Politik

Landet faller inte samman...

2018-12-29 10:10 #0 av: Loris M

.... men det finns de som vill att du ska tro det! 

En mycket läsvärd krönika skriven av Marie Demker professor i statsvetenskap med rubriken: "Landet faller inte samman men det finns de som vill att du ska tro det". 

Hon tar upp i sin krönika precis det som vi försöker förmedla här på sajten när andra (på Ifokus bl.a.)  svartmålar vårt land och gång på gång skriver enbart om eländet, målar upp katastrofscenario, kriminalitet, invandring, brott, far med osanningar.... De har en tydlig agenda så gå inte i den fällan. Så här skriver professorn: 

"Sverige toppar EU-listan inom jämställdhet, gör mest för global utveckling och är världens mest ansedda land. Bara för att nämna några. Nu är det ju möjligt att någon inte accepterar att hög grad av jämställdhet, global utveckling eller gott anseende är relevanta faktorer för att bedöma huruvida ett land är bra att leva i eller ej. Men att Sverige är ett av de absolut bästa länderna i världen för barn att växa upp i, svensk sjukvård är bäst i EU avseende behandlingsresultat och effektivitet och att sex av de tio regioner i EU med högst sysselsättningsgrad är svenska måste väl ändå vara relevant?

Att landet faller samman och att Sverige står vid katastrofens rand är en verklighetsbild som är gynnsam för alla dem som önskar radikala förändringar av demokratin – mot bakgrund av en sådan verklighetsbild kan övervakning, inskränkningar i rättigheter och utökade befogenheter för polisiära myndigheter legitimeras. Därför finns det alltid en politisk agenda bakom eländesbeskrivningarna, en agenda som prioriterar auktoritet, social kontroll och statsmakten som legitim uttolkare av moraluppfattningar. Just nu brukar den negativa verklighetsbilden syfta på kriminalitet, invandring och brister i olika delar av välfärdssamhället. Det är bara det att samma retorik har använts i politiska syften i decennier! Med början under slutet av 1960-talet föll landet samman på grund av fenomen som sexuell frigörelse, kvinnors rättigheter, narkotikamissbruk, löntagarfonder, stelbent välfärdspolitik, videovåld och vit makt-rörelsen."

http://www.bt.se/ledare/demker-landet-faller-inte-samman-men-det-finns-de-som-vill-att-du-ska-tro-det/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-12-29 10:29 #1 av: Magi-cat

Blomma

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-12-29 10:38 #2 av: Loris M

Och här kom reaktionen direkt, från de som vill att vi ska tro att landet faller samman:

https://debatt.ifokus.se/discussions/5c273e678e0e74309f24ec51-marie-demker-ljuger?readstate=false

Jag vill egentligen inte länka till SD-ifokus men tycker att den sajten (inklusive inlägget jag länkat till) exemplifierar det som jag menar i #0 och det som Demker skriver, på ett utomordentligt sätt. 

När en professor i statsvetenskap skriver en saklig krönika så kommer det direkt någon som direkt påstår att det inte är sant. Personen behöver inte underbygga sina argument utan det räcker att säga; "Marie Demker ljuger" och andra kommer att gå på det utan att kolla upp fakta eller läsa det som hon skrivit. Det är så det funkar och det är så de vilseleder. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-12-29 10:39 #3 av: Magi-cat

#2 Sorgligt men sant.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-12-29 10:50 #4 av: Calcifer

Naturligtvis har Sverige sina brister. Vissa saker, t:ex hur psykvården ser ut just nu, är något jag hatar och kan bli otroligt upprörd över. Men man får inte glömma att vi ändå har det så otroligt mycket bättre än vissa andra länder. Än många andra länder. Bara för att vi inte är bästaste bäst på allt och inte är perfekta inom alla områden betyder det knappast att Sverige håller på att bryta samman och att vi kommer bli ett av världens sämsta länder inom snar framtid...

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-12-29 11:14 #5 av: eskils

Nej, hela landet faller inte samman samtidigt, men bitvis:

"44 ihjälskjutna i år. Det är fler än någonsin tidigare, trots hårdare vapenlagar och riktade insatser mot gängkriminella.
– Det påminner om någon form av krigstillstånd, säger Stockholmspolisens gängexpert Gunnar Appelgren."
Källa SVT

En helt vanlig laglydig kille blev ihjälskjuten med flera skott i ryggen häromdagen.  "Det är exempelvis tio gånger vanligare att unga män skjuts till döds i Sverige än i Tyskland." Källa SVT

Landet faller inte samman, men tillvaron faller säkert samman mer eller mindre för alla offer, anhöriga, vänner, grannar och vittnen till det eskalerande våldet.

Att rycka på axlarna och jämföra situationen idag med debatten om löntagarfonder ter sig rätt cyniskt. Det är liv och död det handlar om nu. Borde stå över partipolitiken, kan man tycka.


Anmäl
2018-12-29 11:34 #6 av: Loris M

#5 Vill man leta efter dåliga saker så hittar man det utan problem. Att plocka ut enstaka brott som du/ni gör säger inte mycket. 

Det finns väl inget land där allt är prefekt. Hos oss har vi exempelvis det som Calcifer tar upp, sen har vi vården, skolan där de saknas resurser... men att ensidigt hävda som en del att allt går åt helvete och att det finns ett enda parti som är det rätta och som kommer att rädda oss från eländet, är propaganda som inte jag tillåter här på sajten och som jag ser som en medveten svartmålning i ett speciellt syfte. Så var snäll och länka inte mer till brott m.m.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-12-29 11:40 #7 av: eskils

#6 Jag har inte propagerat för något parti,  tvärtom skrev jag att trygghetsfrågorna "borde stå över partipolitiken". För det anser jag verkligen!

För mig spelar det ingen roll varifrån de goda förslagen kommer, bara man löser problemen. Och räddar liv.

Ska inte länka mer till brott m.m. eftersom du inte vill det och det är din sajt.


Anmäl
2018-12-29 12:02 #8 av: kamera0710

Mycket av denna debatt handlar nog om att mannaminnet är kort. På 70-talet hade vi t ex en omfattande europeisk terrorism som i dag verkar bortglömd hos många debattörer. (Ett konstaterande och inget försvar för terrorism. Detta är bäst att alltid upprepa när man tar upp ämnet.)

Håller på att läsa Hans Roslings Factfulnes och rekommenderar fler att göra det. Framför allt bör man kunna ha flera tankar i huvudet. 

Anmäl
2018-12-29 12:13 #9 av: Magi-cat

#8 Den boken borde vara obligatorisk läsning. Glad

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-12-29 15:43 #10 av: Ford -57

Hur man än ser på saken och jämför bakåt och jämför me andra länder så håller landet på att falla samman.

Anmäl
2018-12-29 15:53 #11 av: kamera0710

#10 Så var det väl även när Elvis slog igenom om jag inte misstar mig. (Drygt tio år innan jag föddes.) Drygt två decennier senare gick vi åter mot den totala katastrofen, när hårdrocken kom och många unga tog den till sig...

Anmäl
2018-12-29 20:20 #12 av: DesK

Varken Sverige eller världen håller på att falla samman, precis som #8 säger. Jag var med på den tiden och det var riktigt oroliga tider. Idag är det dessvärre de främlingsfientliga krafterna som spelar ett farligt spel. Sannolikt förstår dessa människor inte vad de håller på med, ej heller kan de vår historia. Såväl första som andra världskriget startade pga just sådan okunskap hos den breda befolkningen. Låt oss alla hålla samman och hjälpas åt att lära av historien och därmed aldrig släppa fram de främlingsfientliga krafterna, såsom exempelvis nazism och vänsterextremism. Varje dag, alla årets dagar måste vi värna om demokrati och lika villkor. 

Désirée

Anmäl
2018-12-29 22:12 #13 av: eskils

#12 Håller helt med dig om att både nazism, kommunism/socialism liksom våldsbejakande eller kränkande religiös fanatism, t ex salafism, är vedervärdiga företeelser.

Yttrandefrihet och demokrati måste absolut respekteras och försvaras. T ex bör man respektera väljarnas vilja som den kommer till uttryck i allmänna fria val.


Anmäl
2018-12-29 22:44 #14 av: Ford -57

#13 Precis, "Respektera väljarnas vilja" Exakt.

Anmäl
2018-12-30 05:26 #15 av: wildfire

Faller samman, inte än kanske men nog är vi på god väg dit och det är naivt att inte se det. Varje dag matas vi med våld,skjutningar,våldtäkter, mord och alla möjliga konstiga brott så jag kan omöjligt se att det går åt rätt håll tvärtom. Det är inte enbart nyheterna utan även polis och andra myndigheter som går ut med informationen om hur det faktiskt ser ut.

Jag har haft ett yrke inom säkerhetstjänst där såg jag enormt mycket varje dag och det är en verklighet vi inte kan blunda för.

Självklart händer det inte överallt och hela tiden i hela landet samtidigt men människor är idag rädda att vistas ute på nätter eller kvällar och göra saker som dom vill. En runda i ett elljusspår undviker många för dom är oroade för överfall och våldtäkter så inte är det bra alls och vissa områden så utsatta så dom som sköter sig inte vågar sig ut av rädsla och så ska det inte vara och människor blir frihetsberövade att röra sig fritt på grund av rädsla.

Än är vi inte där men vi är på god väg och den där extremismen som nämns ovan är en skrämmande utveckling både åt höger och vänster vilket politikerna måste sätta stopp för och sätta stopp för skjutningar,våld,mord, våldtäkter, hot med mera listan kan göras lång och det är nåt vi måste komma tillrätta med så människor känner sig trygga ute på gator och torg.

Samtidigt finns dom som jobbar med goda krafter där ute och det behövs fler och vi ska aldrig ge upp kampen för allas rätt att kunna röra sig fritt och göra det dom vill, ingen ska känna rädsla att röra sig fritt på dygnets alla timmar och här måste vi sätta stor press på våra politiker för det här måste få ett slut.


Anmäl
2018-12-30 06:45 #16 av: kamera0710

#13 Då kanske du nu kan svara på frågan: Stödjer du åsikten att religiösa barnmorskor ska ha rätt att vägra utföra aborter, så kallad samvetsfrihet?

Du vägrade ju att svara när jag tog upp ämnet på politik. Att tro att man ska kunna välja och vraka vad man ska behöva göra på jobbet med hänvisning till religiös tro är i mina ögon fanatism.

Anmäl
2018-12-30 08:38 #17 av: Magi-cat

 Det där med att klumpa ihop alla för att man inte inte riktigt vågar/vill ta helt avstånd från SD och vad de står för är ett fult grepp.

Ingen hade det minsta ont av samarbete med V innan SD gjorde entré. I verkligheten har ingen haft den minsta farhåga för att Jonas Sjöstedt skulle vara extremist och plötsligt få för sig att ta över världen och har inte nu heller. Det är bara bara för att peka på någon annan än de verkliga farorna en del gör så. Se verkligheten som den är. En verklighet där vi har V att tacka för en hel del reformer och förbättringar, vilket går att läsa sig till.

Att det finns problem är det väl ingen som ifrågasätter, men frågan om hur man löser dem ser vi olika på. Där vänstern ser medmänsklighet som riktmärke ser SD något helt annat.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-12-30 09:03 #18 av: kamera0710

#17 Från borgerligt håll har det väl klagats på V-samarbetet långt innan SD kom in i riksdagen.

Anmäl
2018-12-30 09:37 #19 av: Magi-cat

#18 Om inte de borgerliga klagat på V vore det ett uruselt vänsterparti. Glad
Men nu är det en ny situation då ett främlingsfientligt parti vinner insteg. Då  läggs hela tiden V i samma fack som SD. 

Inget avståndstagande från SD utan att samtidigt och gärna hårdare sparka mot V. Det är inte ärligt.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-12-30 10:25 #20 av: Hayabusa

Marie Demker har en politisk agenda, det bör man ha i åtanke. 

Anmäl
2018-12-30 10:34 #21 av: Loris M

#20 Har hon? För att hon forskar om politik och främlingsfientlighet? Det är varken agenda eller ställningstagande, utan forskning som hon måste underbygga vetenskapligt precis som vilken annan forskning som helst. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-12-30 10:34 #22 av: Magi-cat

#20 ...som att?

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-12-30 10:42 #23 av: Hayabusa

#21 "Har hon?" Svar: Ja

Att ha en politisk agenda eller ideologi behöver inte innefatta forskning & vetenskap. Eller vice versa...

#22 Som att...bra att veta. 

Anmäl
2018-12-30 10:45 #24 av: Magi-cat

#23 Låter som att du gör ett desperat försök till förminskning.Glad

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-12-30 10:48 #25 av: Loris M

#23 Baserat på vad? 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-12-30 10:50 #26 av: Hayabusa

#24 Hur kan det vara en förminskning? Demker har givetvis rätt att ha vilka åsikter hon vill, men att känna till hennes politiska agenda är rimligt för kontexten. 

Anmäl
2018-12-30 10:52 #27 av: Hayabusa

#25 Hur menar du? Kan du utveckla frågan, är du snäll.

Anmäl
2018-12-30 11:33 #28 av: Loris M

#27 Du skriver att hon har en politisk agenda. Vad baserar du detta påstående på?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-12-30 11:47 #29 av: Hayabusa

#28 Krönikan som det hänvisas till i #0 har ett tydligt politiskt budskap. Politisk tillhörighet eller ideologi är något som ytterst sällan är baserat på vetenskaplig forskning. Aldrig, vill jag t om påstå.

Anmäl
2018-12-30 11:53 #30 av: Loris M

#29 Du svarar inte på min fråga. På vilket sätt har Demker en politisk agenda? Hur vet du det? 

Det hon skriver i krönikan baserar hon på sin mångåriga forskning inte på sin ideologiska övertygelse vad jag kan se. 

Edit. .. vad har krönikan för budskap tycker du?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-12-30 12:13 #31 av: eskils

#16 kamera0710, den här tråden handlar om huruvida Sverige nuförtiden är ett tryggt och bra land att bo i, eller ej. Den handlar om "kriminalitet, invandring, brott" etc. Ett viktigt ämne.

Då börjar du prata om 1) vad som hände för 40-50 år sedan, 2) Elvis och hårdrocken, 3) barnmorskors anställningsvillkor.

Du kör alltså med samma tröttsamma whataboutism som du gjort i Politiksajten i oräkneliga trådar. Din agenda är bara så uppenbar! GäsparGäsparGäspar 


Anmäl
2018-12-30 12:15 #32 av: Hayabusa

#30 Någon som skriver en krönika med ett tydligt politiskt budskap har, givetvis, en agenda. Krönikans budskap är väl inte så svår att förstå? Hon är tämligen tydlig, som sagt.  Vilket hon, som jag redan skrivit, givetvis har rätt att vara. Att politik & ideologi skulle vara baserat på vetenskaplig forskning - det är en åsikt jag omöjligt kan dela.  I så fall borde vi inte ha en mångfald av politiska partier eller ideologier. Ett partiprogram baserat på vetenskaplig forskning? Det har jag svårt att se. 

Anmäl
2018-12-30 12:19 #33 av: Magi-cat

#32 Brukar du i allmänhet varna för agendor hos de skribenter du själv och dina polare länkar till också? Om inte, varför just Demker?

(Jag anar din agenda, men du ska få svara själv. Glad)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-12-30 12:49 #34 av: Hayabusa

#33 Haha, tack snälla - att jag får svara själv Glad

Alltså...som jag ser det så är det ingen "varning" jag ger utan fakta. Fakta som inte är särskilt svår att ta fram och som jag personligen anser är relevant i sammanhanget. Inte enbart gällande Demker utan överhuvudtaget - oavsett politisk orientering. Demker har de facto varit kritisk mot nuvarande S-regering, exempelvis Magdalena Andersson hamnade i "skottgluggen" och blev kallad empatilös. 

Personligen anser jag att det är vettigt att vara uppmärksam på diverse källors eventuella agendor, absolut. Framträder en individ i Public Service (som exempel) med förespegling att vara "en man från gatan" men i verkligheten är politiskt aktiv - då bör det framgå. Det är sannerligen rimligt. Eller varför inte företrädare för företag? Sitter någon som styrelseordförande t ex så bör det framgå och inte framställas som en "neutral åsikt baserat på vetenskaplig forskning". 

Anmäl
2018-12-30 13:25 #35 av: kamera0710

#31 Du tog själv upp att du ogillar religiös fanatism, därav min fråga. Men då ser jag att du fortfarande vägrar svara.

Anmäl
2018-12-30 14:21 #36 av: kamera0710

#34 Det kanske vore bättre om du tar upp de fakta som Denker nämner. Och är lite mer konkret om det är några felaktigheter i de faktauppgifter hon räknar upp. Eller om det finns andra relevanta fakta som borde nämnas i sammanhanget.

Anmäl
2018-12-30 14:26 #37 av: kamera0710

#31 En sak till: Den länkade texten tar också upp vilket förfall som pågick för 40-50 år sedan. Det är bara att läsa innantill.

Anmäl
2018-12-30 15:20 #38 av: Hayabusa

#36 Nej, det vore inte bättre. Vilka faktauppgifter presenterar Demker? Att "det var inte bättre förr"? Eller är det möjligen "Det var sämre förr - eller lika illa"? Ska vi verkligen bemöta diverse myndigheters rynkade pannor med "Det var inte bättre förr"? Jag ser inga konstruktiva lösningar från Demker - ja, utom att se till att stå på "rätt sida" (nej, det skriver hon inte konkret, men går det att missa andemeningen?).

Däremot är den här meningen intressant:

"Men det finns de som vill att du ska tro det!"

Ok...som tidigare läsare av Der Spiegel (har t om prenumererat) så får tidskriftens (och ledande media) anseende en rejäl törn när situationen med Claas Relotius rullades upp. Hur var det nu..? "Det finns de som vill att du ska tro det". Med åren blir man luttrad och jag är inte lätt att övertyga (eller imponera). När någon viskar: "Du ska inte tro på vad de andra säger - lita på mig, jag säger sanningen"...det tar jag inte på allvar a.k.a. Claas Relotius,

Anmäl
2018-12-30 15:32 #39 av: kamera0710

#38 Vilka fakta hon nämner? Exempelvis att sex av de tio regionerna med högst sysselsättningsgrad ligger i Sverige. Och att vi toppar EU-listan när det gäller jämställdhet. Men som sagt, är dessa faktapåståenden

Anmäl
2018-12-30 15:35 #40 av: kamera0710

Tillägg till #39: Är dessa faktapåstenden felaktiga ska det påtalas. (J-a telefon!)

Anmäl
2018-12-30 15:57 #41 av: Hayabusa

#39 Fakta eller inte (kanske är det diverse teser hon stödjer sig på?) men återigen - är det så vi bemöter samhällets utmaningar?

- Bostadsbrist?

- Det var inte bättre förr, men det finns de som vill att du ska tro det.

Att Demker inte har en politisk agenda tror jag inte att hon själv ens tror på. Så klart har hon det. 

Anmäl
2018-12-30 16:18 #42 av: Hayabusa

Sysselsättningsgrad i all ära, men den är på många sätt missvisande. Ska vi titta på arbetslöshet?

Anmäl
2018-12-30 16:31 #43 av: Loris M

#42

 whataboutism. Skrattar

Är det Tino Sanandaji som tagit fram statistiken? Han är en av dina favoriter så därför undrar jag. Han brukar ju ha fel i sina beräkningar på ett par hundra procent. Där kan vi tala om att ha en agenda, men ändå refererar du till honom och Hanif Bali (som spårar ur med jämna mellanrum) flitigt. Hur kommer det sig? Är det inte viktigt att känna till deras agenda? Det brukar ni inte nämna på SD.ifokus när det länkas till dessa två.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-12-30 16:48 #44 av: Magi-cat

#43 Precis. Då är det inte relevant att gruffa om "agenda". Skrattar

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-12-30 16:51 #45 av: Magi-cat

Mer allvarligt så är det beklämmande med dessa som försöker utmåla landet som något sönderfallande i katastrofskick. Ledsen T.o.m. "i krig" har framförts av ifokus-skribenter.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-12-30 17:11 #46 av: kamera0710

#41/#42 Ja, fakta eller inte. Läs då hellre Roslings nämnda bok, Factfulnes. Den åskådliggör väldigt bra det jag tagit upp om att det-var-bättre-förr-nostalgin till stor del beror på att minnet är kort. Och detta inte genom teser/tyckande utan genom hänvisningar till fakta.

Anmäl
2018-12-30 23:27 #47 av: Hayabusa

#43 Det är statistik från Eurostat vilket också framgår av bilden i #42. Torde vara en tillförlitlig källa för fakta. Se även:

https://ec.europa.eu/eurostat

Att förstå skillnaden mellan sysselsättningsgrad och arbetslöshet är rimligt och något som ofta förekommer i politiska frågeställningar (oavsett politisk hemvist). Således inte någon beröring med Whataboutism. 

Anmäl
2018-12-31 07:28 #48 av: Loris M

#47 Du är rätt duktig på att undvika svara på frågor du inte gillar och komma med annat, men låt gå. Nu är det här året snart slut och jag tänker fira och vänta in det nya året med vänner och familj, så Gott Nytt År Hayabusa och alla ni andra i tråden! Partajar

Vi får hoppas att det nya året blir bättre för oss alla än vad 2018 varit, oavsett var vi står politiskt. Allt gott! 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-12-31 07:43 #49 av: kamera0710

Arbetslöshet är ett bekymmer för många, inte tu tal om det. Fakta i det sammanhanget är också att BNP per capita ökar. Vi producerar mer än någonsin. Kanske dags att ta till sig fakta om begränsade naturtillgångar med mera. Rekommenderar Roslings även om det sistnämnda.

Anmäl
2018-12-31 08:24 #50 av: Hayabusa

#48 Du frågade om grafiken i #42, var den kom ifrån. Det svarade jag på. Huruvida Tino Sanandaji har något samröre med Eurostat, det kan jag inte svara på. Jag vet helt enkelt inte, men anser samtidigt att det är oväsentligt eftersom Eurostat ses som en trovärdig källa. 

Vad det gäller andra individers agendor så hänvisar jag till min kommentar #34. 

Att skriva att någon har "fel i sina beräkningar på ett par hundra procent"...Det är inte en fråga utan påstående. Om det är din åsikt, så är det så och varför ska jag gå i svaromål på det? Särskilt inte med tanke på att Tino med stor sannolikhet (100% ?) INTE har något med Eurostat att göra. 

Övriga frågor ser jag som antingen hypotetiska eller sorterar in dem som påstående. Kräver inget svar, med andra ord. Jag sorterar inte in frågor i kategorier "gillar" alternativt "ogillar" och svarar på de frågor jag kan svara på. Vad jag däremot ogillar är när en diskussion övergår i någon form av förhör...Själv skulle jag aldrig avkräva dig ett svar på något dylikt, det är så jag ser på det. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Årets sista dag...jag är inte särskilt nostalgisk av mig, även om jag gillar historia och att se på gamla foto. Men, som sagt, något nostalgiskt nörderi ägnar jag mig inte åt och huruvida det var "bättre förr" eller rentav "sämre förr" är nog svårt att mäta, men framförallt onödigt. Varför? Vi kan inte ändra på det förflutna men däremot påverka framtiden. Avslutar med Socialdemokrat Perssons ord:

"Allt du säger ska vara sant, men du behöver inte säga allt som är sant"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.