Normer och värderingar

Liberalism/Vänstern och Yttrandefrihet

2018-11-07 16:37 #0 av: Huygens

Någonting har hänt med synen på yttrandefrihet dom senaste 15 åren. Grupper i Storbritannien och USA som kallar sej liberala/vänstern har allt mer högljudt börjat kräva att makthavarna ska inskränka yttrandefriheten.

I Sverige är det kanske konstigt att liberaler och vänster räknas som samma sak i USA, och det antyder hur långt åt höger den sk "högern", vanligen Republikanerna, är.


Nu är inte allt som det ser ut att vara.

Flera av dessa högljuda liberal-/vänstergrupper som kräver inskränkning av yttrandefriheten, finansieras indirekt av Rockefeller Foundation, finansieras av Clinton Foundation, finansieras av "filantropiska" grupper som får pengar direkt från Illuminatis favoritfasadfigur George Soros eller i vissa fall finansieras av "hjälpsamma tankesmedjor" som i sin tur ägs och finansieras av multinationella storbanker.

I stort sett samma banker som t ex kraschade Greklands ekonomi och som finansierat nästan varenda presidentkandidat av betydelse sedan slutet av 1800-talet.


Många av scenariona och demonstrationerna följer likartade mönster. Grupper med högerextrema eller nynazister, som troligen också finansieras av organisationer kopplade till storbankerna och George Soros, agerar provokatörer.

Grupper av liberaler/vänster tar mer eller mindre fysisk strid under dessa demonstrationer mot nazisterna (kontrollerad opposition, eller som avhoppade KGB-agenten Juri Bezmenov sa; användbara idioter).

Centrala personer, avlönade av finansinstituten, kräver därefter inskränkningar av yttrandefriheten. Idag handlar det om stopp mot nynazister, i morgon, när allmänheten vant sej vid den inskränkningen, kommer det att handla om den inhomogen gruppen av personer som etiketteras "konspirationsteoretiker", personer som påpekar inkonsistenser i myndigheternas och storföretagens officella påståenden och historier.

problem-reaction-solution

Helt enligt makthavarnas plan.


Vi kan redan se att sådan omfattande inskränkning av yttrandefriheten existerar i Ryssland, Saudiarabien och Kina pga dom diktatoriska systemen.

I Kina är det svårt att t ex vara UFO-forskare. Du får visserligen lov att fråga ut kineser som sett UFO:n landa på kinesisk mark eller som synts i kinesiskt luftrum, men blir du för uppmärksammad på nätet kan du råka illa ut och myndigheterna trakasserar dej.

I Kina censurerar och raderar myndigheterna rapporter på social media om UFO-iakttagelser och UFO-krascher där militären setts samlat in resterna av farkosten.


Det mer långsiktiga målet i västvärlden är troligen att stoppa, hindra eller förbjuda all form av åsikter som går emot storbolagen, mot multinationella finansinstitut och som avslöjar myndighetsskandaler.

Ingen "avvikande" opposition.

Inget ifrågasättande.

Och en inskränkning av yttrandefriheten kommer inte att stanna vid att blockera vissa extrema politiska grupper när den väl sätts i verket. Dom 15 år som skiljer synen idag från den syn som ville tillåta yttrandefrihet för 15 år sedan, är den tidsperiod som Juri Bezmenov sa behövdes för att ideoligiskt undergräva ett land. Och det var inte bara Sovjetunionen som använde den metoden, utan även CIA (Operation Mockingbird) och andra västorganisationer gör idag samma sak.


Ed på Outer Light berättar lite kort om den manipulerade synen på yttrandefrihet som initerats av tankesmedjor, "filantropiska" grupper och universitet, med det "goda" syftet att stoppa vissa politiska inriktningar.

(YT/Outer Light, 2018-11-06, 17 min)

Målet är troligen att införa censur och blockera yttrandefriheten före tidpunkten av publikation. Och i förlängningen kan det bli din yttrandefrihet, för det finns inget som säger att du viljelöst vill tro eller följa allt som myndigheterna säger åt dej att tänka.

Redan idag har youtube (Google) raderat 1000-tals konton sedan år 2015, som visat info om naturligt organiskt odlad föda, som visat info om falskflaggor och myndighetsmörkläggningar.

Vi har exemplet med storföretaget som mörkade farorna med miljögiftet PFOA (en PFAS-kemikalie). Giftet användes i årtionden, släpptes ut i naturen och farorna med PFOA avfärdades som "en konspirationsteori". Det tog 7 år och åtskilliga miljoner kr innan privatpersoner kunde bevisa att giftet var mycket farligt för människor och djur. En orsak till myndighetshindren i USA (myndigheten EPA), var att myndighetspersonerna var dom samma personerna som satt i kemikalieföretagens ledande strukturer (inlägg).

Vi har exemplet med regeringspartiet Miljöpartiets välsignelse att dumpa 1000-tals ton livsfarliga kvicksilver- och arsenikkemikalier 350 m under parkeringen (inlägg).

I det sista fallet är oppositionen obefintlig och sakfrågan berördes aldrig under valrörelsen år 2018.


Anmäl
2018-11-07 17:44 #1 av: wildfire

"hjälpsamma tankesmedjor"

Riktas det mot dom som är aktiva på den här sajten ? dom som går åt Vänster , jag bryr mig inte om mellantexten tvärtom jag vill veta om det riktas mot personer på sajten ?


Anmäl
2018-11-07 17:50 #2 av: wildfire

Kanske skulle vi inse att politik är farligt och att det är nåt att ta avstånd från och sen leva i våra egna liv. Inga konspirationer eller annat dumt bara vara fria Blomma


Anmäl
2018-11-07 18:22 #3 av: Huygens

Tankesmedjorna håller på att skapa en struktur som går allt närmare ett "1984" för varje år. Ett styrande område är traditionell media som tankesmedjorna kontrollerar.

Vi har exemplet med Sky News i våras som beskyllde en brittisk medborgare, Ian, för att vara en "Rysk Bot". Ian blev såklart inte särskilt glad. Och det visar hur multinationella företag och myndigheter på flera sätt arbetar för att kväva yttrandefriheten genom att hävda "Rysk Bot" mot enskilda medborgare, som inte slaviskt sväljer brittiska politikers agendor.


Här är Ian när han pratar till Sky News. Lägg märke till hur nyhetspresentatörerna försöker smutskasta Ian. En mäktig nyhetssajt mot den enskilde. Lägg märke till när nyhetspresentatören nämner "The Atlantic Council, a think tank" och direkt erkänner att hans ord styrs av en Illuminati-tankesmedja.

(YT/bazilian0, 2018-04-20, 10 min) Sky News inslag.
(YT/Outer Light, 2018-04-21, 32 min) Längre analys av mediavinklingen.I ett samhälle där du inte kan ha några som helst åsikter utanför dom fastställda "myndighetsreglerna", utan att anklagas för att vara "rysk bot", är ett samhälle under förtryck, inte frihet.

Har du en åsikt, riskerar du bli stämplad som "Rysk Bot".

Ett exempel till.

Pensionerade USA-polisen David Paulides som undersöker fall med försvunna personer i nationalparkerna, motarbetas av FBI och myndigheterna vägrar lämna ut dokument till honom som annars täcks av Freedom of Information Act. Sök på yt, där David Paulides har gjort otaliga radiointervjuer och berättat hur myndigheterna mörkar vad som händer (yt-sök) (böcker; Missing 411).

Traditionell media nämner i stort sett inte alls vad som händer i dessa nationalparker och parkvakterna ombeds att inget berätta.


Anmäl
2018-11-09 14:18 #4 av: Huygens

Fasadskådespel.

Vita Huset uppvisade ett stycke arrangerad teater som SVT sedan förmedlar. Lägg märke till vad SVT gör på slutet av videoklippet med pressekreterare Sarah Huckabee Sanders och CNN:s reporter Jim Acosta. Titta på textremsan.

SVT kopplar "konspirationsteoretiker" till högerextrema.


I förlängningen kan vi se vart en sådan agenda leder. Någon som stämplas högerextrem ska såklart få veta konsekvenserna.

Det är som newspeak i "1984". Vissa ord ges helt andra betydelser. Vissa ord försvinner. Vissa ord kan inte längre användas, då dessa ord inte längre uttrycker vad personen vill säga.

Newspeak - i SVT:s tappning.


Själva teaterföreställningen i Vita Husets pressrum verkar inte fylla särskilt mycket syfte. Reflekterar SVT:s nyhetsförmedling kritik mot Demokraterna? Mot Trump? Mot "konspirationsteoretiker"? Vem har gjort rätt och fel? Söndra och Härska känns närmast till hands för att beskriva händelsen och SVT:s artikel.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.