborgare. Har du en familjemedlem med en funktionsvariation? Varje steg nazisterna tar är för att hen ska dö. Känner du en judisk, homosexuell, svart, icke-arisk person som du tycker får vara här lika mycket som du. Stå synlig för dem.

Nazister.. nazister... nazister...

En Martin Luther King sa att bara kärlek kan driva ut hat. Kanske kan detta vara ett sätt?
Jag vill att en motsvarighet till anhörigdelen av pridetåget ska motdemonstrera. Gärna vita män med skyltar på alla anhöriga de står upp för, anhöriga som nazister önskar livet ur. Sånna som jag, sånna som Evelyn. Jag hade gärna sett Gustav och cirka 250.000 män (som finns i Göteborgs tätort) med honom med skyltar som "Stolt pappa till Evelyn". Det hade varit en fin motdemonstration. Så mycket folk att nazisterna hade fått svårt att ta ett steg. "Stolt make till Anna" och fler olika budskap med bilder på nära och kära till dessa vita män som nazisterna vill utplåna. En motprotest i kärlek för dessa personer. För i tystnad frodas hatet. Därför ska vi prata om dem vi älskar. "In the end we wont remember the words of our enemies, but the silence of our friends." Är du min vän? @gustaveksvard

#intesåkonstigt #evelyn #jagska""

Mycket tänkvärt! Hjärta

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-09-24 12:26 #1 av: [NeferNefer]

Så sant. Och så otroligt tragiskt att det här ska hända igen Gråter

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-09-24 12:53 #2 av: Amandla

Jag förstår inte hur polisen i Göteborg kan låta NMR demonstrera, det står ju klart och tydligt i lagen vad som gäller! Arg

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2017-09-24 13:09 #3 av: Kyllan56

Jag förstår det inte heller! 

Min mamma växte upp i Andra Världskrigets fasor och Tysklands totalitära system. Det kom bara ont ur det! Hatet fick bereda ut sig och det är vad som tillåts idag. 

Jag är stolt över mitt andra hemland Tyskland, som tar kraftigt avstånd från all nazism och som i lag förbjudit dess sjuka yttringar. 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2017-09-24 18:31 #5 av: DesK

Instämmer med er och särskilt Kyllan56, även jag är stolt över Tysklands sätt att ta avstånd från nazism. Varför vill inte Sverige och många andra lära av det som hände och händer i Tyskland?

Désirée

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.